Εξόρμηση στο Χαλάνδρι ως Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Εξόρμηση στο Χαλάνδρι ως Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, την Πέμπτη 9/8, στις 7.30 μ.μ. (στο ΚΕΠ, κεντρική πλατεία Χαλανδρίου)

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ-Τ.Τ-ΟΛΟΥ ΚΛΑΔΟΥ-ΜΙΚΡΟΑΓΡΟΤΩΝ- ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

Συναγωνιστές,

Οι εργαζόμενοι στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ διανύουν ήδη τη 2η εβδομάδα απεργιών, κινητοποιήσεων, συνελεύσεων. Αγωνίζονται ενάντια στην απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που σε σύμπνοια με τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ-τοκογλύφων-τραπεζών, χαρίζουν την ΑΤΕ και μαζί την υποθηκευμένη αγροτική γη στη προβληματική ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ του Σάλλα, συνιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που έκανε το ξέπλυμα από τις μίζες του Α.Τσοχατζόπουλου. Έπεται το ξεπούλημα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΥΡΙΟΥ για τη σωτηρία της EUROBANK  του Λάτση, με τελικό σχεδιασμό των ιδιωτικοποιήσεων-συγχωνεύσεων την επικράτηση 2-3 τραπεζών και την απόλυση χιλιάδων τραπεζοϋπαλλήλων.

Οι τραπεζίτες σε μια επίδειξη δύναμης, ακολουθώντας το παράδειγμα του Μάνεση και της Ελληνικής Χαλυβουργίας, αδιαφορούν για το σωματείο και τους εργατικούς αγώνες. Κυβέρνηση-Ε.Ε.-Σάλλας απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς αποζημίωση, προχωρούν στην επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας, εφαρμόζοντας και τις περικοπές που συμφώνησαν με την Τρόικα ύψους 11,5 δις ευρώ. Εφορμούν για την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ-ΕΒΖ-ΣΕΚΑΠ. Όλα αυτά δεν είναι υποθετικά. Είναι η πραγματικότητα της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩ, οι ταξικές επιλογές που λαμβάνονται από ΤΡΟΙΚΑ- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, με ή χωρίς μνημόνια. Υλοποιούνται με την αγαστή συνεργασία του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος στις δικές μας πλάτες.

Το «Όχι στη διάλυση της ΑΤΕ», με στόχο την ακύρωση του χαρίσματος της ΑΤΕ στην Πειραιώς, είναι αγώνας πολιτικός γιατί αφορά το σύνολο της εργατικής τάξης, μικροαγρότες, μικροκτηνοτρόφους και μεγάλο τμήμα των μεσαίων στρωμάτων. Είναι αγώνας που υπερασπίζεται το δημόσιο πλούτο και στέκεται απέναντι στη μεταφορά πλούτου από τους μισθωτούς στους κεφαλαιοκράτες.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και στο Τ.Τ. είναι αγώνας για το δικαίωμα στην εργασία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό συνδέεται με την πτώση της κυβέρνησης, με τη μη εφαρμογή των όρων του Μνημονίου και την καταγγελία της δανειστικής σύμβασης. Κάτι τέτοιο φυσικά  απαιτεί τη συμπαράταξη και άλλων τμημάτων των εργαζομένων, των μικροαγροτών, των φτωχών. Ο αγώνας θα έχει προοπτική μόνο αν βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων. Μέσα από συνελεύσεις και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Απαιτώντας:

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ- ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ: Α) ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ Τ.Τ. (ΩΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΘΥΣΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ), ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΙΣ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ) ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ   ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ. Β). ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥΣ. Γ). ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΑΓΡΟΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ. Δ) ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, π.χ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΚΤΛ.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ!

Συναγωνιστές, ως μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Χαλανδρίου εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας. Σας καλούμε επίσης από Σεπτέμβριο σε μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές μας πρωτοβουλίες (κάθε Πέμπτη στις 8.00 μ.μ. στο ΚΕΠ).

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *