Αντιπαραθέσεις στην κάστα των δικαστών

Είναι εντυπωσιακό ότι έχουν βγει τα μαχαίρια και μέσα στην κάστα των δικαστών!
Η συγκεκριμένη συντεχνία είναι τόσο «κλειστή» και μέχρι τώρα μόνο χάρη σε κάποιες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις μπόρεσαν να βγουν ελάχιστα στον αφρό απ το παραδικαστικό κύκλωμα που υπάρχει.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το ότι πέντε μέλη του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών με δημόσια παρέμβαση τους τα χώνουν χοντρά –αφορμή οι εσωτερικές κόντρες που έχουν- στις μεθοδεύσεις του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά.

Αν και το θεωρούμε πολύ χλωμό η αντιπαράθεση αυτή να πάρει διαστάσεις βγάζοντας στην επιφάνεια τα «άπλυτα» τους έχει την αξία του να αναφέρουμε αποσπάσματα απ’ το φτύσιμο που ρίχνουν στα έργα και τις ημέρες Σανιδά:

«Εντύπωση μας προκάλεσε η μεθόδευση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος επέκτεινε προφορικά την κατηγορία χωρίς προδικασία και χωρίς την ύπαρξη αντίστοιχου διωκτικού εγγράφου, μετά μάλιστα την ουσιαστική απαλλαγή από κάθε κατηγορία με απαλλακτικά βουλεύματα, του συναδέλφου Ν. Βαζαίου, εφέτη, που διετέλεσε επανειλημμένα, μέλος του ΔΣ της Ενωσής μας και πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Τούτο έρχεται σε συνέχεια ενεργειών όπως προαναγγελία δίωξης και δίωξη κατά του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων Σ. Μπάγια, άσκηση αναιρέσεως επί υποθέσεως ασφαλιστικών μέτρων που αφορούσε συμβασιούχους, προαναγγελία μη ενοχής των “παραπλανηθέντων υπουργών” στην υπόθεση Βατοπεδίου, προαναγελία διάπραξης αδικημάτων από τους εργαζόμενους της επιχειρησης “JUMBO”, παραγγελία άσκησης πειθαρχικών διώξεων κατά δικαστικών λειτουργών για την εκφορά δικαιοδοτικής τους κρίσης ακόμη και σε περιπτώσεις έκδοσης προσωρινών διαταγών(!), διώξεις που καταλήγουν επί το πλείστον σε απαλλαγή των διωκόμενων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *