Τα links της ημέρας (26/09/2010)

Καθιερώνουμε μια νέα ανάρτηση, που θα την κάνουμε όσο πιο τακτικά γίνεται, αν όχι καθημερινά, με κάποια από τα σημαντικότερα links της ημέρας που δε “χώρεσαν” σε κάποια ανάρτηση στο blog. Εννοείται πως μπορούν και οι αναγνώστες να προτείνουν και αυτοί links που θεωρούν σημαντικά:

Ελλάδα:

Θα πληρώσουμε τα μοιραία λάθη τους, όπως η Αργεντινή;
“Προφανώς, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχουν έλθει εδώ για να διασώσουν την ελληνική οικονομία και να την βάλουν σε ένα μονοπάτι ανάπτυξης. Εχουν αποσταλεί από τους πιστωτές μας για να διασφαλίσουν ότι η χώρα θα συνεχίσει να επιβιώνει τρώγοντας τις σάρκες της, προκειμένου να αποπληρώνονται τα δάνεια.”

Διαρθρωτικό έλλειμμα και χρέος (κοινωνία του 1/3)
“Τη βδομάδα αυτή ανακοινώθηκε το αναπόφευκτο. Η Ελλάδα, αν και θα πετύχει τους περισσότερους στόχους του Μνημονίου, θα είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις αποπληρωμής με το τέλος του προγράμματος του Μνημονίου. Ετσι η «επιμήκυνση» ως ιδιότυπη αναδιάρθρωση του  χρέους θα αποτρέψει τη χρεοκοπία. Δεν είναι μόνο ότι εκτός από το χρέος που έτσι κι αλλιώς πρέπει να ανανεωθεί την περίοδο εκείνη (2013), πρέπει να αρχίσει και η αποπληρωμή των δανεικών του Μνημονίου (110 δισ.). Είναι κυρίως το γεγονός ότι για να μπορέσει να βγει η Ελλάδα στις αγορές, πρέπει να «αποκτήσει» έως τότε ρυθμούς μεγέθυνσης ονομαστικού ΑΕΠ υψηλότερους του ονομαστικού επιτοκίου για δάνεια που πληρώνει. Αυτό είναι φυσικά αδύνατο να γίνει.”

-“Η οικονομική κρίση «έκοψε» τις πιστωτικές κάρτες των Ελλήνων, καθώς στη διάρκεια του 2009 ο αριθμός τον πιστωτικών καρτών που χρησιμοποιούνταν στην ελληνική αγορά μειώθηκε κατά ένα εκατομμύριο” (σ.σ. Και χωρίς δανεισμό τι γίνεται; Α ναι, δεν έχουμε επιχειρηματικά δάνεια, καταναλωτικά δάνεια, στεγαστικά δάνεια, κτλ Άρα, καπιταλιστική ανάπτυξη γιοκ)

ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ!

Στις κρίσιμες στιγμές, δύο είναι οι τάξεις που συκγρούονται, και οι υπόλοιπες απλά διαλέγουν πλευρά, ανάλογα με το κατά πόσο μπορεί η αστική τάξη ή η εργατική να τους έλξει. Από τη στιγμή που η “μεσαία τάξη” παραλύει, παραλύει και η σοσιαλδημοκρατία;
ο παρατεταµένος επιθανάτιος ρόγχος των σοσιαλδηµοκρατών έφτασε στο τέλος του

Η εποχή αλλάζει, και τα παλιά κόμματα είτε μετασχημτίζονται, είτε πεθαίνουν για να δώσουν τη θέση τους σε νέα…
Οι αντάρτες αναδεικνύουν εσωκομματικά προβλήματα
Σε πολλές περιπτώσεις οι επιλογές ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.
αμφισβητήθηκαν από τον τοπικό μηχανισμό

…ή και παλιά…Η Δεξιά είναι τριχοτομημένη (Σαμαράς, Μπακογιάννη, ακροδεξιοί)
Eτοιμο το κόμμα της κ. Μπακογιάννη

Διεθνή:

«Ανησυχία» της Κομισιόν για τρεις γερμανικές τράπεζες
Επιστολή της Κομισιόν στον υφυπουργό Οικονομικών Γιεργκ Άσμουσεν εκθέτει τις ανησυχίες της για το γεγονός ότι οι WestLB, BayernLB και HSH Nordbank ενδέχεται να αποτελέσουν απειλή για τη «σταθερότητα της αγοράς».

Credit Unions Bailed Out
U.S. Backs $30 Billion in Bonds to Stabilize Key Institutions; Subprime Legacy

Δεξιά στροφή των Ρεπουμπλικανών(σ.σ. Οι ΗΠΑ είναι οικονομικά, ιδεολογικά, κοινωνικά και πολιτικά χρεωκοπημένες. Το μόνο που έχουν είναι όπλα, και αυτά θα χρησιμοποιήσουν. Γι’ αυτό και προχωρά το κομμάτι εκείνο της άρχουσας τάξης που λέει “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια” και “βομβαρδίστε”)
Η νίκη του «πάρτι τσαγιού» ανοίγει το χάσμα μεταξύ μετριοπαθών – συντηρητικών

Ντ. Μίλιμπαντ: «Η εποχή των Νέων Εργατικών ανήκει στο παρελθόν»
αρνήθηκε κατηγορηματικά πως η εκλογή του συνεπάγεται «μία στροφή του κόμματος προς τα αριστερά». Ερωτηθείς σχετικά με τη μαζική υποστήριξη που του προσέφεραν τα μεγάλα βρετανικά εργατικά συνδικάτα, ο Εντ Μίλιμπαντ κράτησε αποστάσεις δηλώνοντας : «δεν είμαι άνθρωπος κανενός. Εγώ είμαι αυτός που είμαι».( σ.σ. Μια από τα ίδια δηλαδή;…)

«Μαύρο» χρήμα στο Βατικανό
Ερευνα για παραβίαση του νόμου κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Κατασχέθηκαν για “προληπτικούς λόγους” 23 εκατ. ευρώ. “Προβληματισμό” και “έκπληξη” εξέφρασε το Βατικανό

Ο «ιός» Stuxnet έπληξε συστήματα πληροφορικής του Ιράν
Το Ιράν επιβεβαίωσε πως το βιομηχανικό σύστημα υπολογιστών του έπεσε θύμα «κυβερνοτρομοκρατίας» και πως μεγάλος αριθμός υπολογιστών έχει μολυνθεί από τον ιό λογισμικού Stuxnet.

Der Spiegel: Από τη Στάζι, στις μυστικές γερμανικές υπηρεσίες
Κρυπτογράφοι που εργάζονταν άλλοτε για τη Στάζι, τη μυστική αστυνομία της πρώην Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας (RDA) βρίσκονται εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια στην υπηρεσία των γερμανικών αρχών και εργάζονται κυρίως για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, αναφέρει το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.

Bonus:

Το ρεύμα του «μπολσεβικισμού» ένα σχέδιο για, την εμφάνιση, τη φυσιογνωμία και την εξέλιξή του (σ.σ. Άντε να δούμε αν θα περάσουμε και από τη θεωρία στην πράξη)

The Shoeshine Boy (σ.σ. το συγκεκριμένο άρθρο είναι από το blog “FOFOA”), το οποίο δεν είναι αριστερό, έχει όμως βάθος στην ανάλυση του, και προβλέπει την κατάρρευση του νομισματικού συστήματος του Μπρέτον Γούντς και την επιστροφή του χρυσού. Αξίζει να διαβαστεί το blog, αλλά και τα λεγόμενα (από το 1997 μάλιστα!) ενός τραπεζίτη που είχε προβλέψει την κρίση σε ένα σύνδεσμο που δίνει το blog (εναλλακτικά δείτε εδώ). Όλα βέβαια είναι ιδωμένα μέσα από τα μάτια ενός τραπεζίτη, αλλά πάντως έχουν διαύγεια…

0 απαντήσεις στο “Τα links της ημέρας (26/09/2010)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *