Να σταματήσει η αιχμαλωσία των διεθνιστών του ιστιοφόρου Estelle από το τρομοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ

Σε νέα πειρατεία προχώρησε το τρομοκρατικό καθεστώς του Ισραήλ, καταλαμβάνοντας με επίθεση κομάντος σε διεθνή ύδατα το ιστιοφόρο Estelle, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα. Το Ισραήλ αιχμαλώτισε τους αλληλέγγυους διεθνιστές και το σκάφος και τους μεταφέρει στο λιμάνι του Ασντόντ. Στο πλοίο επιβαίνουν πέντε Έλληνες, τρεις αγωνιστές της Πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για την Γάζα» και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι τρεις βουλευτές από Σουηδία, Νορβηγία και Ισπανία, καθώς και πολίτες από τη Φινλανδία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, την Ισπανία, την Ιταλία και τον Καναδά, καθώς και τρεις πολίτες του Ισραήλ.

Με αυτή του την ενέργεια το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, με την υποστήριξη ουσιαστικά των ΕΕ και ΗΠΑ, αποδεικνύει πόσο φοβάται τη διεθνιστική αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό. Είναι γελασμένο εάν νομίζει ότι θα σταματήσει τη διεθνή αλληλεγγύη και τον αγώνα των «ελεύθερων πολιορκημένων» Παλαιστινίων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει αποφασιστικά την ισραηλινή επιδρομή και τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης. Απαιτεί να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι διεθνιστές και το πλήρωμα του Estelle και να παραδοθεί το φορτίο στην Γάζα.

Ο αγώνας συνεχίζεται, ο αποκλεισμός της Γάζας θα σπάσει, η Παλαιστίνη θα νικήσει.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  
www.antarsya.gr
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com

20/10/2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *