Τι έγινε στην Πάτρα

Ακούω τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Λένε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ένας στρατός από Αναρχικούς κατέστρεψε την πλατεία Ψηλών Αλωνιών στην Πάτρα διαλύοντας μαγαζιά, αυτοκίνητα κλπ. Άλλα λένε, ότι η παρουσία της αστυνομίας σταμάτησε τα επεισόδια, ενώ άλλα λένε ότι η αστυνομία φοβήθηκε και δεν επενέβη. Αποφασίστε την προπαγάνδα που θα ακολουθήσετε.

Μια ομάδα Αναρχικών συγκρούστηκε με μια ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής. Δεν προκλήθηκαν ζημιές παρά μόνο σε μια ψησταριά, που ανήκει σε μέλος της Χρυσής Αυγής (σπάσανε τζάμια). Δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά. Οι μπάτσοι δεν επενέβησαν, γιατί θα έπρεπε να πιάσουν και τους ακροδεξιούς, εφόσον αντικείμενα έπεφταν εκατέρωθεν.  

Μετά, πήγαν σε μια κατάληψη εκεί κοντά και στους γύρω δρόμους, κι έπιασαν όποιον βρήκαν μπροστά τους. Καμιά δεκαριά άτομα.
Να μιλήσω γι αυτή την κατάληψη. Το κτήριο αυτό (Μαραγκοπούλειο) πριν, ήταν ένα ερείπιο, τόπος σκουπιδιών και γεμάτο ποντίκια. Το καθάρισαν, το επιδιόρθωσαν κλπ. Όπως καταλαβαίνετε, οι Αναρχικοί δεν καταστρέφουν. Φτιάχνουν. Κάθε λίγο και λιγάκι όμως… τσουπ η αστυνομία να λήξει την κατάληψη σε ένα κτήριο που άφησε το κράτος ερείπιο πάνω από μια εικοσαετία! Και τώρα αυτό θέλουν. Να μην υπάρχει χώρος ελεύθερης έκφρασης. Όσο καιρό είναι η κατάληψη, κανείς δεν παραπονέθηκε για το παραμικρό. Ίσα – ίσα, η γειτονιά και το κτήριο αναβαθμίστηκε.    

Τι έγινε όμως στην Πάτρα αυτές τις μέρες; Η αστυνομία σε ένα όργιο αυθαιρεσίας, έπιασε καμιά 300 φτωχούς μετανάστες. Τους στοίβαξε στα κρατητήρια, τους τρομοκράτησε. Στις συλλήψεις πρωταγωνίστησαν και πολίτες, γνωστοί στην Πάτρα, που ανήκουν. Με ποια αρμοδιότητα; Του παρακρατικού; Επίσης τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, οι συνεχείς προκλήσεις, οι απειλές, οι δολοφονικές επιθέσεις των ακροδεξιών εις βάρος μελών της Αριστεράς και Μεταναστών, έχουν βαρύνει πολύ το κλίμα. Άσε το σημερινό, με το ρατσιστικό έγγραφο να απογράψουν τα μωρά των αλλοδαπών στους σταθμούς. Που το πάνε; Για ολοκαύτωμα, για παιδομάζωμα;  Ας διαψεύσει όσο θέλει η χρυσή αυγή. Τους έχουν μάθει όλοι.
Είχαμε πει, πως η υπομονή έχει όρια. Πως η βία θα φέρει βία. Πως κάποια στιγμή, τα θύματα θα αντισταθούν. Για τα επεισόδια αυτά, υπεύθυνη είναι η ρατσιστική αντίληψη και η νοοτροπία. Όταν επιτίθενται στους φασίστες, οι άνθρωποι που δεν θέλουν το ναζισμό, είναι «κακό, ακραίο, τρομοκρατικό, δολοφονικό» για τα ΜΜΕ, ενώ όταν παραβιάζεται η αξιοπρέπεια και μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή αθώων από τους ναζί είναι «εφαρμογή του νόμου»;
Για τις φάπες λοιπόν που έφαγαν οι ναζί, είναι υπεύθυνες οι προηγούμενες επιθέσεις που έκαναν. Ας μαζευτούν, ας μην απλώνουν τα ξερά τους, να μην απειλούν, για να μην παθαίνουν νίλες. Οι απρόκλητη επίθεση θυμώνει. Και δεν μένει αναπάντητη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *