Οι αστοί προβλέπουν … ας τους δικαιώσουμε …

 

Σκίτσο του Soloup

Του Γ. Γ.

Όπως αναμενόταν χωρίς καμιά έκπληξη ολοκληρώθηκε χτες στην βουλή η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το σύνολο των βουλευτών που στηρίζουν την συγκυβέρνηση -Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ- έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης (179 βουλευτές) οι υπόλοιποι την καταψήφισαν.

Δεν έχω καμιά διάθεση να αναφερθώ στις «κορώνες» που αντάλλαξαν, ειδικά ο Σαμαράς και  Τσίπρας για να κλέψουν τις επικοινωνιακές εντυπώσεις.  Πιθανόν άλλος σύντροφος του μπλοκ μας να κάνει σχετική ανάρτηση.

Εγώ εκεί που θέλω να σταθώ είναι ότι δεν θα πρέπει να προσπεράσουμε απαρατήρητες τις δυο διαπιστώσεις που έκαναν στις ομιλίες τους κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης οι αρχηγοί των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και της ΔΗΜΑΡ.
«Λαϊκή εξέγερση» και «ξεσηκωμό το ελληνικού λαού σε εμφύλιο σπαραγμό» προέβλεψε ο Πάνος Καμένος, «η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ασφυξία και είναι πιθανόν να εκραγεί», εκτίμησε στην ομιλία του ο Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενοι και οι δυο στην εφαρμοζόμενη πολιτική

Οποιος δεν έχει τεράστια πολιτική μυωπία γνωρίζει ότι οι διαπιστώσεις Κουβέλη, Καμμένου δεν απέχουν καθόλου απ’ την πραγματικότητα. Αυτοί, και σωστά απ’ την πλευρά τους, χτυπούν το καμπανάκι να μην βρεθεί το σύστημα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

(Μικροπολιτικό σχόλιο αλλά πρέπει να το σημειώσω: Δεν έχω συναντήσει τις τελευταίες δεκαετίες που παρακολουθώ την πολιτική τέτοιο «αριστερό» ηγέτη, όπως θέλει να αυτοπαρουσιάζεται ο Φ. Κουβέλης, με τόσο εγωκεντρισμό. Να βάζει την φάτσα του ας πούμε στα εκλογικά ψηφοδέλτια του κόμματος του ή να εκφράζεται με διατυπώσεις, όπως αυτές στην τελευταία του ομιλία στη βουλή που ανέφερα παραπάνω: «Δεν συμφώνησα με τους εφαρμοστικούς νόμους και τους καταψήφισα … Υποστηρίζω  την άποψη μου  ότι πρέπει να υπάρχει διαπραγμάτευση …».

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_2424.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *