Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο ‘γραφείο τύπου’ της Χρυσής Αυγής!!!

tsipras-themosΓράφει ο kokkiniotis

Σκίτσο του Α. Πετρουλάκη
Σκίτσο του Α. Πετρουλάκη

Θα τους τρελάνουν τους έρμους τους οπαδούς τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω που ξεχάστηκαν τα φλερτ με τον Αρσένη, οι δηλώσεις στη συνάντηση με τον άγγλο πρεσβευτή και οι συναντήσεις με τον Σιμόν Πέρες, νέες απροσδόκητες αλλεπάλληλες συναντήσεις της ηγεσίας.

Προαλειφόμενος για πρωθυπουργός, έχει πάρει σβάρνα τα συγκροτήματα του τύπου ο Τσίπρας. Γευματίζει με τον Μπόμπολα, επισκέπτεται τον ΔΟΛ και γευματίζει με τον Ψυχάρη, συναντιέται με το επιτελείο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και του ΣΚΑΪ, «στο πλαίσιο των συναντήσεών του με ιδιοκτήτες, εκδότες, και διευθυντικά στελέχη εφημερίδων».

Δεν έχει ακόμα ξεπεραστεί το σοκ της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από το υμνολόγιο του Τσίπρα στον Καραμανλή τον πρεσβύτερο, την άθλια ιστορική παραχάραξη που επιχείρησε, προσβάλλοντας όσους αγωνιστές έζησαν το τι σήμαινε η καραμανλική οκταετία και η δεύτερη μεταπολιτευτική επταετία, αλλά και από την ίδια την παρουσία του στην εκδήλωση προς τιμήν του ‘εθνάρχη’.

Πρόσφατες είναι και οι επαφές με τον ακροδεξιό Καμένο στην αγωνιώδη προσπάθεια να του βγει το χαρτί της κυβέρνησης της –ούτως ειπείν- αριστεράς… Έχει εγκλωβιστεί βλέπεις στη λογική της καθήλωσης στους κοινοβουλευτικόυς ‘αγώνες’ και της πρόσφατης δήλωσής του ότι «Η μόνη λύση είναι οι εκλογές». tsipras-kame

Τα πλήγματα όμως φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος.

Τη Δευτέρα 22/4/2013 ήταν προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ελευθεροτυπία, η οποία τελικά δεν έγινε.

tsipras-arsenisΗ αναβολή της ήρθε μετά το ‘εμπνευσμένο’ και …εύοσμο από κάθε άποψη πρωτοσέλιδο της Ελευθεροτυπίας που ανήμερα της 21ης Απριλίου ‘κέρασε’ τους αναγνώστες της τη γνωστή ως ‘λέξη του Καμπρόν’.

-Μεταφορικά, με το στημένο και αβανταδόρικο για τη χούντα και τους ναζιστές σημερινούς επιγόνους της ερώτημα της ‘δημοσκόπησης’ για το αν σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα από την περίοδο της δικτατορίας. Δίνοντας έτσι τροφή στους παπαγάλους των ΜΜΕ να λένε ότι ο κόσμος σήμερα νοσταλγεί την εποχή της χούντας, άσχετα αν, λόγω ηλικίας, οι περισσότεροι από όσους απάντησαν δεν είχαν προσλαμβάνουσες παραστάσεις από εκείνη την περίοδο. (Περισσότερα για το ζήτημα σε χθεσινή μας ανάρτηση)

-Κυριολεκτικά, με τα ευώδη διαδικτυακά πρωτοσέλιδα του εκδότη Χ. Οικονομόπουλου.

Πολλοί συσχετίζουν την αναβολή της επίσκεψης Τσίπρα στην νέα υβριδική Ελευθεροτυπία και με τις εσωτερικές εξελίξεις στην εφημερίδα: Ο Οικονομόπουλος ήθελε να φέρει σε διευθυντική θέση τον Ντάσκα(!) αλλά τελικά υποχώρησε στις αντιδράσεις στελεχών και δημοσιογράφων.

Σε κάθε περίπτωση το πρόσχημα της αναβολής ήταν –τι άλλο;- ο …φόρτος εργασίας του Αλέξη Τσίπρα. Ζητήθηκε έτσι από την πλευρά του η συνάντηση να γίνει στην Κουμουνδούρου. Στον ιστότοπο της Ελευθεροτυπίας διαβάσαμε το παρακάτω ελαφρώς χολωμένο και δηκτικό σχόλιο.

Αναστολή;

 

* Λόγω φόρτου εργασίας του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζητήθηκε η σημερινή προγραμματισμένη επίσκεψή του στα γραφεία της «Ελευθεροτυπίας» να αναβληθεί και αντ’ αυτής να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον εκδότη και το διευθυντή της εφημερίδας στην Κουμουνδούρου.

 

Η «Ε», αφού έλαβε υπόψη την πίεση χρόνου του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, πρότεινε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο.

 

Πηγή: www.enet.gr

eleft-2Πίσω από τη ‘λεπτή’, υποτίθεται, ειρωνεία της φράσης:

«Η «Ε», αφού έλαβε υπόψη την πίεση χρόνου του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του, πρότεινε η συνάντηση να πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο.»

δύσκολα αποκρύπτεται η ενόχληση της ιδιοκτησίας της εφημερίδας.

tsipras-karamanlhsΘα θέλαμε ειλικρινά να θεωρήσουμε ότι ο νεαρός Αλέξης, θυμήθηκε ότι ηγείται κόμματος που αναφέρεται στην αριστερά, και από ευαισθησία απέφυγε να νομιμοποιήσει με την παρουσία του την αθλιότητα να παραμένουν απλήρωτοι  800 εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας. Δυστυχώς όμως, αυτό ίσχυε και όταν κλείστηκε η συνάντηση.

Θα έλεγε κανείς ότι μπορεί στην κοινωνία και τα προβλήματά της να μην τα πάει καλά, χειρίζεται όμως άριστα την επικοινωνία: Ζήτησε η συνάντηση να μην γίνει στη Μίνωος αλλά στην έδρα του, παίρνοντας έτσι σημειολογικά κάποιες αποστάσεις! Διάολε, είναι σοβαρό στις μέρες μας μια εφημερίδα να αβαντάρει το φασισμό.

Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδισε λίγες μέρες νωρίτερα να επισκεφθεί (αλήθεια λέμε!) το ίδιο το ‘γραφείο τύπου’ της Χρυσής Αυγής: Την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!!! Του Θέμου που πρώτος λάνσαρε το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο από την Μαύρη Τρύπα της πίσω σελίδας της Ελευθεροτυπίας, συνεχίζοντας με συνέπεια στο δρόμο που είχε χαράξει ως Οφις στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Θέλει ο Τσίπρας να του θυμίσουμε τι έλεγε τότε ο Θέμος; Περιττό βεβαίως. Εκτός του ότι εμείς σεβόμαστε τους αναγνώστες μας, είναι τέτοιο το αβαντάρισμα που κάνει η φυλλάδα του Θέμου σήμερα στη Χρυσή Αυγή, που ούτε απέξω δεν έπρεπε να διανοηθεί να περάσει ο επίδοξος ηγέτης της ‘δημοκρατικής παράταξης’. Είναι γνωστά τα στημένα ρεπορτάζ με τις γιαγιάδες και τα ΑΤΜ αλλά κυρίως ο καθημερινός ζωντανός φασισμός με τον οποίο δηλητηριάζει την κοινωνία.

Αντίθετα «ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τους Νίκο Παππά και Πάνο Σκουρλέτη, ξεναγήθηκε στα γραφεία της εφημερίδας και είχε επαφές με την ιδιοκτησία και τη διευθυντική της ομάδα», διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ.

tsipras-themaΈχουμε στ’ αλήθεια την περιέργεια, τι συζητάνε μες  στην καλή χαρά με το Θέμο;

-Για DVD και περιπέτειες στα ελβετικά σύνορα; Αστειάκια για μαύρους στον πάτο της θάλασσας; Για ‘’το κουρδάκι που ξεκουρδίστηκε από τους βομβαρδισμούς’’;  Ή μήπως για ανέκδοτα με ξανθιές;

Η ίδια η φυλλάδα λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στα γραφεία του “Πρώτου Θέματος”… χωρίς αναστολές, και μίλησε για πολιτική, Μνημόνιο, media και ποδόσφαιρο, αφήνοντας μάλιστα «ενθουσιώδεις εντυπώσεις».

Βλέποντας πάντως κανείς τον Τσίπρα σε ‘μια ωραία ατμόσφαιρα’ να πιάνει το χέρι του Αναστασιάδη, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ξαναφέρνει στη μνήμη το άρωμα του κυριακάτικου πρωτοσέλιδου της Ελευθεροτυπίας.

Έρμη κυβέρνηση της αριστεράς, τι άλλο ακόμη θα υποστούν για χάρη της οι σταυροφόροι της…

Ξεκίνησε από ‘κυβέρνηση με κορμό την αριστερά’, διολίσθησε σε αντιμνημονιακή κυβέρνηση, για να μεταλλαχθεί στη συνέχεια σε ‘κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας’ με Καμένο και ψηφίσαντες το μνημόνιο. Αλλά και επισκέψεις, χειραψίες και χαριεντισμούς με τον Αναστασιάδη;

Πόσα σκαλοπάτια πρέπει να κατεβεί ακόμη ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της εκλογικής πρωτιάς;

Και τι θετικό έχει να περιμένει ο κόσμος της εργασίας από όλον αυτόν τον κατήφορο προς την πρώτη θέση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *