Ξέχασαν τα δικά τους


Μια χαρά τα λέει σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας στα “ΝΕΑ”. Μόνο που ξεχνάει να μας πει ότι ακριβώς η ίδια κατάσταση υπήρχε τότε που στην εξουσία ήταν το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα απλώς άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Παραθέτουμε το κείμενο του:

“Πού τελειώνει ο κατήφορος αυτής της κυβέρνησης σε σχέση με τη δικαιοσύνη; Όταν μιλάνε για ανεξαρτησία, απεργάζονται την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης. Όταν μιλάνε για φως στα σκάνδαλα, σχεδιάζουν τη συγκάλυψή τους. Ανέσυραν από το κομματικό τους υπόγειο τις πιο δύσοσμες μεθοδεύσεις για να ελέγξουν τη δικαιοσύνη, για να χρησιμοποιούν τη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένοι, λίγοι, αλλά όσοι χρειάζονται, δικαστικοί λειτουργοί, υπό την καθοδήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, ανέλαβαν να παίξουν τους ρόλους, που η νεοδημοκρατική νομενκλατούρα ετοίμασε.

Το σχέδιο ήταν τόσο απλό, όσο και βδελυρό:

1. Μεθοδικός έλεγχος των κρίσιμων πόστων σε όλα τα μεγάλα δικαστήρια.

2. Διάχυτο και γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας, απειλών και εκφοβισμών εις βάρος όλων των δικαστών για υπαρκτά ή ανύπαρκτα θέματα, που όμως ελαχιστότατους αφορούσαν.

3. Άθλιες διώξεις, που κατέρρευσαν, εις βάρος δικαστικών λειτουργών που δεν έσκυψαν το κεφάλι.

4. Κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων.

Αυτή η ίδια κυβέρνηση μεθόδευσε μυστική (!) δικαστική έρευνα για να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αυτή η ίδια κυβέρνηση μεθοδεύει και πετυχαίνει την αρχειοθέτηση όλων των σκανδάλων που την αφορούν.

Αυτή η ίδια κυβέρνηση εκπαραθύρωσε τον κ. Ζορμπά όταν χτύπησε την πόρτα της «αυλής των σκανδάλων» της.

Είναι η κυβέρνηση Καραμανλή που ελέγχει με τις μαριονέτες της όλες τις κρίσιμες δίκες με πολιτικό χαρακτήρα και γυρίζει τη χώρα και τη δικαιοσύνη δεκαετίες πίσω.

Τα όσα γίνονται εις βάρος της δικαιοσύνης δεν έχουν προηγούμενο από την πτώση της χούντας και μετά. Πού, άραγε, τελειώνει αυτός ο κατήφορος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *