Εφοπλιστική μπόχα


Τα ιλιγγιώδη ποσά που επενδύουν οι Ελληνες εφοπλιστές σε ναυπηγήσεις πλοίων έχουν αφήσει άναυδους τους ανταγωνιστές τους. Μόνο για τον χρόνο που μας πέρασε υπεγράφησαν συμβόλαια για τη ναυπήγηση συνολικά 556 πλοίων, αξίας 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνολικής χωρητικότητας 42,8 εκατομμυρίών τόνων. Από αυτά τα 371 είναι φορτηγά πλοία, συνολικής χωρητικότητας 36,5 εκατ. τόνων, 113 είναι δεξαμενόπλοια, συνολικής χωρητικότητας 6,2 εκατ. τόνων, 15 είναι LPG, πλοία μεταφοράς υγραερίου, συνολικής χωρητικότητας 425 χιλιάδων κυβικών μέτρων, 51 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 380.200 κουτιών και έξι μεταφοράς αυτοκινήτων. Πρόκειται για ρεκόρ όλων των εποχών”, διαβάζουμε σήμερα στην ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος».
Και είναι επόμενο να συμβαίνει αυτό.

Η «εφοπλιστική οικογένεια» είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία. Χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο, συνεχίζουν και τα προμελετημένα εγκλήματά τους, με θύματα ταξικά μας αδέλφια. Τα καθάρματα αυτά μπροστά στο κέρδος τους δεν έχουν κανένα προβληματισμό ότι μπορούν να χαθούν ανθρώπινες ζωές με τα «σαπάκια» που τα πληρώνουμε πανάκριβα. Εξάλλου, δικοί μας άνθρωποι χάνονται. Αυτοί και η κλίκα τους ταξιδεύει με πολυτελείς κότερα και λίαρ τζετ.

Και φυσικά στα αστικά δικαστήρια τους την βγάζουν πάντα καθαρή. Ισως πληρώσουν ένα-δυο άτομα απ’ το πλήρωμα.

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε μια χαρακτηριστική περίπτωση.

Μετά το ναυάγιο του πλοίου «Αϊρον Αντώνης» που έστειλε στον υγρό τάφο 24 ναυτεργάτες οι εφοπλιστές αδελφοί Ηλιόπουλοι μαζί με δυο διευθυντές του «Ελληνικού Νηογνώμονα» βρέθηκαν στο σκαμνί του δικαστηρίου με βαρύτατες κατηγορίες.
Ηταν το κλίμα έτσι φορτισμένο που το δικαστήριο αναγκάστηκε να ρίξει στους εφοπλιστές 5 χρόνια φυλακή για τις εγκληματικές παραλήψεις τους που έστειλε στα θυμαράκια 24 ναυτεργάτες.

Πριν λίγο καιρό όμως στο Εφετείο οι εφοπλιστές αθωώθηκαν με την γελοία αιτιολογία της «εσφαλμένης κλήτευσης»!!!! (Και φυσικά αυτή η είδηση δεν φιλοξενήθηκε ούτε μονόστηλο στις φυλλάδες).

Μιλάμε ότι η «δικαιοσύνη τους» είναι τόσο αντικειμενική που ποτέ κανένας εφοπλιστής (κανένας πλουτοκράτης γενικά) όχι μόνο δεν έχει κάτσει μέρα φυλακή για τα αποδεδειγμένα ναυτικά τους εγκλήματα, αλλά ούτε έχει πληρώσει δεκάρα τσακιστή.

Και μια και μιλάμε για τους εφοπλιστές να θυμίσουμε ότι μαζί με τους 24 ναυτεργάτες του «Αϊρον Αντώνης» στον υγρό τάφο βρίσκονται και οι 12 ναυτεργάτες του πλοίου «Πελ Χάντερ», οι 9 του πλοίου «Αγιος Παντελεήμονας», οι 17 του «Αρτικ Ριφερ» και πάει λέγοντας. Ομως κανένας απ’ τους ιδιοκτήτες των σαπιοκάραβων δεν κλήθηκε να πληρώσει για τις εγκληματικές παραλήψεις τους που έστειλαν στο τάφο τόσο ανθρώπους.

Αλλά τώρα τι να λέμε…. Εδώ για το «ΔΥΣΤΟΣ» που κατάπιε 20 ανθρώπους και το «Σαμίνα» που έπνιξε άλλους 82 οι εφοπλιστές την έβγαλαν καθαρή. …..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *