Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην πορεία του Πολυτεχνείου

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, παρά την άθλια μεθόδευση να κλείσουν δέκα(!) σταθμοί του μετρό, οι επτά από τις 12.00 (Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι και Ακρόπολη) και από τις 14.00 οι σταθμοί Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Αμυνα. Ούτε με αυτοκίνητο μπορούσε κανείς να προσεγγίσει κάπως, αφού οι κεντρικοί δρόμοι ήταν κλειστοί, αλλά και η Μεσογείων στο ρεύμα της καθόδου από το ύψος της Κατεχάκη!

Και όμως, κόντρα στον πολύχρονο πόλεμο και τις προσπάθειες απαξίωσης του Πολυτεχνείου, οι νέες και οι νέοι, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι της Αθήνας διαδήλωσαν φωνάζοντας τα συνθήματα του Νοέμβρη που 39 χρόνια μετά παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα.

Τα παπαγαλάκια της αστικής τάξης βέβαια, μίλησαν και πάλι για μικρή συμμετοχή, ‘’μικρότερη πορεία των τελευταίων ετών’’ κ.ο.κ. Αν τους πιστεύαμε όλα αυτά τα χρόνια που ψέλνουν πάντα το ίδιο τροπάρι, θα έπρεπε η συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου να έχει προ πολλού …μηδενιστεί!

Για την ιστορία, η αστυνομία έκανε λόγο για 12.000 στην πορεία του ΠΑΜΕ και άλλες 12.000 στο υπόλοιπο κομμάτι της πορείας.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από ένα μέρος μόνο της χθεσινής πορείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *