Λέξεις και πράξεις


Το όργιο καταστολής που παρακολουθήσαμε αυτές της μέρες απ’ τις ορδές του αμερικανοτσολιά Χρυσοχοϊδη σπάνια το συναντάμε σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο.
Είχαμε εκατοντάδες προσαγωγές σε όλη την Ελλάδα. Αιτία η εντολή που είχε δώσει, απ’ τις πρώτες μέρες που ανέλαβε ο υπουργός Καταστολής να «χαρτογραφηθεί ο χώρος».
Δηλαδή να φακελωθεί κάθε νεολαίος που κινείτε στον αντιεξουσιαστικό-αναρχικό χώρο. (έχουμε γράψει αναλυτικά εδώ).

Είχαμε δολοφονικές επιθέσεις των μπάτσων ενάντια σε διαδηλωτές με αποκορύφωμα τον σοβαρό τραυματισμό της Αγγελική Κουτσουμπού, ενώ τα … περεταίρω τα αναλαμβάνει η «αδέσμευτη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

Εισαγγελικά και ανακριτικά γραφεία έχουν πάρει φωτιά να τυλίξουν όσους περισσότερους νεολαίους μπορούν με κατασκευασμένες κατηγορίες, ενώ όπως διαβάζουμε στην σημερινή «Ελευθεροτυπία» (από εκεί είναι το κολάζ της πρώτης φωτογραφίας) 13 διαδηλωτές παραπέμπονται με κακούργημα βάση του «κουκουλονόμου».
Ξέρετε αυτού του νομοθετικού κατασκευάσματος της Ν.Δ που όχι μόνο είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει το ΠΑΣΟΚ αλλά στελέχη του με δηλώσεις τους τότε τον αντιμετώπισαν εντελώς ειρωνικά ως χλευαστικά.

Και επειδή τα γραπτά μένουν παραθέτουμε απόσπασμα από συνέντευξη του είχε δώσει ο υπουργός Μπάτσων και καταστολής στο “ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ” στις 22 Μαρτίου του 2009.

“Ερώτηση: Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κάνει πιο αυστηρές τις ποινές για όσους διαπράττουν αδικήματα φορώντας κουκούλες και να διώκεται αυτεπαγγέλτως όποιος εξυβρίζει δημόσιο λειτουργό. Πιστεύετε ότι αυτά τα μέτρα θα αποδώσουν; Θα περιορίσουν τη δράση των κουκουλοφόρων;

Χρυσοχοΐδης: Σε καμία περίπτωση. Οι ρυθμίσεις αυτές καθαυτές είναι αστείες. Πέραν του ότι δεν στέκουν νομικά, θα πέσουν και αυτομάτως σε αδράνεια διότι πολύ απλά προσκρούουν πρακτικά στην ίδια την κοινή λογική.
Αυτό που με ανησυχεί και πρέπει να ανησυχεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες είναι η βαθιά συντηρητική και αναχρονιστική στροφή που επιχειρεί με τέτοια μέτρα η κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι το ακροατήριο στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ. Οπως αντιλαμβάνεστε, η συνεργασία ΝΔ ΛΑΟΣ ή, αν θέλετε, η αφομοίωσή τους, μολονότι αποκηρύσσεται ρητορικά, συμβαίνει ήδη.
Αλίμονο, όμως, αν επιχειρούμε να λύσουμε εξαιρετικά σύνθετα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, όπως αυτό των κουκουλοφόρων, βάζοντας μπροστά την ατζέντα του κ. Καρατζαφέρη. Ας παραδεχτεί επιτέλους ο κ. Καραμανλής ότι αποφάσισε να εκχωρήσει την πρωθυπουργία στον αρχηγό του ΛΑΟΣ και δευτερευόντως στον κ. Σουφλιά.”

Αυτό το νομικό τερατούργημα, με τις «αστείες ρυθμίσεις» που «προσκρούουν πρακτικά στην ίδια την κοινή λογική» χρησιμοποιεί η Πασοκική κυβέρνηση ενάντια στο νεολαιίστικο κίνημα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *