ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟ ΚΑΑΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Στη στρατιωτική μονάδα του ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα Αττικής οι μεσημεριανές “εργασίες” (αγγαρείες ) για την προετοιμασία και συντήρηση του παραθεριστικού κέντρου (το οποίο άνοιξε στις 7 Μάη) συνεχίζονται εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να είναι σε κατάσταση εξάντλησης καθώς βρίσκονται μέχρι το μεσημέρι σε πόστα κατασκευών ή γραφείων, με μία ώρα μεσημεριανής ξεκούρασης και οδηγούνται στα κυριολεκτικά καταναγκαστικά έργα μαζέματος…πευκοβελόνας, ενώ το βράδυ έχουν και υπηρεσία.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, η συμπεριφορά των στρατιωτικών στελεχών απέναντι στους στρατιώτες έχει αγριέψει, με το πρωινό εγερτήριο να γίνεται πολλές φορές εν μέσω άγριων φωνών και τις ποινές να πέφτουν βροχή, ενώ πλέον “τηρούν” και το στρατιωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα εγερτηρίων και επιθεωρήσεων, κάνοντας γαργάρα ότι οι αγγαρείες που ξεκίνησαν από τέλη Μαρτίου ήταν εκτός προγράμματος. Η απαράδεκτη συμπεριφορά των στελεχών έφτασε στο αποκορύφωμα της την Πέμπτη 10 Μαΐου όταν μετά την μεσημεριανή φρουρά και ενώ οι φαντάροι μαζεύονταν για τις καθημερινές αγγαρείες και ύστερα από λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ στρατιώτη και του αρχιλοχία Καμπίτσα, ο τελευταίος, που εκτελούσε χρέη αξιωματικού διανυκτέρευσης, είπε στον πρώτο να “πάει στα γαμίδια”. Ο στρατιώτης ζήτησε το λόγο από τον στρατιωτικό, ο οποίος μπροστά σε σχεδόν όλους τους στρατιώτες άρπαξε το φαντάρο και τον χτύπησε στο πρόσωπο. Μετά από τη δικαιολογημένη έντονη αντίδραση του φαντάρου, ο Καμπίτσας είχε το θράσος να γυρίσει να τον ξαναχτυπήσει, οπότε και επενέβησαν οι στρατιώτες και τον απομάκρυναν. Και ενώ συνέβαιναν αυτά, ο διοικητής του λόχου υπολοχαγός Νικολόπουλος, που λίγο πριν είχε δώσει πέντε μέρες φυλακή στο στρατιώτη για απρεπή συμπεριφορά, δεν έκανε το παραμικρό για να τον προστατεύσει, και όταν ο στρατιώτης κατευθύνθηκε προς το διοικητήριο για να αναφέρει το περιστατικό στο διοικητή, ο υπολοχαγός είπε σε άλλο φαντάρο να τον ακολουθήσει γιατί “αυτό είναι τρελό”.

Την επόμενη μέρα μάθαμε ότι ναι μεν ζητήθηκε από τη μονάδα να διεξαχθεί ΕΔΕ για να διερευνηθεί το συμβάν, αλλά ταυτόχρονα μάθαμε και ότι οι υπεύθυνοι του λόχου ετοιμάζουν να στείλουν το στρατιώτη για αναβολή για “απείθαρχη συμπεριφορά και εμφάνιση”, μία πολύ συνηθισμένη πρακτική τον τελευταίο καιρό στο ΚΑΑΥ απέναντι σε φαντάρους που δεν τους “κάνουν” και γι’ αυτό το λόγο τους φορτώνουν τουλάχιστον ένα ακόμη εξάμηνο πριν απολυθούν οριστικά. Δεν είναι απίθανο το ότι στέλνουν το φαντάρο για αναβολή να είναι μία προσπάθεια να κουκουλώσουν την υπόθεση ή να γλιτώσουν το στρατιωτικό που άσκησε βία με τις λιγότερες συνέπειες. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, απαιτούμε να καταθέσουμε σαν μάρτυρες υπέρ του στρατιώτη, καθώς και να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο αρχιλοχίας Καμπίτσας. Να μη του γίνει μόνο μία επίπληξη και πιθανόν μείωση μισθού, αλλά να καθαιρεθεί από στρατιωτικός, για να δούμε αν μπορεί έξω στην κοινωνία να συμπεριφερθεί σαν “ανώτερος” σε άλλους ανθρώπους και μάλιστα κατά πολύ νεότερους του.

Να υπενθυμίσουμε στα στρατιωτικά στελέχη που θα επιδιώξουν να βγάλουν την αντρίλα τους πάνω σε συναδέλφους: σε αυτή τη μονάδα που στην πραγματικότητα αποτελεί ξενοδοχειακή επιχείρηση και μηχανή παραγωγής χρήματος, πολλοί στρατιώτες που υπηρετούν και που στην ουσία έχουν τη μεταχείριση όχι απλά φαντάρων που κάνουν αγγαρείες, αλλά απλήρωτων εργατών που έχουν χτίσει ένα ολόκληρο παραθεριστικό κέντρο για να τα τσεπώνουν άλλοι, είτε έχουν οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα, είτε ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες και έχουν μετατεθεί στο ΚΑΑΥ ώστε να μπορέσουν να τελειώνουν με το βραχνά του στρατού και να συνεχίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό καλά θα κάνουν οι στρατιωτικοί να συμπεριφέρονται με απόλυτο σεβασμό στους φαντάρους. Δεν θα ξαναανεχτούμε καμία παρόμοια πράξη βίας απέναντι σε οποιοδήποτε συνάδελφο μας, και θα γνωστοποιούμε οποιαδήποτε αδικία υφίστανται οι στρατιώτες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ. Επικ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *