ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! 6-7 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι

Η κρίσιμη στιγμή της επιβολής του τρίτου ολέθριου μνημονίου έφτασε. Κάτω από τις υπαγορεύσεις της τρόικας και τις ασφυκτικές πιέσεις της ΕΕ, η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά φέρνει για ψήφιση στη Βουλή ένα εξοντωτικό πακέτο αντιλαϊκών μέτρων και τον αντίστοιχο κρατικό προϋπολογισμό λεη-λασίας του ελληνικού λαού για το 2013.

Με νέες σαρωτικές μειώσεις μισθών, συντάξεων, αποζημιώσεων και εφάπαξ• με καταργήσεις των δώ-ρων και των συλλογικών συμβάσεων• με βαθιές ανατροπές των εργασιακών σχέσεων και πρόσθετο άγριο φορολογικό χαράτσωμα• με την αρπαγή της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, την ισοπέ-δωση των κοινωνικών δαπανών για την υγεία, την παιδεία και την πρόνοια• με δεκάδες χιλιάδες απο-λύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις. Ένα ιλιγγιώδες ποσό που πλησιά-ζει τα 20 δισ. ευρώ πάει να αρπαχτεί από τα εισοδήματα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, από τον πλούτο της χώρας, για να δοθεί στους τοκογλύφους-«δανειστές».

Η πολιτική υποτέλειας της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δένει τη χώρα ακόμη πιο σφιχτά με τα δεσμά της ξένης εξάρτησης, σε τέτοιο βαθμό που να επαπειλείται ακόμη και καθεστώς διεθνούς οικο-νομικού ελέγχου, με την παράδοση του ελληνικού κρατικού ταμείου και την απευθείας διοίκηση της οικονομικής πολιτικής από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, στριμωγμένη από την ένταση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές που υπηρετεί, από τη μια, και περικυκλωμένη από την καθολική αντίθεση και αγανάχ-τηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, από την άλλη, εμφανίζει ήδη τα πρώτα σημάδια διάλυσης με ανεξαρτητοποιήσεις και αποχωρήσεις βουλευτών. Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν την κάνει λιγότερο επικίνδυνη για τα λαϊκά και εργατικά συμφέροντα.

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες ο μαζικός αγώνας και η πλατιά κινητοποίηση του ελληνικού λαού επιβάλλεται να εκδηλωθεί με πιο αποφασιστικό τρόπο, να αποκτήσει τις ευρύτερες δυνατές διαστά-σεις με στόχο ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ.

Κάτω από την ισχυρή απαίτηση και πίεση των εργαζομένων ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ εξάγγειλαν για τις 6-7 Νοέμβρη πανεργατική 48ωρη απεργία, με διαδήλωση από το Πεδίο του Άρεως στη Βουλή στις 6 Νοέμ-βρη και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 5:00 το απόγευμα της 7 Νοέμβρη.

Κανείς δεν πρέπει να λείψει από την πανεργατική 48ωρη απεργία,
τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις της!

Η «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, όλα τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα να υψώσουν φράγμα στο νέο μνημόνιο με το μαζικό απεργιακό αγωνιστικό «παρών» τους.

Να δυναμώσουν την οργάνωση της πάλης τους στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, σε όλους τους κλάδους και τις γειτονιές.

Να απαιτήσουν τη συνέχιση, την κλιμάκωση και τον συντονισμό των μαζικών αγώνων.

Για τη συγκρότηση ενός ισχυρού πανεργατικού-παλλαϊκού μετώπου αντίστασης στην πολιτική ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης.

Για την ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων και της ξένης εξάρτησης.

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *