Πασοκικός ψυχισμός

Κάποιοι Πασόκοι έχουν φτάσει σε απίστευτο βαθμό γελοιότητας. Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στον πρώην «συγκεντρωσιάρχη» του Αντρέα και βασικό συντελεστή στο να κερδίσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο ΓΑΠ, Γ. Παναγιωτακόπουλο.

Αν θυμάστε πριν από ένα μήνα περίπου είχε αποχωρήσει από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντας ότι το κόμμα του έφερε «μαζική φτώχεια, εθνική υποτέλεια, κόψιμο συντάξεων, εκχώρηση δημόσιου πλούτου, ανεργία και εργασιακό μεσαίωνα».
Ο ίδιος, επίσης  κατάγγειλε δριμύτατα την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου:  «Η Ελλάδα περνά στην ιστορία της πολιτικής πρωτοτυπίας αφού καταφέρνει να αντικαταστήσει τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό από τον εκλεκτό των αγορών και των μεγάλων τραπεζικών συμφερόντων. Έχουμε το   Βατερλό της πολιτικής απέναντι στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Η Ελλάδα απέκτησε Κυβέρνηση οπερέτα, ακυρώνοντας την  αιρετή από το λαό κυβέρνηση του, με συμμετοχή ακροδεξιών βουλευτών. ..», τόνιζε ανάμεσα στα άλλα σε δήλωση του.

Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε αρκετές παρόμοιες δηλώσεις του αλλά δεν έχει σημασία. Η ουσία βρίσκεται σ’ αυτό που διαβάζουμε σήμερα στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος»:  «Ανακάλεσε την παραίτηση του από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ ο κ. Γ. Παναγιωτακόπουλος. Οπως ανακοινώθηκε ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Παναγιωτακόπουλο να ανακαλέσει την παραίτησή του που είχε υποβάλει προ μηνός από μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος δέχτηκε και προφανώς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στρατεύεται πλήρως στον προεκλογικό αγώνα της παράταξης, ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου».

Δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να σχολιάσουμε τις οβιδικές μεταμορφώσεις κάποιου που θέλει να παρουσιάζεται πολιτικό στέλεχος. Αλλοι είναι πιο ειδικοί για να ασχοληθούν με τον … πασοκικό ψυχισμό.

0 απαντήσεις στο “Πασοκικός ψυχισμός”

  1. Δεν καταλαβαίνω την κριτική σας. Ο Παναγιωτακόπουλος έχει αανλάβει συγκεκριμένο ρόλο: να παριστάνει το διαφωνούν αλλά νομιμόφρων κομματικό στέλεχος που έχει ως σκοπό να δείξει ότι υπάρχουν αριστερές και υγιείς δυνάμεις εντός του ΠΑΣΟΚ που είναι εναντίον του μνημονίου και πρέπει να ενισχυθούν ώστε να αλλάξει η πολιτική κλπ. Δεν γνωρίζω αν είναι βλαξ ή ιδιοτελής (αφού μετέχει στη νομή της εξουσίας με την προσωπολατρική αριστερή πρωτοβουλία). Πάντως το παπατζιλίκι του πείθει όλο και λιγώτερους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *