Χρυσοπληρωμένοι διαφημιστές

Οταν ανέλαβε την εξουσία το ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στον καταλανό αρχιτέκτονα Ασιμπίγιο να μελετήσει το άνοιγμα της Αθήνας προς τη θάλασσα. Εκτοτε δεν ακούσαμε τίποτα, όμως δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι ο διάσημος αρχιτέκτονας και η ομάδα του δεν έχουν κάποιο συμβόλαιο, όπως ας πούμε το συμβόλαιο που είχε γίνει με τον –επίσης Καταλανό– Καλατράβα, τον οποίο ακόμα πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Παπαρήγα, ο Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στον Γιοακίμ Πάλμε, γιο του δολοφονηθέντα πριν χρόνια
σουηδού πρωθυπουργού, ο οποίος «μόλις πρόσφατα, ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Παγκόσμιου Κοινωνιολογικού Ερευνητικού Ινστιτούτου και της Επιτροπής για το Κράτος Πρόνοιας, που μάχεται ενάντια στη φτώχεια», «να ηγηθεί μιας διεθνούς ομάδας, η οποία θα αξιολογήσει όλο το προνοιακό μας σύστημα και, παράλληλα, θα κοιτάξει και τα θέματα της νέας γενιάς».

Δεν ξέρουμε αν θα ξανακούσουμε τίποτα και για τον Πάλμε και την ομάδα του, το βέβαιο όμως είναι πως κι αυτοί θα πάρουν κάποιο συμβόλαιο, γιατί κανένας απ’ αυτούς τους μεγαλόσχημους δεν δουλεύει τζάμπα. Ο Παπανδρέου κάνει προσωπική διαφήμιση και αναπτύσσει τις προσωπικές του δημόσιες σχέσεις στο εξωτερικό, την ίδια στιγμή που η πρωτοφανής λιτότητα δεν επιτρέπει ούτε καν την άσκηση της ευτελούς κρατικής προνοιακής πολιτικής που ασκούνταν μέχρι τώρα.

Πηγή: Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Μία απάντηση στο “Χρυσοπληρωμένοι διαφημιστές”

  1. Μάλλον όταν ο, επίδοξος τότε, Πρωθυπουργός μας αναφερόταν στο άνοιγμα προς τη θάλασσα, εννοούσε το άνοιγμα προς τη θάλασσα που πρέπει όλοι να πάρουμε και να πάμε να πνιγούμε, να τον αφήσουμε κι αυτόν το χριστιανό να κάνει τη δουλειά του ήσυχος (όχι πως φαίνεται να έχει πρόβλημα δηλαδή, αλλά λέμε τώρα).
    Πάντως εγώ θα πρότεινα να χρησιμοποιήσουμε το άνοιγμα προς τη θάλασσα για να τους πετάξουμε όλους μέσα και μάλιστα με βαρίδια στα πόδια για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα (αν και πιστεύω πως την ίδια δουλειά θα κάνουν οι φουσκωμένες τσέπες τους).
    Κι όλα αυτά προς γνώση και συμμόρφωση και των Ισπανών και των άλλων λοιπών ευρωπαίων και μη "ειδημόνων" παντός είδους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *