Ο Γιωργάκης Τσολάκογλου πρέπει κυριολεκτικά να μισεί τον εργαζόμενο ελληνικό λαό

Του Σ

«Η κυβέρνηση μπορεί να επικαλεστεί τις έκτακτες περιστάσεις για να δικαιολογήσει την περικοπή μισθών και συντάξεων. Τι δικαιολογία όμως μπορεί να έχει για την εκτόξευση των τιμών σε βασικά είδη, που πλήττουν το εισόδημα ειδικά των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων; Σχεδόν καμία. Ιδίως όταν η ίδια, με τις αυξήσεις των έμμεσων φόρων, τις προκαλεί σε μεγάλο βαθμό και όταν μένουν ανεκπλήρωτες οι πολλαπλές υποσχέσεις για “σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά”, για να προστατευτούν οι καταναλωτές. Το μείγμα “πετσοκομμένοι μισθοί – εκτοξευμένες τιμές” είναι εκρηκτικό».

Αυτά γράφει η «Ελευθεροτυπία».
Πραγματικά αρχίζω να δέχομαι την … ψυχιατρική προσέγγιση που έκανε ο Γ. Δελαστικ, με άρθρο του στο «Πριν» στις επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Εντάξει, δεν παραγνωρίζω –για να μην παρεξηγηθώ κι όλας- ότι έχουμε αστική μια κυβέρνηση που ασκεί πολιτική για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας.
Από κει και πέρα όμως ο Γιωργάκης Τσολάκογλου πρέπει κυριολεκτικά να μισεί τον εργαζόμενο ελληνικό λαό.
Το βλέπεις στο ύφος του, το αντιλαμβάνεσαι στην χροιά των λόγων του όταν απευθυνόμενος στους ξένους συνεταίρους του λέει πόσους εργάτες απέλυσε, με πόσο γρήγορο ρυθμό οδηγεί στην εξαθλίωση τα λαϊκά νοικοκυριά.

Να παραθέσω και το απόσπασμα από γραπτό του Δελαστίκ που προσεγγίζει ψυχιατρικά τον Γιωργάκη Τσολάκογλου:

Ο Παπανδρέου είναι αδίστακτος. Είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτα όρθιο από όσα κέρδισαν με ανείπωτες θυσίες και ποταμούς αίματος οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια του εικοστού αιώνα. Είναι τέτοιο το μίσος του Γιωργάκη εναντίον των ελλήνων εργαζομένων, ώστε τα μέτρα που παίρνει απορρίπτονται -φραστικά τουλάχιστον, αλλά με επίσημο και δημόσιο τρόπο- ακόμη και από τους εκπροσώπους της μεγάλης μερίδας του… κεφαλαίου”!

0 απαντήσεις στο “Ο Γιωργάκης Τσολάκογλου πρέπει κυριολεκτικά να μισεί τον εργαζόμενο ελληνικό λαό”

  1. Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *