Οι δημοσιοκάφροι

Γράφει ο mitsos175

Οι δημοσιοκάφροι είναι η γάγγραινα του τόπου.  Δεν μιλάω φυσικά για τους όλους δημοσιογράφους των μέσων μαζικής εξημέρωσης που αμείβονται ελάχιστα ενώ βγάζουν όλη τη δουλεία, ούτε φυσικά για τα παιδιά στους τοπικούς σταθμούς και στο Ιντερνέτ. Ξέρουμε όλοι για τους αστέρες των καναλιών που αμείβονταιμε μισθούς πρωθυπουργού για να δουλεύουν τον κόσμο. Τα φερέφωνα αυτά τωνκαναλιών, που έχουν άμεση σχέση με τα πολιτικά αποβράσματα και είναι χωρίς συνείδηση, νομίζουν πως απευθύνονται σε ανθρώπους που έχουν χάσει τη μνήμη τους.

Πολύ ωραία τα είπε ένα κανάλι σε κάποιο υπουργό. Όμως αυτό το κανάλι, όπως και τα υπόλοιπα, έγλυφαν τα οπίσθια του συγκεκριμένου υπουργού,τόσο πολύ που η γλώσσα τους είχε γίνει εσώρουχο. Εντάξει, ακόμα και οι ημιμαθείς παρουσιαστές έχουν δικαίωμα να αλλάξουν γνώμη. Το να περνάς όμως από το ένα άκρο στο άλλο, με ευκολία μεγαλύτερη από το να περνάς διάβαση πεζών, είναι ένα θέμα. Πίσω από τους ανεγκέφαλους των ειδήσεων κρύβονται οι άνθρωποιτων ακουστικών. Σαν άλλοι εγγαστρίμυθοι υπαγορεύουν στις μαριονέτες και την τελευταία τελεία.

Δεν νοιάζονται για την ενημέρωση, το ξέρουμε. Θα μπορούσαν, έτσι για τους τύπους, να ζητούσαν ένα συγγνώμη από τους δύσμοιρους τηλεθεατέςγια την παρουσία τους. Η αλλαγή των καναλιών έχει άμεση σχέση με τα οικονομικάανταλλάγματα που αποκομίζουν. Αν πληρωθούν γλύφουν, αν όχι απειλούν. Και πάνε με εκείνον που θα τους δώσει περισσότερα. Η με εκείνον που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εξουσιάζει. Συχνά βέβαια την πατάνε. Ο κόσμος ξυπνά.

Πάντως είτε γλύφουν τον ένα είτε τον άλλο, είναι συνεπείς στην προάσπιση του καπιταλισμού και των αφεντικών τους. Ποτέ δεν φταίει ο αφέντης. Ειδήσεις θάβονται, διαστρεβλώνονται, λογοκρίνονται στον αέρα. Νομίζουν ίσως πως θα ξεχάσουμε τη λάσπη και θα γλυτώσουν έτσι το κράξιμο. Γελιούνται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *