Δυστυχώς ΕΜΕΙΣ επτωχεύσαµεν…

Δυστυχώς εµείς επτωχεύσαµεν

Δεν θα πτωχεύσει η χώρα. Ηρεµήστε. Το είπε ο Πρωθυπουργός. Τελεία. Και έχει δίκιο. Οχι. Δεν θέλω αµφισβητήσεις του τύπου και πριν από τις εκλογές µάς έλεγε ότι χρήµατα υπάρχουν και ποτέ δεν βρέθηκαν.

Λάθος εκτίµηση. Συµβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες. Πού είχαµε µείνει; Α, ναι. Δεν θα χρεοκοπήσει η χώρα. Μπορεί να είναι δύσκολα τα πράγµατα. Να απολύθηκε η αδελφή µας, ο συνάδελφος από το διπλανό τµήµα, η κυρία που µένει στον πρώτο. Μπορεί οι τιµές στο σούπερ µάρκετ κάθε µέρα να ψηλώνουν, λες και είναι δεκάχρονα πάνω στην ανάπτυξη. Μπορεί να µη µπορούµε να αγοράσουµε βενζίνη ούτε για να καθαρίσουµε λεκέ. Μπορεί στη λέξη διακοπές να µη σκεφτόµαστε πλέον κυκλαδίτικες παραλίες, αλλά νύχτες χωρίς ρεύµα διότι δεν έχουµε να πληρώσουµε τη ΔΕΗ. Μπορεί η φράση «τρώµε έξω» να µη σηµαίνει πως πάµε για φαγητό σε εστιατόριο, αλλά στη βεράντα. Και «ντελίβερι», πως έφτασε η κατσαρόλα από το σπίτι της µαµάς στο δικό µας. Μπορεί τα µπαζάρ όπου τα παλιά µας µοντελάκια πωλούνται σε τιµή ευκαιρίας (και εκεί σπεύδουµε για να αποκτήσουµε κανένα καινούργιο µπλουζάκι, έτσι για αλλαγή) ολοένα και να πληθαίνουν. Μπορεί οι µισθοί µας να κάνουν κόντρες: ποιος θα περικοπεί πρώτος και περισσότερο. Μπορεί οι άστεγοι και όσοι ψάχνουν τα σκουπίδια για να φάνε να φυτρώνουν σαν µανιτάρια. Μπορεί οι οδηγοί στα ελεύθερα ταξί να µην κοιτάνε αν τους συµφέρει η κούρσα πριν σου επιτρέψουν να επιβιβαστείς και οι πωλήτριες στα καταστήµατα να σου δείχνουν πρόθυµα την πραµάτεια τους, άσχετα που ξέρουν πως δεν θα ψωνίσεις, διότι τους αρκεί που είδαν πελάτη στο µαγαζί. Αλλά η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει. Εµείς θα χρεοκοπήσουµε. Αν δεν έχουµε ήδη.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=…&artid=4578864

Την ίδια ώρα:

Oi εφορίες κατάσχουν καναπέδες, κουρτίνες και … φλυτζάνια!
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα “Τα Νέα” υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτή της κ. Ελισάβετ από τον Κορυδαλλό που είναι για γέλια και για κλάματα.

Η γυναίκα είδε να … βγαίνει στο σφυρί μια κουρτίνα της για ένα όφελος του 2003 που με τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα έφτασε στο… ιλιγγιώδες ποσό των 147 ευρώ!
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται η κουρτίνα βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 200 ευρώ! Η εφορία ζήτησε μάλιστα από τη γυναίκα να πάει την κουρτίνα στο ταμείο!
Άλλη… τραγική περίπτωση είναι η κατάσχεση σαλονιού που είχε αγοράσει πριν 31 χρόνια ένας συνταξιούχος.
0 70χρονος κ. Γιάννης χρωστούσε ένα ποσό στην εφορία, αλλά με τη σύνταξη των 550 ευρώ που παίρνει δεν μπορούσε να εξοφλήσει.
http://axinosp.blogspot.com/2010/06/blog-post_6974.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *