Μεθοδεύουν παράνομη απέλαση του απεργού πείνας Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς

Την παράνομη απέλαση του Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς, που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 6 Φλεβάρη (36η μέρα σήμερα) μεθοδεύει η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.
Μιλώντας αυστηρά νομικά, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να τον απελάσουν, γιατί ο Καϊμπίς έχει ασκήσει προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηγουμενίτσας κατά της απόφασης απέλασής του, αφού πέρασε ο προβλεπόμενος χρόνος από την υποβολή της Αίτησης Θεραπείας που υπέβαλε και αυτή θεωρείται ως απορριφθείσα σιωπηλά.
Η νομιμότητα της απέλασης, λοιπόν, θα κριθεί από το δικαστήριο και μέχρι τότε δεν έχουν δικαίωμα να τον απελάσουν.
Πέρα από το νομικό ζήτημα, όμως, υπάρχει και ένα ζήτημα πολιτισμού και ανθρωπισμού. Θα τολμήσουν να βάλουν με τη βία σε κάποιο αεροπλάνο έναν άνθρωπο που έχει ξεπεράσει τα όρια της φυσικής αντοχής και βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση; Ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς έχει διακηρύξει από την πρώτη στιγμή: από εδώ μέσα ή θα βγω όρθιος και με τα χαρτιά μου ή θα βγω νεκρός.

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και η κυβέρνηση που καλύπτει πλήρως τις ενέργειές της, οδηγούν έναν άνθρωπο στο θάνατο, αφού προηγουμένως παραβίασαν τα στοιχειώδη δικαιώματά του. Αν δοκιμάσουν να σύρουν με τη βία τον απεργό πείνας για απέλαση, θα έχουν όλη την ευθύνη για ό,τι του συμβεί.
Σήμερα το απόγευμα, δεκάδες μετανάστες και έλληνες αλληλέγγυοι συγκεντρωθήκαμε και πάλι έξω από το Αλλοδαπών και διαδηλώσαμε απαιτώντας να αφεθεί αμέσως ελεύθερος ο Μοχάμεντ-Αλι Καϊμπίς.
Καλούμε για άλλη μια φορά κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε πολιτισμένο άνθρωπο, να ενώσει τη φωνή του και τις ενέργειές του για να αποτρέψουμε το έγκλημα. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, να αγωνιστεί για να σπάσει η σιωπή των μεγάλων ΜΜΕ, να διαμαρτυρηθεί τηλεφωνικά ή με fax ή με e-mail στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Τηλεφωνικό Κέντρο : 210-6977000
Γραφείο Τύπου
Τηλ: 210-6977505, 210-6924558
Fax: 210-6929764
Email: pressoffice@yptp.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *