Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα ελέγξει τα οικονομικά του ΚΚΕ;

Αρχικά να πούμε ότι δεν ξέρουμε αν είναι βάσιμο το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» που τιτλοφορείται «Περισσός εναντίον ΣΔΟΕ και ΕΣΗΕΑ». Δημιουργεί πάντως πολλά ερωτηματικά.

Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτό το έντυπο «έπειτα από καταγγελία της ΕΣΗΕΑ για καθυστερήσεις σε καταβολή μισθών και σειρά απολύσεων το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εισέρχεται στο άβατο του ΚΚΕ. Τέτοιο γεγονός είχε να συμβεί, να εισέλθει, δηλαδή, κρατική Αρχή, έστω και οικονομικού αντικειμένου, με ευρύτερες όμως αρμοδιότητες, από την εποχή του εμφυλίου πολέμου ή της εφτάχρονης δικτατορίας».

Πραγματικά υπήρξαν απολύσεις και όντως καθυστερούν για μήνες να πληρωθούν οι εναπομείναντες δημοσιογράφοι που εργάζονται στο δημοσιογραφικό όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ. Είναι γεγονός επίσης ότι το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ έστειλε επιστολή-καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) γιατί η  «συμπεριφορά της καταγγελλόμενης εταιρείας –σ.σ που εκδίδει τον «Ριζοσπάστη»- αντιβαίνει τις κατά νόμο και κατά τη σύμβαση υποχρεώσεις της», αιτούμενο προς το ΣΕΠΕ να προχωρήσει «στις νόμιμες ενέργειες».

Μέχρι εδώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχει μια εργατική διαφορά μεταξύ εργαζομένων και εργοδότη και καλείται να επέμβει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι τι δουλειά έχει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος που μέχρι τώρα δεν έχει επέμβει σε καμιά εργατική διαφορά να πάει να ελέγξει τα οικονομικά του ΚΚΕ.

Επειδή η δραστηριότητα του ΣΔΟΕ είναι γνωστή, όπως άλλωστε και η διακηρυγμένη θέση του ΚΚΕ ότι ποτέ δε θα δώσει σε καμιά κρατική υπηρεσία ονόματα κομματικών μελών, φίλων, οπαδών, οι οποίοι ενισχύουν το ΚΚΕ, ελπίζουμε, αν ισχύουν τα αναγραφόμενα στα «Επίκαιρα», και η κυβέρνηση προχώρηση σε μια τέτοια πρωτοφανή πρόκληση να λάβει και την ανάλογη απάντηση απ’ το ΚΚΕ.

Για τους απλήρωτους δημοσιογράφους του “Ριζοσπάστη”

Πηγή: Το Μπλόκ μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *