H κοινωνία δε θέλει αύξηση της στρατιωτικής θητείας!

Τρομερή εντύπωση προκάλεσε η διαβεβαίωση  του νέου ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου προς το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος ότι δεν επίκειται αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Σε εφημερίδες, αλλά και σε δεκάδες ηλεκτρονικά  ενημερωτικά μέσα και  κοινωνικά-πολιτικά blog αναδημοσιεύτηκε η γνωστή πλέον τοποθέτηση του ΥΕΘΑ, που την Κυριακή παραχώρησε συνέντευξη, καθησυχάζοντας εκ νέου την νεολαία.

‘Αξιότιμοι κύριοι, Σχετικά με τα αναγραφόμενα στην ανάρτησή σας της 10ης Ιανουαρίου 2012 σας γνωρίζουμε ότι η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά  στις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία των τριών Κλάδων για τη διασφάλιση της μαχητικής ικανότητας και αποδοτικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το θέμα δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και όλα θα πρέπει να εξεταστούν εν καιρώ, να συνεκτιμηθούν και να αξιολογηθούν με γνώμονα τις εθνικές και κοινωνικές ανάγκες.

Από το γραφείο Τύπου του ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλου’.

Όπως αναφέραμε σε σχετική μας ανακοίνωση με την παραπάνω επιστολή ο ΥΕΘΑ κ. Δ. Αβραμόπουλος κρατά σαφείς αποστάσεις από την κατευθυνόμενη αρθρογραφία των τελευταίων ημερών που προπαγάνδιζε αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος γνωρίζοντας ότι θα είναι ο προνομιακός αποδέκτης της οργής της νεολαίας κατανόησε τις συνέπειες, στάθμισε προσεκτικά τα γεγονότα και τις δυσμενείς για το πολιτικό του μέλλον εξελίξεις. Η αύξηση της θητείας προς το παρόν παγώνει, καθώς φαίνεται ότι πλησιάζει ο χρόνος διεξαγωγής σημαντικών πολιτικών γεγονότων.

Όμως η απόφαση για αύξηση της θητείας έχει ληφθεί και μένει να καθοριστεί το πότε! Η νεολαία στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι νέοι πρέπει να προγραμματίσουν από τώρα τις αντιδράσεις τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος μέσα και έξω από το στρατό. Εξάλλου, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων καθημερινά γίνεται αποδέκτης συγκλονιστικών καταγγελιών από συναδέλφους φαντάρους που θίγουν το ζήτημα των δραματικών ελλείψεων στην επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου, το κλίμα εντατικοποίησης που επικρατεί, φτάνοντάς τους στα όρια της εξάντλησης.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αξίζει όμως να καταγράψουμε τις αντιδράσεις και το διάλογο που προκάλεσε η διάψευση της αύξησης της θητείας από τον ΥΕΘΑ στο πλαίσιο των διαφόρων blog,  αλλά και στις τοποθετήσεις των πολιτικών φορέων.

Σχόλιο1ο: «Η οικογένειά μου πάντα ψήφιζε ΝΔ, αλλά εγώ δεν ασχολήθηκα ποτέ με την πολιτική. Αν ο Αβραμόπουλος δεν αυξήσει τη θητεία εγώ και η οικογένειά μου θα τον ψηφίσουμε προσωπικά. Στο τέλος του χρόνου μπαίνω φαντάρος και αν πάω 12 μήνες θα χάσω ένα μεταπτυχιακό και θα πρέπει να περιμένω ένα ακόμη χρόνο για να παρακολουθήσω το πρόγραμμά του. Σε καιρό κρίσης και ανασφάλειας η πρόταση για αύξηση της θητείας είναι ανεύθυνη. Ελπίζω ο Υπουργός να συνεχίσει να δείχνει την ίδια σύνεση»!

Σχόλιο 2ο: «Ο μόνος λόγος που υπάρχει πλέον η θητεία είναι η τεχνητή εξαφάνιση της ανεργίας και για να έχουν δωρεάν υπηρετικό προσωπικό οι στρατιωτικοί (άτομα συνηθισμένα, οι περισσότεροι, να μην κάνουν τίποτα σημαντικό από μόνοι τους, ας είναι καλά οι υπηρέτες). Δεν γίνεται να βλέπεις τη βομβαρδισμένη Σερβία με τα μύρια προβλήματα (βλ. Κοσσυφοπέδιο) να μην έχει πλέον θητεία. Ούτε να αντιλαμβάνεσαι ότι οι Τούρκοι, τα “μεμέτια” όπως έχουμε συνηθίσει να τους αποκαλούμε και να τους θεωρούμε κορόιδα, ενθαρρύνουν τους πτυχιούχους τους να ενισχύσουν την ανάπτυξη της οικονομίας (6 μηνάκια θητεία οι πτυχιούχοι). Και διάφορες άλλες χώρες (λίγες) που έχουν διατηρήσει τη θητεία πληρώνουν αδρά τους νεοσύλλεκτους, δεν τους δίνουν χαρτζιλίκι 8,80 ευρώ».

Σχόλιο 3ο: «η αλήθεια είναι ό τι ο λαός είναι απογοητευμένος, απελπισμένος και το τελευταίο που θα μπορούσε να κάνει την εποχή αυτή, είναι να υπηρετήσει παραπάνω, την ώρα που όλοι σε μια οικογένεια ψάχνουν για ένα μεροκάματο».

Σχόλιο 4ο: «Δεν είμαι από στρατιωτική οικογένεια, αλλά πάντα συμπαθούσα τους στρατιωτικούς γιατί εκτιμώ το έργο τους. Ωστόσο, είμαι κι εγώ κατά της αύξησης της θητείας. Οι 9 μήνες είναι ήδη πάρα πολλοί για να εκπαιδεύσεις έναν φαντάρο. Μετά τις εκλογές, με την αριστερά να φτάνει το 40% στις κρυφές δημοσκοπήσεις, η αύξηση της θητείας μπορεί να ακούγεται μόνο ως ανέκδοτο».

Σχόλιο 5ο: «Αν και στρατιωτικός θεωρώ ότι πλέον η ελληνική οικογένεια δε μπορεί να αντέξει το έξοδο της θητείας των παιδιών της. Όχι να αυξηθεί , αντιθέτως να μειωθεί ή να γίνει εθελοντική. Αρκετά ταλαιπωρούμε τα νέα παιδιά στην εποχή μας. Τα περί πατριωτισμού τα ακούω βερεσέ! Για να πείσουμε τα νέα παιδιά να υπηρετήσουν την πατρίδα θα πρέπει να μας πείσει το ελληνικό κράτος ότι υπηρετεί και ανήκει στους Έλληνες».

Σχόλιο 6ο: «Όσοι νομίζουν ότι αυξάνοντας τη θητεία θα αυξήσουν τη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας στο ζήτημα της ΑΟΖ ή παραπληροφορούν σκοπίμως ή είναι απλά χαζοί. Η Τουρκία κατάργησε τη στρατιωτική θητεία για τους άνω των 30 με εξαγορά της, τα Κατεχόμενα καταργούν τη στρατιωτική θητεία για τους πτυχιούχους και οι πτυχιούχοι Τούρκοι κληρωτοί υπηρετούν μόνο 6 μήνες θητεία. Η Αλβανία του Χότζα και του Αλία, τα Εθνικιστικά Σκόπια του Γκρούεφσκι και η Βουλγαρία με τη μεγάλη Αμυντική Βιομηχανία κατάργησαν την υποχρέωση στράτευσης εξασφαλίζοντας στη νεολαία τους δουλειά και ανάπτυξη. Στην Ελλάδα, οι νέοι και υποφέρουν σε πανάθλιες συνθήκες εργασίας με μισθούς-φιλοδωρήματα και τώρα όλοι οι βολεμένοι μας ζητάνε να δώσουμε ακόμη 3 μήνες από τη ζωή μας για να μπορέσει ο κάθε στρατηγός να δικαιολογήσει την ύπαρξή του. Η αύξηση της θητείας δεν θα περάσει στην Ελλάδα του 2012! Πάρτε το απόφαση επιτέλους»!

Σχόλιο 7ο: «τα κορόιδα τελείωσαν και η υποκρισία ξεχειλίζει από τους υπερθεματιστές της στρατιωτικής θητείας. Η αύξησή της απλά θα οδηγήσει σε έκρηξη»!

Σχόλιο 8ο: «Επειδή όμως στην Ελλάδα ο κάθε απόφοιτος Εύελπις ονειρεύται να γίνει ταξίαρχος ή υποστράτηγος (ακόμη καλύτερα) και να έχει τη δική του διοίκηση, επειδή το ΛΑΟΣ πιστεύει ότι μόνο με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας θα πάρουμε την Κωνσταντινούπολη, επειδή η Χρυσή Αυγή θεωρεί ότι ο κάθε πολίτης πρέπει να είναι και ισόβιος οπλίτης για να αποδείξει ότι έχει 100% Αρχαιοελληνικό DNA, επειδή ο κάθε Μασώνος του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πιστεύει ότι αυξάνοντας τη θητεία εξυπηρετεί την ασφάλεια του μεγάλου κεφαλαίου, περιορίζει τους νέους εξεγερμένους κατά του Μνημονίου και αυξάνει τη συμμαχική οροφή στο ΝΑΤΟ σε φάση αναγκαστικής απομείωσής της, επειδή ο τοπικός σουβλατζής θα πουλήσει 10 σουβλάκια παραπάνω(ανά ημέρα), επειδή ο τοπικός πολιτευτής θα κερδίσει 10 ψήφους παραπάνω (ανά τετραετία), επειδή ο καραβανάς (όχι γενίκευση σε όλους τους μόνιμους) θα έχει ακόμη 10 κληρωτούς για να ξεσπάσει τα νεύρα του για τις μισθολογικές του μειώσεις, επειδή ο τοπικός Μητροπολίτης θα έχει ακόμη 10 κληρωτούς για να “ευλογήσει”, επειδή αυτός που υπηρέτησε 26 μήνες το 1964 επί βασιλείας Γλύξμπουργκ θα αισθανθεί επιτέλους κοινωνική δικαιοσύνη (Το γνωστό παιδικό ερώτημα: Μαμά γιατί εγώ πήρα μικρότερο γλειφιτζούρι από το Γιαννάκη;), επειδή πρέπει να επιβεβαιωθεί ο αδιάψευστος Νεοελληνικός κανόνας “Κάθε πέρσι και καλύτερα” και επειδή όπως λέει ο Λιακόπουλος, ο Βελόπουλος και η χειρομάντης-αστρολόγος-καφετζού που έχει μεταμεσονύχτια εκπομπή στον Αντένα το 2012 έρχεται η συντέλεια του κόσμου, γι’ αυτούς όλους τους λόγους θα κάνουν τα πάντα για να αυξήσουν τη θητεία. ΕΣΥ ΝΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ»!

Σχόλιο 9ο: «Προσωρινά σώπασαν τους εθνικιστικούς κύκλους που ονειρεύονται Χούντες και Δωρεάν Εργάτες. Όταν αλλάξουν τη νοοτροπία της θητείας τότε μόνο να έρθουν να μιλήσουν για αύξηση. Δεν είναι στρατιωτική εκπαίδευση το καθάρισμα της πατάτας και το σερβίρισμα των αξιωματικών»!

Σχόλιο 10ο: «Η σημερινή χρονική διάρκεια της θητείας ελήφθη με ομόφωνη απόφαση το 2009 επί Υπουργίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη και συνοδευόταν από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας του Ελληνικού Στρατού το οποίο περιελάμβανε τη μείωση του αριθμού των στρατοπέδων και την ηλεκτρονική φύλαξη τους προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων. Αυτές οι απλές λύσεις γιατί δεν προχωρούν όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά κατευθείαν κάποιοι με ιδιοτέλεια θέλουν να φορτώσουν στη μέση Ελληνική οικογένεια και άλλα βάρη; Σε περίοδο χρεοκοπίας είναι αδιανόητο να διατηρούνται άπειρα στρατόπεδα σε κάθε ραχούλα της επαρχίας και σε κάθε γειτονιά των αστικών κέντρων. Η 9μηνη θητεία σε στρατό και η 12μηνη σε αεροπορία-ναυτικό είναι υπεραρκετή. Απλά κάποιοι βολεμένοι θέλουν πάντα τις εύκολες λύσεις, γιατί φοβούνται να συγκρουστούν με τα τοπικιστικά συμφέροντα. Έτσι για μια ακόμη φορά επιβραβεύονται οι λίγοι απέναντι στους πολλούς και οι στρατηγοί με αυτές τους τις ακραίες θέσεις διαιωνίζουν την αδικία».

Υπάρχουν δεκάδες ανταλλαγές απόψεων πολιτών και στρατιωτικών, με διαφορετικές αφετηρίες και ξεπερνώντας τις έτσι και αλλιώς ξεπερασμένες κομματικές περιχαρακώσεις αφού απέναντι μας έχουμε το αντικοινωνικό μνημόνιο των Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου και την αντεργατική λαίλαπα της πραξικοπηματικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ , που αποκαλύπτουν την συντριπτική άρνηση της κοινωνίας μας να δεχτεί αύξηση της θητείας.

Δεν είναι τυχαίο, ότι την επομένη μέρα της απάντησης του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η ΟΝΝΕΔ,  κομματική νεολαία της ΝΔ,  μέσω δήλωσης του πρόεδρου της Ανδρέα Παπαμιμίκου ξεκαθαρίζει: «Ως νέοι άνθρωποι λοιπόν, είμαστε ξεκάθαρα αντίθετοι σε κάθε σχεδιαζόμενη αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας καθώς αυτό αποδεικνύεται πως δεν είναι απαραίτητο. Από την πλευρά μας στηρίζουμε τη διατήρηση της θητείας στα επίπεδα που αυτή βρίσκεται σήμερα με την υποχρεωτική εκπλήρωση έως το 26ο έτος προκειμένου να σταματήσει οριστικά το φαινόμενο των αναβολών με ταυτόχρονα κίνητρα περαιτέρω μείωσης για 1 μήνα σε όσους επιλέξουν να υπηρετήσουν στην ηλικία των 18», προσπαθώντας επομένως να θέσει και ζήτημα στράτευσης στα 18, κόψιμο αναβολών! Τοποθετούνται, συναισθανόμενοι τους κινδύνους πολιτικής απομόνωσης και κατακραυγής, θέλοντας να εισπράξουν από τα αντιμιλιταριστικά συναισθήματα της νεολαίας, αλλά και να αφήσουν ανοικτό το θέμα της εφαρμογής αντιδραστικών αλλαγών στις Ενοπλες Δυνάμεις που θα θίξουν βάναυσα την νεολαία.

Ποιος όμως θα είναι μέχρι τέλους ο πιο χυδαίος υπερασπιστής της αύξησης της θητείας, όπως θέλουν οι πλούσιοι και οι έμποροι-βιομήχανοι όπλων; Μα, η φασιστική συμμορία, ο γνωστός βάναυσος εχθρός της νεολαίας και των εργαζομένων που τοποθετείται δημόσια με το γνωστό στυλ του τραμπούκου που επιδιώκει ολοκληρωτικές λύσεις.

Αναρτάται στον ΣΤΟΧΟΣ της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ! ΟΥ ΡΕ! ΟΥ ΡΕ!

ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ! ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟΣΟ ΑΔΕΡΦΕΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ;;; ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ. ΕΣΥ ΣΑΜΑΡΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΟΥ; Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ “ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” ΤΩΝ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΜΕΤΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ. ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ ΛΟΧΙΕΣ “ΤΣΑΤΣΟΙ” ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΤΡΕΦΕΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ… ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΕΜΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΣΟΥ;;;

Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Και μια αιρετική, συνολική τοποθέτηση:

Εργαζόμενος και Φορολογούμενος   1.) Διότι το εγχώριο κατεστημένο “βολεύεται” πολιτικά από τη συντήρηση μιας έχθρας εθνικοφυλετικών χαρακτηριστικών που βέβαια έχει πραγματικές ιστορικές καταβολές, των οποίων όμως οι γενεσιουργές αιτίες έχουν εκλείψει(συμπαγείς Ελληνικοί πληθυσμοί υπό Τουρκική διοίκηση), 2.) Διότι το εγχώριο κατεστημένο μέσα από την αντιδιαστολή που δημιουργεί στους πολίτες απέναντι σε μια Ασιατική Ισλαμική χώρα ενισχύει πολιτικά τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και δυνάμεις.——Έπειτα γιατί η Ελλάς συνεχίζει να εξοπλίζεται ασταμάτητα αδιαφορώντας τόσα χρόνια για τα οικονομικά της ελλείμματα;1.) Διότι η πλούσια Κυπριακή Αστική Τάξη χρειάζεται σε εγρήγορση την Ελληνική πολεμική μηχανή ως αντίβαρο στα κατοχικά στρατεύματα, ώστε η Κυπριακή οικονομία να μην κατασπαταλήσει τους δικούς της οικονομικούς πόρους σε πολεμικό υλικό και έτσι να αναπτύξει την πραγματική της οικονομία(όπως και τα κατάφερε), 2.) Διότι μια τεχνητή σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας συμφέρει απίστευτα τις πανίσχυρες και με πολιτική επιρροή αμυντικές βιομηχανίες των ΗΠΑ και της ΕΕ, αφού και οι δυο είμαστε χώρες του ΝΑΤΟ (χωρίς νομικούς περιορισμούς αγοραπωλησίες όπλων) και συνήθως αγοράζουμε τα ακριβότερα οπλικά τους συστήματα(σε αντίθεση με τις χώρες του Τρίτου Κόσμου και τις στρατιωτικά Ουδέτερες χώρες της Ευρώπης),——

Γιατί οι κατά τ’ άλλα φιλελεύθεροι αστοί ταυτίζονται στο ζήτημα της ΑΟΖ με τους εθνικιστές του ΛΑΟΣ και με τη Λαϊκή Δεξιά της ΝΔ; Διότι μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή ο εθνικοπατριωτικός συντηρητικός χώρος τον οποίο εκμεταλλεύεται ευκολότερα η αστική τάξη και τα αστικά κόμματα υπέστη σταδιακά τεράστιο δημογραφικό πλήγμα σε όφελος των αριστερών και σοσιαλιστικών κινημάτων, ώστε να χρειαστεί να “ανανεωθεί” τεχνηέντως με ποικίλα ζητήματα η έχθρα που στήριζε το όραμα της Μεγάλης Ιδέας. (Το Χαρακτηριστικότερο γεγονός του ότι οι αστοί στηρίζουν την αντι-Τουρκική προπαγάνδα για ιδιοτελείς σκοπούς ως αντίβαρο στην αριστερή-σοσιαλιστική ιδεολογία αλλά δεν προχωράνε ποτέ σε πράξεις αποτελεί η αδράνεια της Ελληνικής πολιτείας στα Πογκρόμ των Τούρκων το 1955 στην Κωνσταντινούπολη σε βάρος της ντόπιας Ελληνικής κοινότητας).——Γι’ αυτούς και για πολλούς ακόμη λόγους η χάραξη της ΑΟΖ αποτελεί τη νέα Μεγάλη Ιδέα του Ελληνικού κράτους, αν και είναι ένα νομικό ζήτημα που δεν επιλύεται με μάχες, ναυμαχίες και πολεμικούς εξοπλισμούς, αλλά με πολιτική και νομική διεκδίκηση στα αρμόδια όργανα της Διεθνούς Κοινότητας και των Διεθνών Οργανισμών. Κλείνοντας να δηλώσω ότι από την ομαλή έκβαση του ζητήματος δεν θα ωφεληθούν στο ελάχιστο οι Έλληνες πολίτες, πολλώ δε μάλλον οι Έλληνες φαντάροι και ειδικά όσοι θα κληθούν να υπηρετήσουν 3 πρόσθετους μήνες από το 2012.

Το 1920-1922 το Όραμα του Ελληνικού λαού για απελευθέρωση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας αποτελούσε προπέτασμα στις μύχιες επιθυμίες της Ελληνικής Αστικής Τάξης για άνοιγμα στις πλούσιες αγορές της Ανατολής και για εκμετάλλευση του ειδικευμένου και αστικοποιημένου εργατικού δυναμικού των Μικρασιατικών παραλίων.

Το 2012 το ζήτημα της ΑΟΖ από ένα δίκαιο νομικό αίτημα του Ελληνικού κράτους μύχια αποτελεί την επιθυμία των Ελλήνων μεγαλοαστών να μοιραστούν τα υποθαλάσσια πλούτη της πατρίδας μας με τις δυτικές πολυεθνικές εταιρίες που θα αποδώσουν και τις “κατάλληλες μίζες” στους Έλληνες πολιτικούς για να αναλάβουν την εξόρυξή τους. Τι θα κερδίσει ο απλός Έλληνας πολίτης; Πέρα από ορισμένους ελάχιστους επαγγελματίες σχετικούς με τη διαδικασία της εξόρυξης, απολύτως τίποτα. Το πολύ πολύ να μας δοθεί η υπόσχεση ότι για το 2013 δεν θα πληρώσουμε νέους φόρους γιατί προς το παρόν οι εγχώριοι μεγαλοαστοί και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα “τρώνε” από τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο και έτσι δεν χρειάζεται να “φάνε” από εμάς. Σε τι σχετίζεται η στρατιωτική θητεία με την ΑΟΖ; Σε απολύτως τίποτα! Θα κερδίσουν κάτι όσοι υπηρετήσουν άλλους 3 μήνες; Και 10 χρόνια να υπηρετήσουν και πάλι τίποτα δεν θα πάρει ο οπλίτης και η οικογένειά του. Οπότε ας αφήσουν τη θητεία στους 9 μήνες και ας λένε και “Δόξα Τω Θεώ” που νέοι όπως εγώ καταδέχονται ακόμη να υπηρετήσουν εν έτει 2012.

ΥΓ: Δεν είμαι αριστερός, ούτε σοσιαλιστής, αλλά ειλικρινής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *