Τι άλλο περιμένουμε για να αντιδράσουμε;

Πέρα ότι απ’ τα σημερινά δημοσιεύματα των φυλλάδων που μας έδωσαν μια γεύση για τις ακόμα πιο «μαύρες μέρες» που έρχονται είναι πολύ χαρακτηριστική και η παρέμβαση του Λαοκράτη Κοράνη, προέδρου της Ελληνικής κοινότητας Ουγγαρίας που έζησε στον πετσί του την «οικονομική βοήθεια» που έδωσε σ’ αυτή την χώρα το ΔΝΤ, για το τι περιμένει κι εμάς.

Ανάμεσα στ’ άλλα μας είπε λοιπόν ότι οι φόροι στα είδη λαϊκής κατανάλωσης από το 9,5%απογειώθηκαν στο 20%, ότι οι μισθοί των εργαζομένων μειώθηκαν κατά 25% περίπου, οι τράπεζες από 5% που δάνειζαν το Νοέμβρη τώρα έφτασαν το επιτόκιο τους στο 11,5%, οι άστεγοι διπλασιάστηκαν, οι εξώσεις από τα σπίτια που καταλήγουν στις τράπεζες γιατί οι δανειολήπτες δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους είναι πάρα πολλές, το ΔΝΤ επέβαλλε στην κυβέρνηση να απολύσει πάνω από 100.000 δημόσιους υπάλληλους ….

Δεν είναι τυχαίο ότι η αστική τάξη της χώρας μας προβλέποντας κοινωνική έκρηξη που θα φέρει η νέα καπιταλιστική επέλαση έβγαλε πάλι στον αφρό το σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης.
Χαρακτηριστικό σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι το δημοσίευμα της «Καθημερινής» που αναφέρει: «Ο σχηματισμός μιας πολυκομματικής κυβερνήσεως, με αναλογική και – προπαντός – αξιοκρατική συμμετοχή … θα λειτουργούσε θετικότατα στο σημερινό φρόνημα των πολιτών. Θα αποτελούσε για τους πληττόμενους από τα σκληρά μέτρα επιβεβαίωση της κρισιμότητας του προβλήματος, απόδειξη πολιτικής υπευθυνότητος, αλλά και μια πρόσθετη εγγύηση ότι οι λαϊκές θυσίες αφενός θα επιμερισθούν δικαιότερα και αφετέρου θα αξιοποιηθούν υπέρ της χώρας και υπεράνω κομματικών σκοπιμοτήτων».

Αυτές είναι οι επιδιώξεις των αστών. Καιρός είναι να βρει και τον βηματισμό του το εργατικό ταξικό κίνημα. Διαφορετικά αν εξακολουθούν να κάνουν ταξικό πόλεμο μόνο οι αστοί χωρίς να συναντούν αντιστάσεις είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *