Κυβέρνηση δειλίας και φυγομαχίας

Εδώ και καιρό υπάρχει μια μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ της εξουσιαστικής κάστας των δικαστών και της κυβέρνησης. Δεν θα μπούμε σε λεπτομέρειες για το ποιοι είναι οι λόγοι αρκεί μια πρόταση, από χθεσινή παρέμβαση του δεξιού –με έντονη κομματική δράση και «πολλές άκρες»- πρόεδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χ. Αθανασίου για να μπείτε στο κλίμα: «διαχρονικά η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως φτωχό συγγενή και διαθέτει ψίχουλα για την Δικαιοσύνη, ενώ απλόχερα αντιμετωπίζει τις άλλες δύο λειτουργίες του κράτους».
Για το μπαγιόκο δηλαδή είναι η όλη ιστορία.

Όταν λοιπόν την Κυριακή κυκλοφόρησε η φυλλάδα «Πρώτο Θέμα» -απ’ όπου είναι και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε- και έγραφε ότι είχε πληροφορίες ότι: «σημαντικά τμήματα του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα μπορεί να κριθούν από τη Δικαιοσύνη αντισυνταγματικά μετά την προσφυγή που κατέθεσαν προ τριμήνου πολλοί φορείς», ξέραμε ότι έχει βάση αυτό το δημοσίευμα.
Παράλληλα γνωρίζαμε τις κυβερνητικές προθέσεις αφού σύμφωνα με «κυβερνητικές πηγές», όπως
 είχαν γράψει οι φυλλάδες όταν είχε κατατεθεί η προσφυγή, οι αξιωματούχοι της κατοχικής κυβέρνησης θεωρούσαν ότι «είναι κυβερνητική επιλογή η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης και όχι θέμα δικαστηρίων». Με δυο λόγια θα μεθόδευαν τον τρόπο με τον οποίο θα ξεπερνούσαν μια κατάσταση αν δεν μπορούσαν να την ελέγξουν.

Την πρώτη μεθόδευση την είδαμε σήμερα όταν διαβάσαμε ότι: «Αναβάλλεται η συζήτηση, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, των προσφυγών κατά του μνημονίου και των οικονομικών περικοπών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010. Η νέα ημερομηνία θα οριστεί την ερχόμενη Παρασκευή.

Η αναβολή της συζήτησης αποφασίστηκε από τις εισηγήτριες, συμβούλους Επικρατείας, Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, καθώς τα αρμόδια υπουργεία και ειδικά το υπουργείο Οικονομικών δεν απέστειλαν στο ΣτΕ τις θέσεις του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και άλλα έγγραφα που απαιτούνται για να σχηματίσουν οι εισηγήτριες πλήρη νομική εικόνα των ζητημάτων που έχουν ανακύψει».

Και έχει απόλυτο δίκιο ο Αλέκος Αλαβάνος που σε δήλωσή του τονίζει:«Η κυβέρνηση για να επιτύχει αναβολή δεν έστειλε τις θέσεις του δημοσίου όπως κάνουν οι μικροαπατεώνες που κρύβονται».
«Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι μόνο μια κυβέρνηση παράδοσης στους ξένους, είναι και μια κυβέρνηση δειλίας και φυγομαχίας. Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έστειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας τις θέσεις του ελληνικού δημοσίου για την προσφυγή ενάντια στο μνημόνιο των συνδικαλιστικών οργανώσεων», πρόσθεσε ο Αλέκος Αλαβάνος.

0 απαντήσεις στο “Κυβέρνηση δειλίας και φυγομαχίας”

 1. ΤΟ ΟΝΟΜΑ Γ. ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
  ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
  ΔΥΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ , ΤΟΝ ΡΟΛΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ
  ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Γ. ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ (Β᾽ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ) Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΥΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ (1944) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΡΜΑ (ΤΟΤΕ) ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ , ΤΙΣ Η.Π.Α. .
  ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΟΧΗ, Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΑΔΡΕΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΙΚΟ , ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΕΙ, ΑΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ κ.τ.λ.,… ΜΕ ΤΟ "Ἑ.Ο.Κ. ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ" ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ,… Ο ΛΑΟΣ ΤΣΙΜΠΗΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
  ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗΣ , ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΘΝΙΚΑ ΦΑΤΡΙΑΣ, Η ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΦΑΜΙΛΙΑΣ.
  ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ , ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.
  Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ , ΑΝ ΚΑΙ ΗΛΗΘΙΟΣ , ΕΙΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ "ΣΥΜΑΧΩΝ" ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ .
  ΑΝ ΚΑΙ ΗΛΗΘΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΤΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ , ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΕΠΙΣΗΜΑ , ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ , ΟΥΤΕ Ο ΓΙΟΣ , ΑΛΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ : "ΕΙΜΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ" .
  ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ , ΕΙΝΑΙ , ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ , Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ , ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕ, ΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΑΔΡΕΙΚΕΛΟ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
  ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ (Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΕΑΜ, ΤΟΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ), ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΠΑΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΚΟ – ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟΝ ΖΥΓΟ.
  Ο ΛΑΟΣ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑΕΙ ΤΟΝ ΞΕΝΟ Η ΤΟΝ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ.
  Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ , ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,
  ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ: Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΕΤΑΙ , ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΟΥΝ.
  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΛΑΟΣ.
  ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟΝ ΖΥΓΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ .
  ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙΑ ΤΟΥ , ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΤΟΥΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΝΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ , ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ.
  Αναρτήθηκε από tasos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *