Ο Σαμαράς κάνει την Ελλάδα de jure ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ

Του Γ. Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Φρίκη αισθάνεται όποιος Έλληνας διαβάσει το ανεπίσημο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας που αφορά στο πώς θέλει το Βερολίνο να διοικείται η χώρα μας και το οποίο δημοσιοποίησε την προηγούμενη Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος. «Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα», δήλωσε σε μελοδραματικούς τόνους ο αρχηγός του καταρρέοντος ΠΑΣΟΚ. Από την ανάγνωση και μόνο του άτυπου εγγράφου όμως ο καθένας συνάγει το εντελώς αντίθετο συμπέρασμα – ότι ακριβώς επειδή το Βερολίνο θεωρεί την Ελλάδα τρισάθλιο προτεκτοράτο έχει το θράσος να προβάλλει απαιτήσεις σαν αυτές που περιέχονται στο ανεπίσημο και ανυπόγραφο έγγραφο (non paper) του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!

Είναι η εθελοδουλεία του Αντώνη Σαμαρά, του Γιώργου Παπανδρέου, του Βαγγέλη Βενιζέλου, του Φώτη Κουβέλη και όλου του συρφετού των μνημονιακών υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους έρχονται σε επαφή οι Γερμανοί ο καθοριστικός παράγοντας που τους έπεισε ότι μπορούν πλέον να επισημοποιήσουν το καθεστώς υποτέλειας, στο οποίο έχουν ήδη υπαγάγει την Ελλάδα από την ημέρα που ο κατάπτυστος πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου οδήγησε συνειδητά τη χώρα στο επαίσχυντο Μνημόνιο.

«Φέρτε τα λεφτά σε μας!»

Μέσα στη φασαρία του θεάτρου των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης και την οργάνωση των σιδηρόφρακτων παρελάσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη χωρίς λαό, μόνο μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, του στρατού και της αστυνομίας, το έγγραφο των Γερμανών δεν έτυχε της προσοχής που του αξίζει.
Ο Σόιμπλε δεν κάνει λόγο απλώς για ένα δεσμευμένο λογαριασμό. Οι Γερμανοί έχουν το προτέρημα να είναι απολύτως ακριβείς σε αυτό που λένε. Το έγγραφο τους, λοιπόν, αναφέρεται σε «διαχειριζόμενο από το εξωτερικό καταπιστευματικό λογαριασμό» (trust accunt). Αυτό είναι άλλο πράγμα, ακόμη χειρότερο.

«Καταπίστευμα» σημαίνει περιουσιακό στοιχείο που μεταβιβάζει κανείς σε κάποιον άλλον με σκοπό τη διασφάλιση απαιτήσεων αυτού του άλλου. Για να εξασφαλιστούν, δηλαδή, οι Ευρωπαίοι δανειστές, το Βερολίνο απαιτεί να αναλάβουν να διαχειρίζονται οι ίδιοι οι… δανειστές (!) τα λεφτά που υποτίθεται ότι έδωσαν στην ελληνική κυβέρνηση και τα οποία θα χρεωθεί και θα είναι υποχρεωμένος να εξοφλήσει μέχρι δεκάρας ο ελληνικός λαός.
Αυτοί μας δανείζουν, αυτοί θα τα ξοδεύουν όπως θέλουν κι εμείς θα πληρώνουμε! Ασύλληπτο.

Παραμύθια περί μισθών

Το άτυπο έγγραφο Σόιμπλε αποκαλύπτει δύο πράγματα.
Πρώτον, ότι η έννοια του «καταπιστευματικού λογαριασμού» έχει ήδη γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ευρωομάδα (Eurogroup) την 20ή Φεβρουαρίου 2012.
Δεύτερον, ότι αυτό που επιδιώκεται από τους Γερμανούς τώρα είναι «η διασφάλιση ότι οι πόροι του προγράμματος χρησιμοποιούνται μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους»! Τινάζεται, δηλαδή, στον αέρα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το προπαγανδιστικό παραμύθι του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη, ότι δήθεν με τα λεφτά των δανείων η κυβέρνηση πληρώνει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα ή καλύπτει θεμελιώδεις ανάγκες για την υγεία και την παιδεία του ελληνικού λαού.
«Μόνο για την εξυπηρέτηση του χρέους», υπογραμμίζει ο Σόιμπλε. Ούτε ευρώ για μισθούς και συντάξεις!
Αυτό «θα εξασφαλιστεί σχηματίζοντας μια διεθνή διαχείριση του λογαριασμού (π.χ., από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα)», τονίζεται στο έγγραφο.

Δάνειο; Έγκριση… ΕΕ!

Όταν άρχισε η κρίση, υπήρξε δημόσια συζήτηση στη χώρα μας αν η Ελλάδα θα μπορούσε να δανειστεί χρήματα από τη Ρωσία, την Κίνα ή κάποιες αραβικές χώρες, οι οποίες παρέχουν πολύ καλύτερους όρους, χωρίς Μνημόνια, στις χώρες που δανείζουν. Τώρα οι Γερμανοί θέλουν να δώσουν οριστικό τέλος στη συζήτηση αυτή, απαγορεύοντας στην Ελλάδα να δανειστεί από οποιαδήποτε χώρα, αν το Βερολίνο δεν δώσει την έγκριση του για το δάνειο μέσω Βρυξελλών!
«Επίβλεψη από το εξωτερικό του δημόσιου δανεισμού» είναι ο τίτλος παραγράφου του ανεπίσημου εγγράφου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Σαφέστατο το περιεχόμενο: «Από έναν εξωτερικό θεσμό, όπως η Κομισιόν της ΕΕ, θα μπορούσε να ζητηθεί να εγκρίνει γραπτώς οποιονδήποτε τύπο πρόσθετων δανείων», υπογραμμίζεται.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή -και, μάλιστα, μέσω της γραφειοκρατίας της Κομισιόν-, θα αποφασίζει αν η Ελλάδα θα ζητήσει δάνειο από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τη Ρωσία! Αν το απαγορεύουν οι ξένοι επικυρίαρχοι, θα απαγορεύεται στην ελληνική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, ακόμη και να ζητήσει δάνειο από τη Μόσχα, το Ριάντ ή το Πεκίνο! Θα πρέπει, δηλαδή, να αποκτήσει η χώρα μας επαναστατικό καθεστώς για να… δανειστεί!
Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα προτεκτοράτο, αναρωτιέται ίσως κάποιος διαβάζοντας όλα αυτά. Πολλά περισσότερα, είναι η απάντηση – και μερικά τα μαθαίνει κανείς διαβάζοντας παρακάτω στο γερμανικό έγγραφο.

Ξένοι εγκάθετοι θα κυβερνούν

Οι Γερμανοί απαιτούν «εντονότερη, υποχρεωτική χρησιμοποίηση τεχνικής βοήθειας από το εξωτερικό», όπως αναφέρουν στο έγγραφο τους. «Υποχρεωτική» είναι η λέξη που αναστατώνει κάθε Έλληνα.
Θέλουν να φέρουν ξένους, λοιπόν. Πού θα τους τοποθετήσουν; Και σε αυτό απαντούν με σαφήνεια οι Γερμανοί: «Στη συλλογή φόρων, στη μείωση της διαφθοράς, στη στατιστική, στις αναπτυξιακές επενδυτικές στρατηγικές, στη χρήση διαρθρωτικών πόρων, στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το έγγραφο! Σε όλους τους κρίσιμους τομείς, δηλαδή.
Αυτοί θα διοικούν και, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ο Σόιμπλε προωθεί την αύξηση των αρμοδιοτήτων του Γερμανού «γκαουλάιτερ», του κατοχικού διοικητή της Ελλάδας, Χορστ Ράιχενμπαχ. Αναφέρεται επί λέξει στο ανεπίσημο έγγραφο – τα «Επίκαιρα» είχαν παρουσιάσει το εν λόγω έγγραφο στο προηγούμενο τεύχος:
«Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, πρέπει να αυξηθούν οι αρμοδιότητες της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, έτσι ώστε η Ομάδα Δράσης να είναι υπεύθυνη, σε σύνδεση με τις ελληνικές Αρχές, για τον προσδιορισμό θέσεων-κλειδιά μέσα στην ελληνική διοίκηση για τη δέουσα εκτέλεση και παρακολούθηση του προγράμματος προσαρμογής και για να στρατολογεί και να στέλνει στην Ελλάδα Ευρωπαίους ειδικούς ή Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους (στους οποίους θα χορηγείται το ίδιο status με τους Ευρωπαίους ειδικούς για να περιορίζεται η εξάρτηση τους από την πολιτική εξουσία) σε εκείνες τις θέσεις-κλειδιά που αφορούν στη συμμόρφωση με το πρόγραμμα της τρόικας, σε αντικατάσταση Ελλήνων αξιωματούχων»!

Διώχνουν τους Έλληνες!

Είναι απίστευτα αυτά που απαιτούν οι Γερμανοί. Θέλουν ο Ράιχενμπαχ να στρατολογεί ξένους εγκάθετους και Έλληνες δωσίλογους της εμπιστοσύνης του Δ’ Ράιχ, τους οποίους θα διορίζει στις θέσεις-κλειδιά του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, διώχνοντας τους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους και αξιωματούχους που κατέχουν τις θέσεις αυτές!
Το Βερολίνο, δηλαδή, διακηρύσσει ευθέως ότι θα αλώσει πλήρως τον κρατικό μηχανισμό της χώρας μας με πράκτορες των Γερμανών που θα φέρνει απέξω ο Ράιχενμπαχ και Έλληνες συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων που θα στρατολογούν οι κατακτητές, τους οποίους, μάλιστα, θα θέτουν υπεράνω των ελληνικών νόμων! Οι «κουκουλοφόροι» καταδότες της ναζιστικής Κατοχής σε νέα έκδοση του 2012.

Ως και οι Financial Times του Λονδίνου έμειναν άναυδοι. «Η Αθήνα παρακινείται εντόνως να προσλάβει ξένους – Η Γερμανία θέλει να σταλούν στη χώρα ξένοι – Η πρόταση αποτελεί μέρος των συνομιλιών για τη διάσωση» τιτλοφορούσαν ανάλυση τους την περασμένη Πέμπτη.

«θα δίνουμε εντολές»!

Ακόμη πιο ωμός είναι σε συνέντευξη του στο Βήμα ο Γερμανός Ρολφ Κρόκερ, διευθυντής του Τμήματος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Ινστιτούτου Οικονομίας της Κολωνίας.
«Οι εταίροι θα συμμετέχουν ως σύμβουλοι ή ως εντολείς στην αναδιαμόρφωση της Ελλάδας;» ερωτάται.
«Καταρχάς ως σύμβουλοι. Αν, ωστόσο, διαπιστωθεί ότι αυτό δεν γίνεται είτε επειδή οι Έλληνες δεν μπορούν είτε επειδή δεν θέλουν, τότε και ως εντολείς!» απαντά. «Η Ελλάδα πρέπει να αναμορφωθεί εκ βάθρων», προσθέτει.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων που έλεγε και ο Χίτλερ πριν ισοπεδωθεί η ναζιστική Γερμανία, αφού πριν είχε ρημάξει όλη την Ευρώπη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *