Πάνω απ’ όλα σεβασμός στην αστική νομιμότητα

Του Γ.Γ.

Την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Α. Παντελεήμονα την είδαμε πολύ παραστατικά μέσα από ένα κείμενο της Μ. Βήχου που είχε δημοσιευτεί το Σάββατο.

Επανερχόμαστε σ’ αυτό το θέμα με αφορμή την σημερινή συγκέντρωση που διοργανώνουν σήμερα τα ασπόνδυλα φασιστόμουτρα στην περιοχή, αλλά να τονίσουμε και κάτι άλλο: Την απαράδεκτη στάση που κρατάει το ΚΚΕ, σ’ αυτό το θέμα.
Εντάξει, γνωρίζουμε τον σεβασμό που τρέφει το ΚΚΕ απέναντι στην αστική νομιμότητα αλλά αυτή την φορά ξεπέρασε και τον εαυτό του!!!!

Πριν προβούμε σε σχολιασμό να παραθέσουμε αυτολεξεί το ρεπορτάζ που παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι η τηλεόραση του 902:

«Η καθημερινότητα της τρομοκρατίας των απειλών και των εκβιασμών που νιώνουν οι μετανάστες επιβεβαιώθηκε σήμερα για μια ακόμα φορά κατά την διάρκεια παρέμβασης του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Οργανωμένες φασιστικές δυνάμεις και αυτοσυστηνόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής εξύβρισαν και επιτέθηκαν
με απειλές προπηλακισμούς και αντικείμενα στην αντιπροσωπεία καθώς και στο τηλεοπτικό συνεργείο του 902.
Με την προκλητική ανοχή της η αστυνομία επέτρεψε σε αυτή την ομάδα να εισβάλει στο αστυνομικό τμήμα και να κινηθεί απειλητικά προς την αντιπροσωπία του ΠΑΜΕ και της “Δημοκρατικής Συσπείρωσης”. Στόχος των παρεμβάσεων που έγιναν επίσης πέρα από το αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα και στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας ήταν να καταγγελθούν τα κρούσματα βίας κατά των μεταναστών . Παράλληλα η αντιπροσωπεία ζήτησε από την αστυνομία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μεταναστών κατά την διάρκεια ρατσιστικής συγκέντρωσης που διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στον Αγ. Παντελεήμονα. Όμως καταγγέλλουν Σομαλοί μετανάστες έχουν δεχθεί απειλές ρατσιστικές ότι σήμερα μετά την συγκέντρωση θα τους επιτεθούν. Ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προστατευτούν οι μετανάστες εγγυήθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ομόνοιας».

Τι μας λέει, δηλαδή ο τηλεοπτικός σταθμός του ΚΚΕ; Ότι πήγε αντιπροσωπεία της συνδικαλιστικής του παράταξης στην μπασκηναρία που σταβλίζεται στον Α. Παντελεήμονα, για να ζητήσει από τους μπάτσους να μην επιτρέψουν «έκτροπα» απ’ τους φασίστες που θα είχαν θύματα μετανάστες, και τα μέλη του ΚΚΕ χλευάστηκαν και δέχτηκαν «προπηλακισμούς και αντικείμενα» μέσα και έξω από το κτήριο της μπασκηναρίας !!!

Και ποια είναι η αντίδραση του κομματικού μηχανισμού του ΚΚΕ; Καμιά!!! Αντί να καλέσει σήμερα μια μαζική παρουσία των μελών του στον Αγ. Πανελεήμωνα για να πάρουν παραμάζωμα το συνοθύλευμα των ασπόνδυλων φασιστοειδών, να διαλύσει την συγκέντρωση τους και να τους δώσει ένα καλό μάθημα στους ρατσιστές-φασίστες, αρκείται σε ανούσιες διαμαρτυρίες και πιθανόν αν οι φασίστες χτυπήσουν μετανάστες να βγει και να καταγγείλει τον αρχιμπάτσο του Α.Τ. Ομόνοιας γιατί δεν κράτησε την δέσμευση του αφού τους «εγγυήθηκε» την «προστασία των μεταναστών».


Τι να πει κανείς; Κατάντια …

Υ.Γ  Το ότι οι δυνάμεις της αντιεξουσιαστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς δεν συντονίζουν τον βηματισμό τους να δώσουν την πρέπουσα απάντηση σ’ αυτές τις φασιστικές προκλήσεις είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

0 απαντήσεις στο “Πάνω απ’ όλα σεβασμός στην αστική νομιμότητα”

  1. το πρόβλημα δεν είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα. Ούτε η απάντηση είναι μια μαζχική παρουσία του ΚΚΕ και μετά τίποτα. Το πρόβλημα είναι η πλήρης αποχή του από το ζήτημα, όπως και της ανταρσύα (πλην σεκ που ασχολείται). Ο Συριζα προσπάθησε πριν κανα χρόνο να κάνει τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις κλπ στην περιοχή σε σταθερή βάση, στηριγμένς από τις τοπικές δυνάμεις. Δεν μπόρεσε να αντέξει στην πιεση των φασιστών με τις πλάτες των μπάτσων. Αλλά αν όλοι μαζί συμμετείχαν σε μια λογική τοπικής και τακτικής παρουσίας αντί να απέχουν ή να διασπουν ή να κάνουν καταδρομές και μετά να φεύγουν (αναρχικοί), τότε θα μπορούσε να συγκεντρωθεί ένας κρίσιμος όγκος κοινων δυνάμεων που θα μπορούσαν να είναι μαζί με τους μετανάστες αλλά και με ελληνες κατοίκους που τώρα είναι φοβισμένοι. Η αριστερά με την τακτική της αποχής, της διάσπασης, ή του ανταρτοπόλεμου έχει τεράστια ευθύνη που έχει επιτρέψει στους φασίστες να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι των "κατοίκων"….

  2. 20 Σεπτεμβρίου 2010 4:49 μ.μ.

    Όχι.Μήπως να κάνει το ΚΚΕ μια επίσημη διατριβή στην Θεολογία καλύτερα?

  3. Μήπως να στείλει η ΑΡΑΣ τη δύναμη κρούσης που είναι και ετοιμοπόλεμη να βοηθήσει τους μετανάστες στην Παρέμβαση τους;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *