Κάτω το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ και ΔΝΤ

Και τούτη η παρέλαση ήταν του λαού

Κάτω το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης – ΕΕ και ΔΝΤ

Θεσσαλονίκη, 25 Μαρτίου 2012

Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη απέδειξε την πλήρη απομόνωση του «επίσημου» πολιτικού προσωπικού από τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων και νεολαίων της πόλης. Η μόνη προβοκάτσια σήμερα ήταν τελικά αυτή που στήθηκε από την κυβέρνηση, την τοπική δημοτική αρχή και τις δυνάμεις της αστυνομίας. Το όργιο προπαγάνδας, τα πολεμικά ανακοινωθέντα και οι στημένες διαρροές είχαν ως αποτέλεσμα οι «επίσημοι» – εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της Τρόικας να παρακολουθούν μόνοι τους την παρέλαση με την προστασία μιας πρωτοφανούς αστυνομικής δύναμης, ωσάν μισητοί αυτοκράτορες ή στρατεύματα κατοχής. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις πολλές δεκάδες προσαγωγές κυρίως μαθητών και φοιτητών, ανάμεσα στους οποίους 7 αγωνιστές – μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ιδιαίτερα, καταγγέλλουμε την άθλια κρατική μεθόδευση να στοχοποιηθούν τις τελευταίες ημέρες οι αγωνιστές που κατηγορήθηκαν για την παρέλαση του λαού την 28η Οκτώβρη. Η επιστροφή των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων και το αυταρχικό κράτος του τρόμου των ελεύθερων σκοπευτών, των συμμοριών ΔΙΑΣ και των ασφαλιτών πάνε χέρι – χέρι με την πολιτική των μνημονίων, του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Όσο κι αν επιχείρησαν όμως να απαγορεύσουν τη συγκέντρωση που καλούσαν ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, επιτροπές κατοίκων, πολιτικές συλλογικότητες και η ΚΕΕΡΦΑ, χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι αψήφησαν τον τρόμο στέλνοντας μήνυμα ανυπακοής. Όπως σε όλες τις πόλεις της χώρας, έτσι και στη Θεσσαλονίκη ο ασφυκτικός αστυνομικός κλοιός γύρω από τις συγκέντρωση και η λογοκρισία που πήγε να επιβληθεί με  ασπίδες και κλομπ έσπασε στην πράξη. Κανείς δε μπορεί να εμποδίσει ένα λαό αποφασισμένο να διαδηλώσει! Τα μισητά κιγκλιδώματα έπεσαν, τα λαομίσητα ΜΑΤ παραμέρισαν και η λαϊκή διαδήλωση μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους έδωσε τον τόνο του ξεσηκωμού και της ανατροπής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης, χωρίς κανένα φόβο, αλλά με πάθος κι εμπιστοσύνη στη δυνατότητα του λαού να διαδηλώνει, να συγκρούεται και να νικά!

Η δύναμη του λαού μπορεί να γκρεμίσει τα σιδερόφραχτα κάστρα της εξουσίας.

Ήττα για το μαύρο κυβερνητική μέτωπο οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου ολοκληρώνονται, με μια ακόμα ήττα του μαύρου μετώπου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Η δοτή κυβέρνηση των τραπεζιτών και των τοκογλύφων έκανε όλη την Ελλάδα οχυρωμένο κάστρο για να αποκλείσει την έκφραση της οργής και της διαμαρτυρίας των εργαζομένων και της νεολαίας. Οι εκπρόσωποι της νέας τυραννίας και της Ιεράς Συμμαχίας του 21ου αιώνα, όπου δεν φοβήθηκαν να παρουσιαστούν, παρακολούθησαν τις παρελάσεις με μοναδική συντροφιά τις δυνάμεις της αστυνομίας, θυμίζοντας μισητούς αυτοκράτορες ή γερμανικά στρατεύματα στην κατεχόμενη Αθήνα.

Προκαλούν οργή, γέλια ή κλάματα οι δηλώσεις των θλιβερών κυβερνητικών εκπροσώπων, με τον τραπεζίτη πρωθυπουργό που αλυσοδένει την κοινωνία στα συμφέροντα του κεφαλαίου, να υποστηρίζει ότι η επανάσταση του 1821 … δείχνει το δρόμο για την τωρινή «ανόρθωση» της οικονομίας, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος απορούσε γιατί δεν παρακολούθησε όλος ο λαός τη «θαυμάσια» παρέλαση. Δεν κατάλαβε ότι εκτός από τη κυβερνητική εξουσία και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ήταν μόνος; Ο λαός βρισκόταν αλλού.

Βρισκόταν απέναντι από τις δυνάμεις της αστυνομίας, διεκδικώντας να μετατρέψει τις παρελάσεις σε περήφανες διαδηλώσεις οργής. Για άλλη μια φορά, η μαχόμενη κοινωνία βρισκόταν στους δρόμους, αψηφώντας το κλίμα πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας, τρομοκρατίας και προβοκάτσιας, που διαμόρφωναν εδώ και μέρες τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Ήταν σαφές εξ αρχής ότι ο στόχος τους ήταν να φοβίσουν τους πολίτες ώστε να μη διαδηλώσουν. Δυστυχώς και τα δύο μεγάλα κόμματα της Αριστεράς, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν το δρόμο της αποχής και της καταγγελίας, υποτάχθηκαν στο κλίμα που ήθελαν οι κυρίαρχοι να επιβληθεί και απουσίασαν από μια μεγάλη μάχη του λαϊκού κινήματος.

Αποδείχτηκε περίτρανα ότι και τα πιο αυταρχικά μέτρα καταστολής είναι ανίκανα να εμποδίσουν το αποφασισμένο και οργανωμένο κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων. Δεν υπήρξε γωνιά της Ελλάδας που να μην έγιναν διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι παρελάσεις ακυρώθηκαν ή δεν συμμετείχαν οι «επίσημοι» από φόβο. Σε ορισμένες περιπτώσεις η μαζικότητα και η μαχητικότητα ήταν τεράστια και οδήγησε σε ακύρωση της παρέλασης και λαϊκή διαδήλωση, όπως στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ σε πολλές πόλεις οι πολίτες έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και έκαναν τις παρελάσεις – μαχητικές πορείες, όπως στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Χανιά, στην Ξάνθη, στον Πειραιά, στη Νέα Σμύρνη, στο Περιστέρι, στου Ζωγράφου, και αλλού. Μάλιστα η δυναμική της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης έδωσε ώθηση και θάρρος, σπάζοντας τον επιβαλλόμενο τρόμο, έτσι που εκατοντάδες και χιλιάδες να κατεβαίνουν στο δρόμο κατά τη διάρκεια της ημέρας, βλέποντας ότι το λαϊκό κίνημα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

Μοναδικό στήριγμα της νέας χούντας ο κρατικός αυταρχισμός. Είναι εκατοντάδες οι προσαγωγές που έγιναν αναίτια σε όλη τη χώρα. Σε ορισμένες πόλεις, όπως τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Βέροια και βεβαίως το κέντρο της Αθήνας, ολόκληρες ομάδες διαδηλωτών οδηγούνταν στα αστυνομικά τμήματα. Στη Λάρισα, η βίαιη επίθεση της αστυνομίας συνοδεύτηκε από τρείς συλλήψεις και ένα σοβαρό τραυματισμό αγωνίστριας. Αντίστοιχο το κλίμα στην Κοζάνη, την Κομοτηνή, σχεδόν σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αισθάνεται περήφανη που έδωσε αυτή τη μάχη, πλάι σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, πλάι στο εργατικό, φοιτητικό, μαθητικό και νεολαιίστικο κίνημα. Οι αγωνιστές της βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή χωρίς δισταγμό, παρά τις προσαγωγές, τις προκλήσεις και τις επιθέσεις της αστυνομίας.

Σε όλο αυτόν τον κόσμο που διαδήλωσε, αλλά και σε όλους τους πληττόμενους εργαζόμενους απευθύνουμε ξανά κάλεσμα ενότητας και αγώνα για την επόμενη μέρα, που πρέπει να μας βρει ακόμα πιο αποφασισμένους και μαχητικούς ενάντια στην  καταστροφή που φέρνουν κυβέρνηση- Ε.Ε.- ΔΝΤ. Σε αυτό το δρόμο καλούμε τις δυνάμεις της Αριστεράς να συμβάλλουν, υπερβαίνοντας τους φόβους και την αμηχανία.

Η μέρα που δειλά ξημερώνει θα είναι δική μας!

 

Μερικά βίντεο από τη σημερινή μέρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *