Μεγάλη ανησυχία ΚΕΘΑ για την συμμετοχή του στρατού σε επιχειρήσεις καταστολής πλήθους

Ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχουμε ενημερώσει συστηματικά, όπως οφείλαμε στον εργαζόμενο λαό μας, για τις ακραίες κατασταλτικές διαταγές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, που αντιμετωπίζοντας τον αγωνιζόμενο λαό ως εσωτερικό εχθρό στέλνει ενάντια του τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Πλέον, τα κοινωνικά κινήματα και η Αριστερά κατανοούν σε όλη του τη διάσταση το μεγάλο κίνδυνο που εγκυμονούν αυτές οι αυταρχικές και τρομοκρατικές πρακτικές του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και τις καταδικάζουν. Μετά τις συστηματικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των οργανώσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, καταγράφουμε την αγωνιώδη τοποθέτηση της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) και όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει αυτό!

Σημασία για εμάς δεν έχουν οι επιμέρους αντιθέσεις, αλλά το κατέβασμα του κόσμου της εργασίας στους δρόμους. Ο αποφασιστικός, μαχητικός αγώνας για το Μπλοκάρισμα του Αντεργατικού Πραξικοπήματος. Το Μπλοκάρισμα της συμμετοχής του Στρατού σε Επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, με το ξεδίπλωμα της αμφισβήτησης των εχθρικών προς τα κοινωνικά κινήματα και ολοκληρωτικής υφής κυβερνητικών πρακτικών, Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Η ανακοίνωση της ΚΕΘΑ αναφέρει:

“Η παρουσία ενόπλων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) σε καθήκοντα φρούρησης της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, με προφανή σκοπό την αντιμετώπιση διαμαρτυριών του λαού στα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν στον τόπο μας, κρίνεται ως απαράδεκτη ενέργεια! Επίσης κατά τη συγκέντρωση εν ενεργεία και αποστράτων στελεχών των ΕΔ της πρώτης του Νοέμβρη έξω από την Λέσχη Αξιωματικών (ΛΑΕΔ) συνάδελφοι απορούσαν βλέποντας μέσα στο κτήριο στρατευσίμους και από τα τρία όπλα σε ετοιμότητα με εξοπλισμό Μονάδων Ασφάλειας και Τάξης (ΜΑΤ). Αυτό σημαίνει, πως τους είχαν ανατεθεί καθήκοντα «αντιμετώπισης πλήθους»! Έχουμε δηλαδή στην πράξη τέτοιες αποστολές και άλλων τμημάτων πλην της 71ης ταξιαρχίας ΣΞ, που είναι εκπαιδευμένη επ’ αυτών με βάση Νατοϊκά πρότυπα! Παράλληλα πληροφορούμαστε από τον Τύπο πως και το 575 τάγμα ειδικών δυνάμεων ανέλαβε πρόσφατα ανάλογη αποστολή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Η εκπαίδευση των ΕΔ σε αστυνομικά καθήκοντα διαφαίνεται, πως εξαπλώνεται σε όλο και περισσότερες στρατιωτικές Μονάδες!

Η ΚΕΘΑ εκδηλώνοντας την πλήρη διαφωνία της απευθύνεται:

. Προς την Ηγεσία ΥΕΘΑ και την καλεί να σταματήσει αυτού του είδους η μεταχείριση των μελών των ΕΔ. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται Ένοπλες Δυνάμεις προσανατολισμένες αποκλειστικά στην άμυνα της χώρας και όχι στην αντιμετώπισή του λαού, οσάκις διεκδικεί το δίκιο του.

. Προς τα πολιτικά Κόμματα και τα καλεί να πράξουν ό,τι πρέπει για την απάλειψη των αστυνομικών καθηκόντων απ’ τις αποστολές των ΕΔ και περιορισμό τους στη προάσπιση της ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας και μόνο.

. Προς τους φορείς των εν ενεργεία και απόστρατων στελεχών των ΕΔ και τους καλεί να πάρουν θέση στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα”.

Καλούμε τους Συναδέλφους Φαντάρους και τους Μόνιμους να μην Υπακούσουν.

Να μην Στραφούν κατά του λαού μας.

Αυτά τα μέτρα, που διαλύουν και τις δικές μας ζωές, και τις δικές μας οικογένειες ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΣΤΑΣΟΥ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΟΥΣ-ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *