Εκτός πλαφόν η κερδοσκοπία

«Εκτός πλαφόν η κερδοσκοπία» γράφουν τα «Νέα» αναφερόμενα στο όργιο ασυδοσίας που απολαμβάνουν οι καπιταλιστές που διαχειρίζονται το κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας καυσίμων. «Οι περισσότεροι εκδρομείς επιστρέφοντας από τις πασχαλινές διακοπές τους αναγκάστηκαν να πληρώσουν την αμόλυβδη βενζίνη ακόμη και πάνω από 1,7 ευρώ το λίτρο», συμπληρώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Πέρα όμως απ’ τις διαπιστώσεις υπάρχει και μια πραγματικότητα στην οποία αποφεύγει να αναφερθεί η φυλλάδα.
Η εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών ελέγχετε ουσιαστικά από τις δυο εταιρίες διύλισης πετρελαίου οι οποίες σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους καθορίζουν τις τιμές.
Τα Ελληνικά Πετρέλαια (στα οποία συμμετέχει η αφρόκρεμα των ντόπιων καπιταλιστών αλλά και το δημόσιο με περίπου το 35% των μετοχών) και την Motor Oil του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Με την ανοχή των κυβερνήσεων, διαχρονικά, κερδοσκοπούν ασύστολα έχοντας συν τοις άλλοις το πλεονέκτημα (;) ότι λειτουργούν και ως εισπράκτορες του Δημοσίου με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Γι’ αυτό βλέπουμε το εξωφρενικό ενώ η διεθνής τιμή του πετρελαίου (τύπου μπρεντ) να έχει κατρακυλήσει κάτω από 80 δολάρια το βαρέλι εμείς να πληρώνουμε 1.4-1,7 λεπτά το λίτρο την βενζίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *