Λ. Μαχαιρίτσας: “Τέτοιο βομβαρδισμό φόβου δεν έχω ξανανιώσει στην ζωή μου”

  Απόσπασμα από συνέντευξη του καλλιτέχνη στο “Ποντίκι” 21/6

– Ποιο είναι το συμπέρασμα σας από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου;

– Τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών δόθηκαν βάσει της τρομοκρατίας που υπέστη ο ελληνικός λαός τις τελευταίες 20 μέρες. Τέτοιο βομβαρδισμό φόβου δεν έχω ξανανιώσει στη ζωή μου. Τον κόσμο, κυριολεκτικά, τον έχουν τρελάνει. Και η άνοδος του ποσοστού της Χρυσής Αυγής είναι ένα δείγμα ότι ο κόσμος έχει μουρλαθεί και δεν ξέρει κατά πού να πάει. Και εγώ ένας από τους μουρλαμένους είμαι, γι’ αυτό και αποφεύγω να νουθετώ. Αλλά, λυπάμαι που το λέω, τα τηλεοπτικά κανάλια έπαιξαν φρικτό ρόλο σε αυτό το παιχνίδι. Είδα δύο φορές στον ΑΝΤΙ μια εκπομπή με τις συνέπειες που θα έχουμε αν βγούμε απ’ το ευρώ και μου σηκώθηκε η τρίχα. Λες και τελείωνε η ζωή μας την επόμενη μέρα! Είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλοί απ’ όσους είδαν αυτήν την εκπομπή, και Νέα Δημοκρατία να μην ήθελαν να ψηφίσουν, την ψήφισαν από τον φόβο τους μήπως πάμε στη δραχμή. Ενώ άλλοι από αντίδραση δεν ψήφισαν Δεξιά, διότι δεν άντεξαν τόση τρομοκρατία. Τι να πω στη Νέα Δημοκρατία; «Εντάξει, ηρεμήστε! Θα κάνετε κυβέρνηση, όπως τη θέλετε! Γιατί, απ’ ό,τι κατάλαβα, και οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν να κάνουν κυβέρνηση». Έτσι τώρα είναι… όλοι ικανοποιημένοι.

Τ ι περιμένετε από μια κυβέρνηση συνεργασίας;

Το θέμα είναι τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση. Θα λειτουργήσει με προοπτική να πάρουμε ανάσα ή θα συνεχίσει αυτό το βιολί, εξαπατώντας τον κόσμο; Πάντως να έχετε υπόψη ότι των Βορειοευρωπαίων το αυτί, ούτως ή άλλως, δεν ιδρώνει. Έχω την αίσθηση ότι ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουν να υπογράψει… κάποιο χαρτί για να μας δώσουν την επόμενη δόση.Όσο και να τους εξηγήσουμε ότι με τέτοια λιτότητα στο τέλος θα διαλυθούμε και δεν θα πάρουν τα λεφτά που τους χρωστάμε, αυτοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μας μιλούν για επενδύσεις. Μα πώς να κάνεις επενδύσεις, εάν δεν υπάρχει κόσμος να αγοράζει; Είναι ξεκάθαρο γιατί οι δανειστές μας συμπεριφέρονται έτσι. Δεν θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, αλλά να πατήσουν το ποδάρι τους στην Ελλάδα. Αυτό είναι που τους ενδιαφέρει.

– Δηλαδή μόνο μαυρίλα διακρίνετε για το μέλλον;

Γιατί, εσείς βλέπετε κάτι καλύτερο; Κάποια στιγμή, όταν ο κόσμος θα πεινάσει και δεν θα έχει τίποτε πλέον, θα τους κυνηγήσει όλους αυτούς που του ρουφούν το αίμα. Θα γίνει μια καθαρά κοινωνική επανάσταση και όχι με πολιτικά κριτήρια. Θα σηκωθούν οι μη έχοντες και θα κυνηγούν τους κατέχοντες. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε τη ζωή μας με λίγο καρότο και πολύ μαστίγιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *