Ένας χρόνος από τη μάχη του Συντάγματος

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την πανεργατική απεργία της 15ης  Ιουνίου, της απεργίας που αποτέλεσε σταθμό για το λαϊκό κίνημα. Τη μέρα εκείνη δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούονταν με την αστυνομία μέχρι αργά τη νύχτα, υπερασπιζόμενοι και την ίδια την κινητοποίηση των πλατειών, αλλά και το δικαίωμά τους στην ίδια την αξιοπρεπή ζωή. Με την απεργία στις 15 Ιούνη το λαϊκό κίνημα πέρασε σε μία ανώτερη φάση, πιο μαχητική και αποφασιστική, που κορυφώθηκε στις ιστορικές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις της 28-29 του Ιούνη.

Αυτοί οι αγώνες ήταν που οδήγησαν στην πλήρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, άνοιξαν το δρόμο για την πτώση της, και τελικά οδήγησαν τα κόμματα του πάλαι ποτέ κραταιού δικομματισμού στη σημερινή τους άθλια κατάσταση. Είναι αυτοί οι αγώνες που μπόρεσαν και πέρασαν σε πλατιά στρώματα την κοινωνίας το κεντρικό τους σύνθημα «ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ», ανοίγοντας το δρόμο της συνολικής αμφισβήτησης του μονόδρομου του χρέους και των μνημονίων.

Αγώνες όπως αυτοί του περασμένου Ιούνη, είναι βγαλμένοι από το πολιτικό DNA της  αριστεράς και μας θυμίζουν πώς πρέπει να δρα μια πραγματικά ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική αριστερά, και γι’ αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστάτησε και θα συνεχίσει να πρωτοστατεί σε αυτούς. Και πράγματι οι εικόνες του περυσινού Ιούνη που είναι ανεξίτηλα χαραγμένες στην καρδιά και το μυαλό του κόσμου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι και εικόνες από το μέλλον.

Και αυτό, γιατί ανεξάρτητα με το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής, η σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς εκφραστές τους στο εσωτερικό, αλλά και την Ε.Ε. συνολικότερα, είναι αναπόφευκτη. Σε μια τέτοια σύγκρουση κομβικό ρόλο θα παίξει μια ισχυρή αντικαπιταλιστική αριστερά. Μια αριστερά που θα τολμάει να σηκώσει το γάντι της ρήξης με την ΕΕ, να πει ένα ξεκάθαρο και θαρραλέο όχι στον ευρωμονόδρομο και θα μπορεί να προβάλει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο. Μια αριστερά που θα παλεύει για την οργάνωση και τον ξεσηκωμό του λαού, ώστε να βγει αυτός νικητής στον επόμενο γύρω της αναμέτρησης που έρχεται.

Από τη Δευτέρα 18 του Ιούνη η δουλειά που θα έχει να κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι τεράστια, γι’ αυτό θα είναι και σημαντική η στήριξη τις και στις εκλογές της 17ης του Ιούνη. Γιατί, αυτός ο λαός οφείλει να παλέψει, θα παλέψει και θα νικήσει!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

www.antarsya.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

τηλ.: 2108227949, 6948369941, 6934535084, 6932828964

13/6/2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *