Να δικαστούν και τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Αλ. Γρηγορόπουλου, όχι οι μάρτυρες και το μαζικό κίνημα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ – νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Να δικαστούν και τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Αλ. Γρηγορόπουλου, όχι οι μάρτυρες και το μαζικό κίνημα.
Με νύχια και με δόντια, χωρίς πολιτικούς, ανθρώπινους φραγμούς και όρια,
συγκεκριμένοι μηχανισμοί του κράτους, “διαβασμένοι” και “μιλημένοι” υπερασπιστικοί παράγοντες στη “δίκη της Άμφισσας”, επιχειρούν να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Στόχο έχουν να ρίξουν στα μαλακά το δολοφόνο Κορκονέα, να ισχυροποιήσουν, και δια της δίκης, τους μηχανισμούς καταστολής και τα απειλητικά τους μηνύματα προς το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα.

Αυτά τα σχέδια υπηρετούν:

– η απομάκρυνση της υπόθεσης από το κοινωνικό και πολιτικό της περιβάλλον και η διεξαγωγή της δίκης στην Άμφισσα, παρά τη βούληση της οικογένειας του δολοφονημένου μαθητή,

– οι μεθοδευμένες θεατρικές παραστάσεις εμφάνισης του δολοφόνου ως ανθρώπου με ψυχολογικά δήθεν προβλήματα,

– οι απάνθρωπες προσπάθειες σπίλωσης και καταδίκης ʽμετά θάνατοʼ του δολοφονημένου μαθητή ως “παιδί με αποκλίνουσα συμπεριφορά”,

και τώρα,

η απόπειρα να «δικαστούν» μάρτυρες της δολοφονίας επειδή συμμετέχουν στο μαζικό κίνημα και ανήκουν πολιτικά στο χώρο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και στο ΝΑΡ.

Ο περιφερόμενος τηλεοπτικός δικηγόρος του Κορκονέα ζητά από την έδρα την επανεξέταση των αυτοπτών μαρτύρων με αιτιολογία την πολιτική τους τοποθέτηση!!, υποστηρίζοντας επί λέξει ότι “πρόκειται για κακοποιά στοιχεία που πρωτοστατούν στην εκδήλωση επεισοδίων και μάλιστα εκείνη τη νύχτα συμμετείχαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας”.

Το ΝΑΡ και η ν.Κ.Α. καταδικάζουν και καταγγέλλουν αυτές τις, χωρίς όρια, φασίζουσες μεθοδεύσεις που εξυπηρετούν, τελικά, την πολιτική του αστικού μπλόκ εξουσίας για απονομιμοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων, συκοφάντηση του Δεκέμβρη και περιθωριοποίηση του εργατικού κινήματος.

Επιβεβαιώνουν δε, άλλη μια φορά, την εκτίμηση πως, από όλες τις απόψεις, η δίκη αυτή έχει πολιτικό χαρακτήρα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός «Προστασίας του Πολίτη» είναι υπεύθυνοι για το πολιτικό πλαίσιο και το κλίμα που διαμορφώνουν, μέσα στο οποίο, ο δικηγόρος του δολοφόνου αισθάνεται δυνατός να προκαλεί, να εγκαλεί το δικαστήριο και να προκηρύσσει φρονηματικές διώξεις. Να προωθεί σχέδια ώστε και ο Κορκονέας να έχει την ίδια ευνοϊκή μεταχείριση που επιφύλασσαν στο παρελθόν και στα άλλα «παιδιά» του κράτους και των μηχανισμών του, όπως οι Μελίστας, Καλαμπόκας και Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος.

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία αυτές επιδιώξεις των διαφόρων κρατικών, φανερών και μη, μηχανισμών και την αντιδραστική πολιτική κράτους και κυβέρνησης που τις εκτρέφει.

Έχουμε την πεποίθηση ότι το ίδιο το μαζικό κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας θα δώσει τη δική του μαχητική απάντηση. Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς να συμβάλουν με την κοινή τους δράση μέσα στο κίνημα.

– Για να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

– Για να καταδικαστεί η πολιτική που οπλίζει το χέρι του δολοφόνου, η πιο βάρβαρη πολιτική που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συναίνεση με το ΛΑΟΣ και τη Ν.Δ και εγκυμονεί νέες αντιλαϊκές επιθέσεις. Πολιτική που έχει εσωτερικό της στοιχείο την κρατική βία και καταστολή σε βάρος του κινήματος και των αγωνιστών του. Που στοχεύει να ξεπετάξει στον τέταρτο κόσμο της φτώχειας και της ανέχειας τους εργαζόμενους, να λεηλατήσει κατακτήσεις και δικαιώματα, να εμπορευματοποιήσει – ιδωτικοποιήσει – ξεπουλήσει ότι υπάρχει, κινείται και αναπνέει.

– Για να δοθεί απάντηση από τους νέους εργατικούς, συλλογικούς και νικηφόρους Δεκέμβρηδες που κανένα όργανο των μηχανισμών του κράτους, καμιά κυβέρνηση και εξουσία δεν μπορούν να αποτρέψουν.

Και πάνω απ’ όλα, να δοθεί απάντηση απο την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος ως το σημείο που θα μπορεί να νικά και να φτάνει τη νίκη ως το τέλος!

Αθήνα 8 Απρίλη 2010

ΝΑΡ-νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

0 απαντήσεις στο “Να δικαστούν και τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Αλ. Γρηγορόπουλου, όχι οι μάρτυρες και το μαζικό κίνημα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *