Επαναστατικά λιντσαρίσματα

Για να τελειώνουμε λοιπόν! Η πάνω πλατεία με τις μούτζες, τις γιούχες και τις προτροπές περί καψίματος της Βουλής δεν ήταν καθόλου χαριτωμένη και καθόλου αντεξουσιαστική. Οι ατομικές επιθέσεις με γιαούρτια και μπουκάλια που γρήγορα έγιναν προπηλακισμοί και ξύλο και στο μέλλον θα δούμε ίσως ακόμα χειρότερα δεν μπορούν να χωρίζονται σε αριστερές και δεξιές «παρεκκλίσεις»

Της Άντας Ψαρρά

Η υπεράσπιση των καταυλισμών των μεταναστών ή των μεταναστών της ΑΣΟΕΕ ή όποιου άλλου κινδυνεύει από τους φασίστες είναι άλλο αλλά το ατομικό ξύλο είναι επίσης άλλο. Το να εμποδίζεται μια ναζιστική συγκέντρωση-εκτροπή είναι άλλο αλλά το να δέρνεται ένας βουλευτής ή ένας περαστικός είναι επίσης άλλο.

Οι ομαδοποιήσεις κατά βούληση και οι γενικεύσεις κατ’ επιλογή είναι το πρώτο βάρβαρο βήμα για το ρατσισμό. Το τσακίστε τους φασίστες δεν μπορεί να μεταφράζεται στο σπάστε το κεφάλι τους! Το είδος της ατομικής βίας, της ατομικής διαπόμπευσης και του λυντσαρίσματος είναι ταυτόσημο με τις πρακτικές φασιστών και κολλημένων χουλιγκάνων δηλαδή χρυσαυγιτών άντε και μερικών αγανακτισμένων νοικοκυραίων.

Το να σπάνε με τα καγιέν τις μπάρες για να μην πληρώσουν διόδια δεν έχει τίποτα το κοινό με το Δεν Πληρώνω των συζύγων των φτωχών εργατών στο έργο του Ντάριο Φο. Δεν χωράνε όλα στο ίδιο τσουβάλι όσο κι αν το να φαινόμαστε πολλοί είναι συγκλονιστικό.

Η υπεράσπιση με κάθε τρόπο των φτωχών των αδύναμων και των μεταναστών είναι χρέος. Η ατομική και πάντως συμβολική βία κάποιων ομάδων είναι πολιτική επιλογή  αλλά όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις τέτοιων επιλογών ανεξάρτητα από τις απόψεις μας. Το ξύλο παντού όμως δεν αποτέλεσε ποτέ επιλογή ούτε καν αυτών των πολιτικών ακόμα και των ένοπλων ομάδων.

Ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων δεν κάνει διακρίσεις κι όταν κάνει οδηγεί με μαθηματική και ιστορική ακρίβεια σε φασιστικές εκτροπές.

Άλλο η απάντηση στην βίαια κρατική καταστολή, άλλο η υπεράσπιση των περιθωριακών, των φτωχών και των αδυνάτων, άλλο οι δυναμικές ακόμα και συγκουσιακές εργατικές διεκδικήσεις κι άλλο οι μπούφλες σε όποιον είναι ή απλά φαίνεται να είναι γενικώς εχθρός.

Μια πράξη που μοναδικό αποτέλεσμα έχει να ενσπείρει φόβο και μίσος χαρακτηρίζει φανατικούς θρησκόληπτους, φασίστες, ρατσιστές και υποανάπτυκτους. Τελεία και παύλα!

 

Πηγή: REDNotebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *