ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

«-Χθες έκανα 10 ώρες σκοπιά, κύριε αντισυνταγματάρχη.

-Μόνο; Κανονικά 20 έπρεπε να κάνεις»

Αντισυνταγματάρχης Πυργάκης, ΚΕΝ Θήβας

 Βέβαια, ο υποδιοικητής του ΚΕΝ, συνταγματάρχης Παπακωνσταντίνου, μόλις έμαθε για το τρέξιμο, τις ατέλειωτες σκοπιές, το γεγονός ότι πλέον η δύναμη του στρατοπέδου δεν βγάζει εξοδούχους, το τρίπτυχο «σκοπιά-ΚΨΜ-αγγαρεία» που έχει αντικατασταθεί από το τρίπτυχο «σκοπιά-υπηρεσία-αγγαρεία», δήλωσε .αποφασιστικά ότι δεν πρέπει κανένας φαντάρος να κάνει πάνω από έξι ώρες υπηρεσία τη μέρα – και μάλιστα όχι πάνω από δύο ώρες συνεχόμενα. Δεν μας είπε, όμως, πως γίνεται αυτό, όταν οι φαντάροι είναι λιγότεροι από τις υπηρεσίες, όταν ο καθένας από εμάς έχει τουλάχιστον τρεις χρεώσεις τη μέρα μαζί με τις υπηρεσίες φύλαξης. Δεν μας είπε πως γίνεται αυτό, όταν κλείνει μια υπηρεσία (γιατί δεν βγαίνει) αλλά ανοίγει μία άλλη, πάντα σε συνεννόηση με τον διοικητή, ταξίαρχο Βιτεντζάκη.

Τη λύση μόνο, βρήκε – για άλλη μια φορά – ο αντισυνταγματάρχης Πυργάκης στη χθεσινή πρωινή αναφορά. Αφού αναφέρθηκε στο τελευταίο γράμμα καταγγελίας του Δικτύου Σπάρτακος, απειλώντας φαντάρους, θεούς και δαίμονες, δήλωσε (προς γνώσιν. όλων μας) ότι όποιος έχει πρόβλημα μπορεί να βγει στην αναφορά (ποιος από όλους αφού οι περισσότεροι είναι σε υπηρεσίες κάθε ώρα και στιγμή) και να το πει. Αυτός θα κανονίσει, μαζί με τον υποδιοικητή και τον ταξίαρχο Βιτεντζάκη, να μετατεθεί στον Έβρο ή τα νησιά του Αν. Αιγαίου. Κάτι σαν δυσμενή μετάθεση, ανέφερε.

Αυτό μπορεί να το πει στους φαντάρους που ήδη υπηρετούν στον Έβρο ή τα νησιά. Να μας εξηγήσει, επίσης, τι ακριβώς εννοεί με την απειλή μιας τέτοιας μετάθεσης, ως απάντησης στα παράπονα των φαντάρων. Θα τον συμβουλεύαμε, με τη σειρά μας, να αιτηθεί στο ελληνικό κράτος και το υπουργείο εθνικής άμυνας να ανοίξει ξανά τα «τάγματα ανεπιθύμητων». Αλλά, ξεχάσαμε! Τώρα, σχεδόν όλα τα στρατόπεδα της Ελλάδας, στα οποία υπηρετούν φαντάροι που δεν είναι γόνοι προνομιούχων οικογενειών, επιφανείς της κοινωνίας του θεάματος ή βύσματα πολιτικών-στρατιωτικών-παπάδων, είναι στρατόπεδα ανεπιθύμητων για μια ανεπιθύμητη νεολαία, που την τσακίζουν καθημερινά μέσα κι έξω από το στρατό, που την «πειθαρχούν» και την «εκμεταλλεύονται», χειρότερα από το χειρότερο εργοδότη, αξιωματικοί όπως ο ταξίαρχος Βιτεντζάκης, ο συνταγματάρχης Παπακωνσταντίνου, ο αντισυνταγματάρχης Πυργάκης.

Σε αυτό το παραμύθι του «καλού και κακού μπάτσου» (ο διοικητής και ο υποδιοικητής δεν. ξέρουν και εκπλήσσονται από το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα – ενώ ο Πυργάκης βγάζει τη «βρώμικη δουλειά» απειλεί, προσβάλλει και υπερασπίζεται το μοντέλο εκμετάλλευσης που έχουν αποφασίσει) εμείς δεν πρόκειται να μπούμε στη λογική του ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός.

Για εμάς είναι όλοι το ίδιο, οι τρεις που προαναφέρθηκαν, το υπόλοιπο κομμάτι της διοίκησης του στρατοπέδου (καλό είναι να έχεις έναν φαντάρο-δούλο στο γραφείο σου, να βγάζει την περισσότερη δουλειά – να τον κερνάς και κανένα καφέ – αλλά να μη σε νοιάζει αν το υπόλοιπο 24ωρο έχει να πάει μαγειρεία, να κουβαλήσει, να καθαρίσει τουαλέτες, να κάνει σκοπιά). Είναι το ίδιο το υπουργείο εθνικής άμυνας και το ΓΕΣ, που καλύπτουν, επικροτούν ή κλείνουν τα μάτια σε αυτή την κατάσταση, που συντηρούν με κάθε δυνατό τρόπο αυτή τη βαρβαρότητα.

Ο αντισυνταγματάρχης Πυργάκης, μας απείλησε στη χθεσινή αναφορά, ότι θα γίνει ταξιαρχική επιθεώρηση την Παρασκευή και «θα πέσουν καμπάνες». Ας μας ενημερώσει ο ταξίαρχος (ο κ. Βιτεντζάκης) που θα κάνει την επιθεώρηση, πώς γνωρίζει ο υφιστάμενός του το τι θα κάνει;

Ας μας πουν, όμως, όλοι τους: τί ακριβώς θα επιθεωρήσουν;

Το γεγονός ότι, από τη δύναμη των 60 φαντάρων (για ένα στρατόπεδο όπως η Θήβα!), οι 17 θα έχουν απολυθεί μέχρι αρχές Φλεβάρη και είναι σε άδεια απολύσεως, ενώ οι υπόλοιποι δε γνωρίζουμε καν τα ονόματα μεταξύ μας γιατί είμαστε διαρκώς σε υπηρεσία;

Το γεγονός ότι, αυτούς που βρίσκονται σε  άδεια απολύσεως (ιδίως αυτούς που υπηρετούν τρίμηνο) τους πιέζουν να δεχτούν να πάρουν δυο-τρεις μέρες λιγότερες από την άδεια που δικαιούνται(!) για να βοηθήσουν σε καμιά υπηρεσία; (!)

Το γεγονός ότι το νερό δεν πίνεται (ας αφήσουμε τους σωλήνες που έχουν παγώσει και κανείς δε νοιάζεται), και αναγκαζόμαστε – ακόμα και γι’ αυτό – να πληρώνουμε από την τσέπη μας; Το γεγονός ότι το ΚΨΜ δεν ανοίγει σχεδόν ποτέ γιατί ο φαντάρος που το κρατά είναι διαρκώς (όπως όλοι μας) σε υπηρεσία; Ότι αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στη λέσχη των στελεχών, για να βρούμε και τα πιο στοιχειώδη, αλλά «να μην καθόμαστε» γιατί χαλάμε (οι πληβείοι.) τη μόστρα των στελεχών;

Το γεγονός ότι το πρόγευμα έχει κοπεί από το πρόγραμμα του στρατοπέδου, γιατί δεν υπάρχει κανείς για να το φτιάξει και κανείς για να το φάει (είναι όλοι σε υπηρεσίες και αγγαρείες);

Το γεγονός ότι οι σκύλοι και οι γάτες είναι παντού, και ιδίως στα μαγειρεία και το εστιατόρειο (φυσικά δεν έχουμε πρόβλημα με τα συμπαθή τετράποδα – για τη δίκη τους υγεία εξάλλου το λέμε.). Μήπως σκέφτονται, εκτός από την εξωτερική φρουρά που έχουν φέρει από τα Μέγαρα (κι εννοείται πως δεν επαρκεί) να τους βάλουν να κάνουν σκοπιές;

Μήπως θέλουν να επιθεωρήσουν το γεγονός ότι αυτή η δύναμη φαντάρων, κλήθηκε να στείλει τέσσερα άτομα στον Αυλώνα, στη γιορτή του αγίου Αθανασίου, για το άγημα περιφοράς της εικόνας (το καταλαβαίνουμε: μη δώσουμε στην εκκλησία και το ελληνικό κράτος την εντύπωση ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τους βαστάζους στα τελετουργικά τους); Την επόμενη μέρα, άλλοι τέσσερεις φαντάροι στάλθηκαν στον Αυλώνα για να κουβαλήσουν και να μεταφέρουν όλο το ρουχισμό που χρειάζεται το ΚΕΝ Θήβας για τους νεοσύλλεκτους που έρχονται. Όταν συνάδελφος είπε ότι ήταν μεσημέρι και δεν είχαν φάει, ενώ μετά δεν προλάβαιναν γιατί είχαν υπηρεσίες, η απάντηση ήταν: «πρώτα θα τελειώσετε και μετά, αν προλάβετε, θα φάτε»!

 

Έχουν μετατρέψει νέους ανθρώπους σε ψυχολογικά ράκη, στα όρια των βιολογικών αναγκών μας. Ας αναρωτηθεί ο καθένας, πόσο ανθρώπινο είναι το ατελείωτο τρέξιμο με καθημερινές εναλλαγές πόστων και υπηρεσιών. Από τις καθαριότητες στη σκοπιά και από εκεί στη λάντζα, μετά μάζεμα σκουπιδιών, λίγο θαλαμοφύλακας, ξανά σκοπιά, ξανά λάντζα, σε ένα  πρόγραμμα που γίνεται λάστιχο ανάλογα με τις ανάγκες αξιόμαχου και βιτρίνας του ελληνικού στρατού, καριέρας και ανέλιξης των αξιωματικών.

Αλλά, προφανώς, δεν έχει καμία σημασία αν είναι ανθρώπινα όλα αυτά. Αυτό που χρειάζεται είναι φαντάροι-λάστιχο, φτιαγμένοι στα μέτρα τους, έτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάθε ανάγκη, που επικαλείται «την πατρίδα», τις «εθνικές ανάγκες», τη «δύσκολη κατάσταση». Εξάλλου, το πρόβλημα το λύνουν: Οι  δούλοι δουλεύουν ατέλειωτα, τζάμπα, σαν σκυλιά, οι ανώτεροι και κατώτεροι αξιωματικοί κάνουν την καριέρα τους, ο ελληνικός στρατός διατηρείται ετοιμοπόλεμος με φτηνό καύσιμο την εκμετάλλευσή μας, το κράτος και η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» κάνουν τις περικοπές που χρειάζονται πίνοντας το αίμα μας.

 

Είπαμε στην προηγούμενη επιστολή: Δεν ανεχόμαστε[.]να είμαστε το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο κομμάτι της νεολαίας. Θα το πούμε πιο συγκεκριμένα τώρα:

 

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ,

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ

 

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ, Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

 

ΝΑ ΒΡΟΥΝ, ΤΩΡΑ, ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

 

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΕΞΟΔΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1-1

 

ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ

 

ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ, Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ,

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

http://diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *