Το παραμύθι της “ανταγωνιστικότητας” (Βίντεο)

Το γράφαμε και χτες. Με κυριότερο προσχηματικό άλλοθι, την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου μαζί με τις εργοδοτικές οργανώσεις προχωρούν σε παροχή νέων προνομίων προς ρο μεγάλο κεφάλαιο εξαθλιώνοντας τον κόσμο της εργασίας.

Στο βίντεο που παραθέτουμε –από το Mega και την τηλεόραση του «902»- ακούμε τον υπουργό Εργασίας Κουτρουμάνη και τους εκπροσώπους των κεφαλαιοκρατών να μας αναμασούν το ίδιο παραμύθι. Πρέπει λέει να μειώσουν παραπέρα το κόστος της εργατικής δύναμης για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

«Και είναι τόσο αστείο το «επιχείρημα» τους που αρκεί κάποιος να τους αντιπαραβάλλει ότι η Νιγηρία ή η Ουγκάντα που οι μισθοί των εργατών είναι άθλιοι δεν είναι πιο ανταγωνιστικές από την Γερμανία π.χ για να τους αποδείξει πόσο γελοίο είναι αυτό που επικαλούνται. (Και φυσικά κανείς δεν κάνει αναφορά ότι η πραγματικά ανταγωνιστικές χώρες της ευρωζώνης, Γερμανία και Γαλλία, έχουν κατά πολύ υψηλότερο εργατικό κόστος από το δικό μας).

Το νέο εργασιακό μοντέλο που επικαλείται ο Παπαδήμιος χωρίς «δεδομένα και αμετακίνητα κεκτημένα» δεν αποσκοπεί πουθενά αλλού παρά να γίνει πραγματικότητα η μόνιμη επιδίωξη του κεφαλαίου στην χώρα μας για μείωση του εργατικού κόστους με στόχο τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης να πέσουν αποκλειστικά στις πλάτες των εργατών», όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας.

Να δούμε και την σχετική θέση του ΚΚΕ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΣΕΒ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η συγκυβέρνηση και ο ΣΕΒ με τη συνέργεια της ΓΣΕΕ στήνουν νέο σφαγείο για τους μισθούς, το εργασιακό, το ασφαλιστικό. Με ψέματα και εκβιασμούς μεθοδεύουν την εξαθλίωση της εργατικής τάξης με την πιο στυγνή εκμετάλλευσή τους για να διασφαλίσουν την υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου στη χώρα μας.

Με πρόσχημα τη μη κατάργηση του κατώτατου μισθού που έχουν χιλιοϋπονομεύσει (με το ειδικό καθεστώς για τους νέους κάτω των 25 και την εκ περιτροπής εργασία), τώρα θέτουν πρώτο στόχο την καταβαράθρωση όλων των μισθών στο επίπεδο των 600 ευρώ, στο όνομα της μείωσης του μέσου μισθού. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες θέλουν εδώ και τώρα και πριν ολοκληρωθεί η δρομολογημένη χρεοκοπία να ξεμπερδεύουν με τα υπολείμματα της σταθερής εργασίας και με τις όποιες κρατήσεις έδιναν για το ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων. Η απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους από τις εισφορές τους στα λεηλατημένα και υπό κούρεμα ασφαλιστικά Ταμεία, σημαίνει ότι τα όρια συνταξιοδότησης, οι όποιες παροχές και συντάξεις έχουν μείνει, αυτομάτως γκρεμίζονται.

Η ΓΣΕΕ, γενικά οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού, συνεχίζουν τον αισχρό και ύπουλο ρόλο τους σε βάρος των ταξικών συμφερόντων των μισθωτών εργαζομένων. Συγκαλύπτουν το χαρακτήρα και τους στόχους του ταξικού πολέμου. Παριστάνουν ότι αντιστέκονται στην τρόικα που δήθεν πιέζει τους βιομήχανους και την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή δέχονται να συμβάλουν στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου για την οποία έχει στηθεί το σφαγείο μακράς διαρκείας με πρόσχημα την κρίση και το χρέος.

Η εργατική τάξη έχει ιστορικές ευθύνες. Κάθε βήμα συμβιβασμού και υποταγής είναι βήμα προς την εξαθλίωση. Τώρα πρέπει να υπερνικήσει το φόβο και την τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς. Είναι ώρα ταξικής αφύπνισης, ενότητας και αντεπίθεσης. Οι εργάτες, οι μισθωτοί σκλάβοι, παράγουν τον πλούτο, δεν είναι «μισθολογικό κόστος», όπως θέλουν να τους πείσουν οι εκμεταλλευτές τους, τα κόμματα και οι συνδικαλιστές που υπηρετούν τον καπιταλισμό. Για να κερδίσουμε στον ταξικό πόλεμο, όλοι στη μάχη, συμπόρευση με το ΚΚΕ, οργάνωση και δράση με το ΠΑΜΕ. Για τη μεγάλη λαϊκή συμμαχία, για να ανήκει ο πλούτος στους εργαζόμενους που τον παράγουν. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία και μονομερής διαγραφή του χρέους.

ΑΘΗΝΑ 4/1/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *