ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ – ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ


ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ – ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ
ΓΑΖΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ GAGARIN 205

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 9 μ.μ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων, σε όλη τη χώρα, για στήριξη της αποστολής, η ελληνική πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» καλεί σε ΣΥΝΑΥΛΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 8 Απριλίου, στις 9 μ.μ., στον πολυχώρο Gagarin 205 (Λιοσίων 203-205). Συμμετέχουν οι: ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ, MC-YINKA, DUSTBOWL, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, SPYWEIRDOS, ΜΠ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, NIGHT ON EARTH, ILLEGAL OPERATION, Feature Guest ALEX K. (The Last Drive, The Earthbound), WE7 (Wlad Al Hara) Hip Hop από την Παλαιστίνη.

Από τον πόλεμο του ’67 ο ισραηλινός στρατός κρατούσε το λιμάνι της Γάζας με το «δίκιο» του κατακτητή, απομονωμένο από τον έξω κόσμο.
Τον Αύγουστο του 2008, 41 χρόνια μετά, 2 ελληνικά ψαροκάικα με 44 επιβαίνοντες από 13χώρες–ανάμεσά τους και 9 έλληνες- εισέπλευσαν για πρώτη φορά στα θαλάσσια Παλαιστινιακά ύδατα και ελλιμενίστηκαν στην ιχθυόσκαλα της Γάζας. Εμπνευσμένοι από το δίκαιο του αγώνα του παλαιστινιακού λαού που επί 62 χρόνια μάχεται αδιάλειπτα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, μια χούφτα απλών ανθρώπων απέδειξε έμπρακτα ότι η αλληλεγγύη των λαών και η «διπλωματία» των κινημάτων είναι ισχυρότερες από την αβελτηρία των ισχυρών και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Οι αποστολές σκαφών του Free Gaza Movement συνεχίστηκαν, με το ισραηλινό κράτος να συμπεριφέρεται, μετά την εισβολή του Δεκέμβρη του 2008, σαν κοινός πειρατής της Μεσογείου, διεμβολίζοντας το «Dignity», απειλώντας με βύθιση τον «Αρίωνα» τον Γενάρη και καταλαμβάνοντας το ίδιο πλοίο τον Ιούνιο του 2009 στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Γάζας.

Ενάμιση χρόνο μετά από την πρώτη προσπάθεια, σαλπάρουμε ξανά, αυτή τη φορά στα πλαίσια ενός διεθνούς στολίσκου (Free Gaza Movement) που περιλαμβάνει φορτηγό πλοίο, μεταφέροντας οικοδομικά υλικά και φάρμακα για να συνδράμουμε συμβολικά στην ανοικοδόμηση της Γάζας, που το ισραηλινό κράτος στερεί στον πληθυσμό.

Συγκροτήσαμε την ανοιχτή πρωτοβουλία «Ένα καράβι για την Γάζα» προκειμένου να συμμετέχουμε στην αποστολή με ένα ή περισσότερα ελληνικά πλοία, που θα είναι στη διάθεση τού παλαιστινιακού λαού για την δημιουργία μιας μόνιμης γραμμής θαλάσσιας επικοινωνίας της Γάζας με τον έξω κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *