29 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

«29 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία της νεαρής συναδέλφισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου μπροστά στο εργοστάσιο γκέτο της ΕΤΜΑ. Η νεαρή φοιτήτρια με την απεργιακή προκήρυξη στο χέρι δολοφονήθηκε από οδηγό πούλμαν (τσιράκι της εργοδοσίας) μπροστά στην πύλη του γκέτο. Τα οράματα της Σωτηρίας είναι πάντα επίκαιρα και ανεκπλήρωτα.

Ο αγώνας για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, όπως τότε, έτσι και σήμερα είναι στην πρώτη γραμμή της ταξικής πάλης. Οι δυνάμεις της πλουτοκρατίας με τους πολιτικούς τους εκφραστές, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΣΥΝ, έχουν στόχο την όλο και μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Και στις μέρες μας η κρατική βία και ο εργοδοτικός αυταρχισμός γεννούν θύματα στις γραμμές της εργατικής τάξης.

Γι’ αυτό ο αγώνας μας επιβάλλεται να είναι καλύτερα οργανωμένος και πιο μαζικός. Η επιλογή του αγώνα είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της. Αυτόν το δρόμο διάλεξε και η Σωτηρία. Σε αυτά τα βήματα θα συνεχίσουμε και εμείς σαν ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για την ανατροπή της πολιτικής του Κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους. Μαζί, εργατική τάξη και νεολαία, θα δώσουμε τη μάχη μέχρι ο παραγόμενος πλούτος θα ανήκει σε μας που τον παράγουμε».

Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *