Ξεπουλούνε τα πάντα

«Προάγγελο παραχώρησης τμημάτων του Λιμένος Βόλου αποτελεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προς 54 συνολικά ΔΕΚΟ, ανάμεσά τους και περιφερειακά λιμάνια εθνικής σημασίας, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν μετατραπεί σε Ανώνυμες Εταιρίες και στα οποία ο ένας και μοναδικός μέτοχος σε ποσοστό 100% είναι το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομίας και Ναυτιλίας.

Συνολικά 54 ΔΕΚΟ, ανάμεσά τους και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, μπαίνουν στο στόχαστρο του Υπουργείου …

Ειδικότερα στην εγκύκλιό του ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την οποία, όπως είπαμε, την γνωστοποιεί σε 54 ΔΕΚΟ, ανάμεσά τους και στο λιμάνι του Βόλου, σημειώνει, εκτός των άλλων πως “άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η συγκράτηση των δαπανών” και επικαλούμενος το Μνημόνιο, τους καθιστά κοινωνούς της κυβερνητικής απόφασης για “μείωση της άμεσης συμμετοχής του δημόσιου τομέα στις επιχειρήσεις”. Στόχος μεταξύ άλλων, όπως λέει, είναι η δημιουργία ενός, περισσότερου ανοικτού και προσβάσιμου περιβάλλοντος για εγχώριους και ξένους επενδυτές σε συνδυασμό με την αύξηση της αποτελεσματικότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών».

Τα παραπάνω που συμπεριλαμβάνονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος του Βόλου» δείχνουν την βιασύνη της κυβέρνησης του Μνημονίου να ξεπουλήσει όσο πιο γρήγορα γίνετε την δημόσια περιουσία που απέμεινε στους ξένους και ντόπιους κεφαλαιοκράτες.

0 απαντήσεις στο “Ξεπουλούνε τα πάντα”

  1. ΘΕΜΑ : ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΥΣΗ L P G .
    Η προώθηση της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας δίνει την δυνατότητα εγκατάστασης δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής συνολικής ισχύος 1010 MW με πρώτη ύλη υγροποιημένο αέριο πετρελαίου (LPG).
    Πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG λόγω επικινδυνότητας. Αναφέρουμε ότι το 1984 στο Σαν Χουάν του Μεξικού η έκρηξη σε δεξαμενή LPG προκάλεσε περισσότερους από 600 νεκρούς, 5.400 τραυματίες και ζημίες που υπερέβαιναν τα 31 εκατ. Δολλάρια Και αν κάποιοι ισχυριστούν ότι η τεχνολογία από τότε βελτιώθηκε αναφέρουμε ότι το 2009 σε έκρηξη βαγονιού τραίνου που μετέφερε LPG στην Τοσκάνη της Ιταλίας προκάλεσε 16 νεκρούς και περισσότερους από 30 τραυματίες και ανυπολόγιστες ζημιές. Γι’ αυτό επαναλαμβάνουμε δεν λειτουργούν πουθενά στον κόσμο τέτοια εργοστάσια.Σύμφωνα με το υπάρχοντα σχεδιασμό το 70% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας θα διοχετεύεται μέσω καλωδίων στην Ιταλία. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
    ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *