Nosotros: Πρόγραμμα Απριλίου 2013

mail.google.com1 Δευτέρα: Ανοιχτή Συνέλευση Κεντρική για τον μήνα Aπρίλιο. Ώρα 21.00
5 Παρασκευή: Πάρτι οικονομικής ενίσχυσης του Νοσότρος. Ώρα 22.00

6 Σάββατο: DRAMA QUEEN LIVE.
Ώρα 22.00

7 Κυριακή: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής. Ώρα 20.30
«Το Ημερολόγιο των Μάγια» του Βίκτωρα Αναγνωστόπουλου-Μελκιάδες. Παρουσιάζουν: Νίκος Σπυρόπουλος (γκρούπ “Σπυριδούλα”)
Θωμάς Τσαλαπάτης (Κρατικό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα 2012)
Σταύρος Σταυρόπουλος (συγγραφέας-ποιητής). Διαβάζει η ηθοποιός Αντωνία Γιαννούλη.  Αυτοσχεδιάζει ο Νίκος Σπυρόπουλος

8 Δευτέρα: Ανοιχτή Συνέλευση. Ώρα 21.00
9 Τρίτη: Κύκλος Αυτομόρφωσης: Η Θεωρία του Αποδομισμού: Michel Foucault,
Jacques Derrida, Gilles Deleuze.
Ομιλητές: Στέφανος Ροζάνης, Φιλήμονας Πατσάκης. Ώρα : 20:00

10 Τετάρτη: Γιατί η ποίηση;
Διαβάζουν ποιήματά τους και συζητούν για την ποίηση οι ποιητές: Σπήλιος Αργυρόπουλος, Γιάννης Ζέρβας, Θοδωρής Ρακόπουλος, Θωμάς Τσαλαπάτης, Νίκη Χαλκιαδάκη. Συντονίζουν Κατερίνα Ζησάκη – Γιώργος Πέππας. Ώρα 8.30μμ
Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό. Με την ολοκλήρωση των επτά συναντήσεων τα πρακτικά θα δημοσιευθούν στο περιοδικό Μανδραγόρας
Το περιοδικό Μανδραγόρας οργανώνει και σας προσκαλεί σε έναν κύκλο 7 Μηνιαίων Ποιητικών Συναντήσεων, τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα, (ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο και συνεχίζεται έως και 14 ΜΑΗ 2013)

11 Πέμπτη: ΚΥΚΛΟΙ ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΣΗΣ
Θέμα: ΑΘΕΪΣΜΟΣ (Φεβρουάριος-Μάιος: 6 Συναντήσεις)
4η Συνάντηση: Τι είναι «αλήθεια», τι είναι «επιστήμη»;
Τι είναι η φιλοσοφία; Έχει η φιλοσοφία πρακτική εφαρμογή; Μπορεί να μας προσφέρει απαντήσεις στο θέμα του θεού; Μπορούμε να γνωρίσουμε τον κόσμο; Τι είναι αλήθεια; Τι είναι η γνώση; Τι ο αγνωστικισμός; Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο θεό και την επιστήμη; Τι είναι η επιστήμη; Μπορούμε να βρούμε μια άκρη για φιλοσοφικό στοχασμό; Τατιάνα Ραπακούλια, εκπρόσωπος της Ένωσης Αθέων

13 Σάββατο: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, LIVE.
Ένα μουσικὸ ταξίδι ποὺ ξεκινάει ἀπὸ τὰ ἀστικὰ τραγούδια καὶ τὶς συνθέσεις τῶν Ρωμιῶν συνθετῶν τῆς Πόλης, ἀπὸ μικρασιάτικα τραγούδια ποὺ φτάνουν μέχρι τὶς ἀπαρχὲς τοῦ ρεμπέτικου καὶ καταλήγει στὰ τραγούδια τοῦ Ἄγγελου Καλογερόπουλου σε έναν δημιουργικὸ διάλογο τοῦ σύγχρονου αἰσθήματος μὲ τὴ μουσική μας παράδοση. Πιστεύοντας στὴ βαθιὰ σχέση τῆς μουσικῆς ( τοῦ μέλους) μὲ τὸν λόγο συνδυάζει τὴ μουσικὴ καὶ τὸ τραγούδι μὲ τὴν ποίηση –κυρίως- ἀλλὰ καὶ τὴν ἀφήγηση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ, λαοῦτο, ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΑΜΠΑΣ, ταμπουράς καὶ τοξωτὸς ταμπουράς, τραγούδι, ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: οὔτι, κιθάρα , ΣΥΛΒΙΑ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ: νάι, λάφτα
ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΓΓΑ: τραγούδι
Ώρα 22.00

15 Δευτέρα:            Ανοιχτή Συνέλευση. Ώρα 21.00
16 Τρίτη: Κύκλος Αυτομόρφωσης: Το Πρόταγμα της Αυτονομίας στη Σκέψη του Κορνήλιου Καστοριάδη. Ομιλητές: Νίκος Κατσιαούνης, Γιώργος Οικονόμου, Αλέξανδρος Σχισμένος.
Ώρα : 20:00
17 Τετάρτη: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ. Γιώργος Ν. Πολίτης, Λέκτορας Κοινωνικής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι η ανυπακοή προοίμιο σοσιαλιστικής επανάστασης ή είναι η δικλίδα ασφαλείας της φιλελεύθερης δημοκρατίας; Τι περιλαμβάνει ο όρος “πολιτική ανυπακοή” και πότε είναι δικαιολογημένη;
Mε αφορμή την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του, ο Γιώργος Ν. Πολίτης μιλά για την πολιτική ανυπακοή και απαντά σε αυτά, αλλά και σε άλλα ενδιαφέροντα ερωτήματα, φωτίζοντας ένα εξαιρετικά επίκαιρο ζήτημα. Ωρα : 20:00

18 Πέμπτη: ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ με τους ΤΙΤΑΝΕΣ.

19 Παρασκευή: Παρουσίαση του βιβλίου «Να Πάρουμε τη Σκυτάλη-Διακήρυξη» των Toni Negri και Michael Hardt.
Θα μιλήσουν: Αλέξανδρος Κιουπκιολής, Φιλήμονας Πατσάκης. Ώρα : 20:00

20 Σάββατο: Ώρα 11.00: Παιδική παράσταση
“Το μαύρο ψαράκι” από την ομάδα Αστροναύτες.
Ώρα 22.30, LIVE: Δημήτρης Λάμπος.
Ο Δημήτρης Λάμπος & οι Ευσεβείς Απόγονοι.
Ο Δημήτρης Λάμπος & οι Ευσεβείς Απόγονοι για δύο folk blues βραδιές στο Nosotros, (Σάββατο 20 Απριλίου και 18 Μαΐου) με τραγούδια από τους δύο δίσκους τους, «Μη σε φοβίσει η αγέλη» και “Lampoons, songs and laments for the 21st century”.
Απόγονοι είναι οι Κώστας Στεφόπουλος (κρουστά – πνευστά), Σταύρος Παργινός (τσέλο, μάντολα) και Μανώλης Χρυσάνθου (κιθάρα, κρουστά).
Τη συναυλία θα συνοδεύει προβολή video art.
Ελεύθερη είσοδος. Ώρα 22.30

22 Δευτέρα: Ανοιχτή Συνέλευση. Ώρα 21.00
23 Τρίτη: Οι εκδόσεις Εξάρχεια παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Στέφανου Ροζάνη «Οι Εκδοχές της Πόλης», ένα φιλοσοφικό και πολιτικό δοκίμιο σχετικά με τις σύγχρονες μητροπόλεις.
Θα μιλήσουν : Στέφανος Ροζάνης, Φιλήμονας Πατσάκης. Ώρα 20:00

24 Τετάρτη: Το περιοδικό και οι εκδόσεις Φαρφουλάς διοργανώνουν μια βραδιά στην μνήμη του αξέχαστου Αλέκου Ζούκα. Ώρα: 20.30.

Θα μιλήσουν οι: Πέτρος Μανταίος (δημοσιογράφος), Ε. Ζάχος Παπαζαχαρίου (συγγραφέας) και Νίκος Διονυσόπουλος (μουσικολόγος). Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με λαϊκά τραγούδια. Θα συντονίσει ο Διαμαντής Καράβολας (εκδόσεις Φαρφουλάς)
Ο Αλέκος Ζούκας, που έφυγε από κοντά μας πριν ένα χρόνο, υπήρξε μάχιμος ερευνητής του λαϊκού πολιτισμού και της Ιστορίας. Για χρόνια έπαιζε μπουζούκι σε γνωστά ρεμπετάδικα των Εξαρχείων. Ως υπεύθυνος των Θεσσαλικών εκδόσεων Έλλα εξέδωσε πλήθος ιστορικών και λαογραφικών βιβλίων για την Θεσσαλία και την Πίνδο. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως αρθρογράφος και ρεπόρτερ σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιόφωνα. Διηγήματα και κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Φαρφουλάς απ’ όπου εξέδωσε το τελευταίο του βιβλίο Στην Χίο με τον Anatol de Meibohm.

25 Πέμπτη: ΚΥΚΛΟΙ ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΣΗΣ. Θέμα: ΑΘΕΪΣΜΟΣ (Φεβρουάριος-Μάιος: 6 Συναντήσεις).
Ώρα: 20.00
Συνάντηση: Η εκκοσμικευμένη κοινωνία και ο ρόλος του αθεϊσμού.
Η έννοια της εκκοσμίκευσης, του αθεϊσμού, της αθρησκείας και της ανεξιθρησκείας. Πώς ο αθεϊσμός συνδέεται με την εκκοσμικευμένη κοινωνία και πώς η κοινωνία επηρεάζει την έκφραση του αθεϊσμού. Αλληλεπίδραση αθεϊσμού και εκκοσμίκευσης με διάφορες ιδεολογίες.

Κουζίνα στο Nosotros:
Μαγειρεύουμε καθημερινά και σερβίρουμε από τις 2 ως τις 5 μ.μ.
Φαγητό οικονομικό & ποιοτικό (Μεσογειακό + vegan πιάτο)
 
Αυτοοργανωμένα
Δωρεάν
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
* Κιθάρα, Μπουζούκι, Τζουράς, Μπαγλαμάς, για Αρχάριους
*Φωτογραφία
*Ζωγραφική
*Μαθήματα Ελληνικών
*Μαθήματα Αραβικών
*Μαθήματα Τουρκικών
*Μαθήματα Ισπανικών
*Γαλλικά  Αρχαρίων
*Γαλλικά για προχωρημένους
 *Γαλλικά  Μετάφραση – Διερμηνεία
*Ιστορία της τέχνης
*Κατασκευή ιστοσελίδας
* ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ.
Σχολική δραστηριότητα
 για παιδιά 6-10 ετών.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ:
ΑΠΟ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΕΩΣ ΑΡΓΑ
ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Επικοινωνία
για εκδηλώσεις:
valia.noso@yahoo.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *