Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο: Η ΔΩΔΩΝΗ δεν πουλιέται!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ «ΔΩΔΩΝΗΣ»

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/08 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 π.μ.

Δίχως ίχνος ντροπής η διοίκηση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών κάνει πλάτες για το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» στην εταιρεία «Βίκος» του βιομηχάνου Σεπετά. Υπέγραψε μάλιστα σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία, παραιτούμενη ακόμη και από τη διεκδίκηση από την ΑΤΕ του 7,5 % των μετοχών της ΔΩΔΩΝΗΣ, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως οι «κόκκινες γραμμές» των αγροτοπατέρων είναι μονάχα για τα μάτια του κόσμου.

Όπως ο Σάλλας πήρε τζάμπα την Α.Τ.Ε. έτσι κι ο ντόπιος επιχειρηματίας, αφού πλούτισε εκμεταλλευόμενος τζάμπα το νερό που ανήκει σε όλο το λαό της Ηπείρου, θέλει να πάρει τώρα και τη «ΔΩΔΩΝΗ», τη στιγμή που ολάκερη η περιουσία του ελληνικού λαού βγαίνει στο σφυρί με τις ευλογίες της Ε.Ε. και της τρικολόρ κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο περίφημος ιδιωτικός τομέας και η «υγιής επιχειρηματικότητα» έχει μάθει να τα παίρνει όλα «στο μπέχο». Τζάμπα μάγκες δηλαδή, που μοιράζονται με το λαό τις ζημιές και στέλνουν τα κέρδη τους στην Ελβετία. Αλήθεια, με ποιο τρόπο θα εγγυηθούν οι Ενώσεις ότι ο Σεπετάς δεν θα παίρνει σε εξευτελιστικές τιμές εκτός από το νερό και το γάλα των παραγωγών; Πως θα εγγυηθούν πως δεν θα δούμε και στη «ΔΩΔΩΝΗ» τη γνωστή από το «Βίκο» τακτική των απολύσεων συνδικαλιστών και της δίχως όριο εκμετάλλευσης των εργαζομένων;

Δεν είναι τυχαία η στάση των ντόπιων πολιτικών παραγόντων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, (πρώην και νυν βουλευτάδων) και της πλειοψηφίας των Διοικήσεων των Ενώσεων. Αφού έκαναν τα πάντα για να προωθήσουν την πολιτική ξεκληρίσματος των αγροτοκτηνοτρόφων από την Ε.Ε., αφού παράδωσαν το ψωμί του λαού στους «νόμους της αγοράς», αφού ψήφισαν τα μνημόνια της φτώχειας και της εξαθλίωσης, έρχονται να ολοκληρώσουν το έγκλημα με την πώληση της «ΔΩΔΩΝΗΣ». Δεν είναι τυχαίο πως πρώτη και καλύτερη η βαφτισιμιά του βασιλιά, βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ και στέλεχος της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου έσπευσε να χαιρετίσει τη συνεργασία της συνεταιριστικής γραφειοκρατίας και του βιομηχάνου.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ! Η ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!

Η ενότητα κτηνοτρόφων, εργαζομένων στη «ΔΩΔΩΝΗ» και ολόκληρου του λαού της περιοχής, σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής μπορεί να τσακίσει κι αυτή τη φορά τα σχέδια τους! Δεν θέλουμε ούτε πολυεθνικούς ούτε ντόπιους εκμεταλλευτές!  Δεν χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία: αυτό που χρειάζεται είναι κρατικοσυνεταιριστική «ΔΩΔΩΝΗ», που θα εξασφαλίζει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για το λαό στις κρίσιμες μέρες που έρχονται, με εργατικό έλεγχο και πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς στα χέρια των άμεσων παραγωγών.

Όλοι στον αγώνα! Η αξιοπρέπεια και οι ζωές μας δεν παζαρεύονται! Άμεση στάση πληρωμών στους τοκογλύφους, μονομερής διαγραφή του χρέους, κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, έξοδος από την Ε.Ε. και το ευρώ! Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας (και του «Βίκου»!), με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο! Προστασία των κοινωνικών παροχών και των δημόσιων αγαθών – καμία εκποίηση κοινωνικού πλούτου.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ηπείρου

25/08/2012

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Εν όψει των ραγδαίων εξελίξεων στην ΔΩΔΩΝΗ έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

1) Καμιά αυταπάτη για κανέναν από τους «λύκους» που τσακώνονται για το ποιος θα φάει την ΔΩΔΩΝΗ. Η προσφυγή του ΤΥΡΑ για ακύρωση του διαγωνισμού αποδεικνύει το πόσο μεγάλο λάφυρο είναι η περιουσία και το όνομα της εταιρίας.

2) Καμιά αυταπάτη για την δυνατότητα των κτηνοτρόφων να διαχειριστούν την ΔΩΔΩΝΗ δίχως κρατική στήριξη και ένα ευνοϊκό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον. Πως αλήθεια πιστεύουν, αυτοί που το πιστεύουν, μπορούν να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο βαθιάς και αδυσώπητης κρίσης

3) Λέμε όχι στις ενώσεις , στους νερουλάδες, στους τυράδες, λέμε όχι στα ντόπια πολιτικά και οικονομικά λαμόγια που θέλουν να αρπάξουν την ΔΩΔΩΝΗ από τους εργαζόμενους και τους κτηνοτρόφους. Η ΔΩΔΩΝΗ είναι ο κόπος του κτηνοτρόφου και του εργαζόμενου και δεν χαρίζεται σε κανένα απατεώνα που το παίζει επιχειρηματίας, βγάζοντας τα κέρδη στην Ελβετία.

4) Λέμε όχι στην πολιτική της εγκατάλειψης και της απαξίωσης της ΔΩΔΩΝΗΣ . Πρόκειται για μια συνειδητή καθεστωτική πολιτική που έχει στόχο να μετατρέψει σε ένα άταφο πτώμα την εταιρία. Εξάλλου τα όρνια και οι λύκοι που τσακώνονται για αυτήν δεν τους ενδιαφέρει αν ζει ή αν πεθαίνει. Μπορούν να εμπορευτούν και μόνο το όνομα της.

5) Λέμε όχι στην πολιτική που διχάζει τους εργαζόμενους σε μόνιμους-εποχιακούς, σε γραφιάδες και εργάτες, σε εργαζόμενους και άνεργους, σε εργαζόμενους με ΑΣΕΠ και εργαζόμενους δίχως ΑΣΕΠ. Είναι καθεστωτικές πολιτικές που βάζουν τους εργαζόμενους να τσακώνονται μπροστά στην μάχη της σωτηρίας της ΔΩΔΩΝΗΣ. Μπροστά στην μάχη της σωτηρίας της κτηνοτροφίας και της εργασίας τους. Η ΔΩΔΩΝΗ και όχι μόνο αυτή μπορεί και πρέπει να εργαστεί με μόνιμο προσωπικό. Ο ρόλος της στην οικονομία και η κερδοφορία της, ακόμη και σε περιόδους κρίσης της επιτρέπει να δίνει μόνιμη εργασία σε όλους. Το ότι δεν το πράττει οφείλεται στα αλλότρια συμφέροντα που της επιβουλεύονται και στην πολιτική που εφάρμοσε ως τα τώρα η ΑΤΕ και η κυβέρνηση, με την ανοχή των ενώσεων.

6) Πλάι στην ΔΩΔΩΝΗ είναι καθήκον να στηριχτεί η κτηνοτροφία με φτηνές ζωοτροφές. Αλλιώς είναι χαμένοι και οι κτηνοτρόφοι και η ΔΩΔΩΝΗ. Παράλληλα με την ΔΩΔΩΝΗ θα πρέπει να λειτουργήσει η ΣΒΕΚΗ και η ΖΩΔΩ. Σε ένα δίκτυο κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων που θα στηρίζει τον κτηνοτρόφο, τον παραγωγό, τον εργαζόμενο και τον καταναλωτή.

7) Άμεσα η ΔΩΔΩΝΗ μπροστά στο κίνδυνο μιας διατροφικής κρίσης για τον ελληνικό λαό- ο χειμώνας θα είναι δύσκολος- πρέπει να μείνει κάτω από δημόσια χέρια. Με τους κτηνοτρόφους συνεταιριστές και τους εργαζόμενους να παίζουν ένα άμεσο ελεγκτικό ρόλο. Παράλληλα θα πρέπει να δημιουργηθούν πρωτοβάθμιοι παραγωγικοί συνεταιρισμοί που θα πάρουν την ΔΩΔΩΝΗ στα χέρια τους με κρατική όμως στήριξη και εργατικό-κοινωνικο έλεγχο.

8) Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτή δεν είναι η βούληση της τρικολόρ μνημονιακής κυβέρνησης. Είναι όμως στο χέρι του ηπειρώτικου εργαζόμενου λαού να πάρει την υπόθεση στα χέρια του να επιβάλει αυτό που είναι προς το συμφέρον του. Όπως αγωνιστικά σταματήσαμε την ιδιωτικοποίηση ως τα τώρα έτσι μπορούμε και τώρα. Συνδυάζοντας την πολιτική της σωτηρίας της ΔΩΔΩΝΗΣ, της κτηνοτροφίας και των θέσεων εργασίας με την πολιτική της ανατροπής και αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης. Ναι μπορούμε και θα το πράξουμε, εργαζόμενοι και κτηνοτρόφοι σε ένα ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο….

23 Αυγούστου 2012

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *