“Ελεγχόμενη χρεοκοπια’

“Στην επεξεργασία διαδικασίας για ελεγχόμενη χρεοκοπία κρατών με προβλήματα ρευστότητας, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχει ήδη προχωρήσει η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό der Spiegel.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου, ο οποίος μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, έκανε λόγο για «απαίτηση της Γερμανίδας καγκελαρίου για ένα σχέδιο ελεγχόμενης χρεοκοπίας».

Το δημοσίευμα με τίτλο: «ΟΝΕ: Κανόνες για την χρεοκοπία», αναφέρει πως το πρόβλημα είναι πιεστικό, όμως η Άγκελα Μέρκελ θέλει να προχωρήσει με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε οι προτάσεις της να μην εκληφθούν ως ψήφος δυσπιστίας απέναντι στο ευρωπαϊκό δίχτυ διάσωσης. Γι’ αυτό και χειρίζεται με άκρα μυστικότητα το όλο ζήτημα με μικρό αριθμό ειδικών από τα διάφορα αρμόδια τμήματα”.

 TVXS

Θυμηθείτε τι έγραφε πριν λίγο καιρό σε ένα κείμενο του που το τιτλοφορούσε «μας πάνε ολοταχώς για φουντάρισμα» ο οικονομολόγος-αναλυτής Δημήτρης Καζάκης: “Αυτές τις ημέρες οι ηγέτες της ευρωζώνης αποφασίζουν τη θυσία της Ελληνικής Ιφιγένειας με τη φρούδα ελπίδα να δουν τα πανιά του ευρώ να φουσκώνουν ξανά, αλλά οι Έλληνες δεν πρέπει ούτε καν να υποπτευθούν ότι είναι τα θύματα, η σαβούρα της ευρωζώνης που προορίζεται για φούντο. Πρέπει να προσκυνούν το «ισχυρό ευρώ», ακόμη κι αν είναι να δούμε την έκλειψή του”, τόνισε ανάμεσα στα άλλα.

0 απαντήσεις στο ““Ελεγχόμενη χρεοκοπια’”

  1. Στα πειραματόζωα δοκιμάζονται τα πάντα. Πώς άλλωστε θα κριθεί αν ένα πείραμα είναι επιτυχημένο; Άρα δεν με εκπλήσσει που αλλάζουν τους όρους του δανεισμού μας. Θα δοκιμάσουν όλες τις πιθανότητες. Εδώ, όλα ισοπεδώθηκαν και ξεπουλήθηκαν χωρίς την παραμικρή αιδώ. Η αντίσταση η δική μας πρέπει να γίνει ορμητικό ποτάμι που θα τους παρασύρει και θα τους θάψει στον βούρκο που οι ίδιοι δημιούργησαν.

  2. Χρεωκοπημένες ηθικά και κοινωνικά πολιτικές εν τέλει μας οδηγούν στην απόλυτη αξαθλίωση! Δεν πειράζει, ειμαι σιγουρος οτι θα μας σώσουν οι φίλοι μας οι "δανειστές" μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *