«Καραγκιόζηδες»

Το βήμα της βουλής επέλεξε ο πρώην πρόεδρος της, Α. Κακλαμάνης, για να κατακεραυνώσει «μέσα πανελλαδικής κυκλοφορίας» που χαρακτήρισαν «Καραγκιόζηδες» τους 300 εθνονταβατζήδες μας. (Στο μπλογκ μας δεν θα κάναμε τέτοια απρέπεια να εξισώσουμε τον λαϊκό ήρωα που μας χάρισε γέλιο, λαϊκή σοφία, καταπληκτικές ατάκες, με τους ασπόνδυλους υπαλληλίσκους των πλουτοκρατών, -στην συντριπτική τους πλειοψηφία- βολευτές. Οσο για τον Κακλαμάνη είχαμε αρκεστεί να τον χαρακτηρίσουμε γελοίο για κάποια συγκεκριμένη συμπεριφορά του).

Όμως αν είχε λίγο μνήμη ο Α. Κακλαμάνης θα θυμόταν ότι ήταν κάποιος από το φύραμα του που είχε δώσει αυτό τον χαρακτηρισμό στους ομόσταυλους του.
Συγκεκριμένα τον Μάη του 2006 ήταν που ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μαν. Κεφαλογιάννης, είχε δηλώσει ότι «Είμαστε όλοι καραγκιόζηδες, τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου… Eγκλωβισμένοι στο σύστημα της διαπλοκής, δεν συγκρουόμαστε μαζί της».

Πάντως έχει απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεται ο Α. Κακλαμάνης για τον χαρακτηρισμό «Καραγκιόζηδες» που έδωσαν κάποιοι στους 300 της βουλής. Δεν τους ταιριάζει καθόλου. «Χατζηαβάτηδες» μάλιστα. Τους πάει γάντι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *