Τι τρώμε τελικά;

Πριν από λίγο καιρό μάθαμε, από δημοσίευμα της εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ, ότι αποπειράθηκαν να φτιάξουν λουκάνικα με μολυσμένο κρέας.

Σήμερα, -διαβάζοντας ερώτηση που κατέθεσε στην βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μ. Στρατάκης- μαθαίνουμε ότι μετά σχετική οδηγία που ενέκρινε το συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας των χωρών της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο πριν ένα μήνα, έρχεται στην μαζική κατανάλωση κρέας από κλωνοποιημένα ζώα.

Δεν είμαστε ειδικοί για να τοποθετηθούμε στις ενστάσεις που διατυπώνει ο Πασόκος βουλευτής όσον αφορά την προστασία της υγείας των καταναλωτών απ’ αυτά τα συσκευάσματα.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι τεχνολογίες κλωνοποίησης είναι εντελώς αμφιλεγόμενες επιστημονικά και ηθικά.

Επίσης γνωρίζουμε ότι ο καπιταλισμός παράγει για το κέρδος, δεν παράγει για να ικανοποιήσει ανθρώπινες ανάγκες.
Οι ανάγκες για κατανάλωση διάφορων προϊόντων συνιστούν για τον καπιταλισμό μια αγορά και τίποτ’ άλλο. Εφόσον παράγει προϊόντα, πουλώντας τα, εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να μεγιστοποιήσει το ποσοστό του κέρδους.
Αδιαφορώντας για τις όποιες άλλες επιπτώσεις, είτε αυτές αφορούν το περιβάλλον είτε την υγεία των ανθρώπων.

Από κει και πέρα να ρωτήσουμε κάτι απλό. Ενώ απ’ τα ΜΜΕ γνωρίζουμε ποια και πώς «πηδάει» ο Μπερλουσκόνι ή ποια «καλλιτέχνιδα» έχει κυτταρίτιδα, πώς διάολο γίνεται να μην μας λεν λέξη για ζητήματα που αφορούν την υγεία όλων μας;
Ρητορική η ερώτηση φυσικά …

Μία απάντηση στο “Τι τρώμε τελικά;”

  1. Όπως είπε και ο ποιητής… ο καπιταλισμός δημιουργεί ανάγκες δεν ικανοποιεί ανάγκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *