«Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι»

Ανθρωπος όλων των καταστάσεων ο Π. Βουρλούμης, με ισχυρούς δεσμούς με το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας μας εκδήλωσε την πρόθεση του να εγκαταλείψει το τιμόνι του ΟΤΕ στο οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.
Την πρόθεση του αυτή την εκδήλωσε παράλληλα με την πρόταση του «ότι πρέπει άμεσα να μειωθεί το εργασιακό κόστος του ΟΤΕ», δηλαδή πρότεινε να γίνουν νέες απολύσεις.

(Μέχρι την τελευταία στιγμή δηλαδή να δείξει την λύσσα του απέναντι στους εργαζόμενους. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: «Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι»)

Κουράστηκε, βλέπετε, να υπηρετεί τόσες δεκαετίες –είναι και 73 χρονών- την ντόπια και ξένη οικονομική ολιγαρχία από μια σειρά σημαντικές θέσεις.

Είναι πολύ ενδιαφέρον το βιογραφικό του και αξίζει να του ρίξουμε μια ματιά. Υπήρξε επικεφαλής του τμήματος νοτιοανατολικής Ασίας του Διεθνούς Χρηματοδοτικού Οργανισμού (International Finance Corporation) την περίοδο 1966-1973.
Διετέλεσε επικεφαλής στον όμιλο της Εμπορικής Τράπεζας (1979-1981), πρόεδρος και διευθύνων
 σύμβουλος της «Alpha Finance», της «Alpha Αμοιβαίων» και της «Alpha Bank Romania», καθώς και εντεταλμένος σύμβουλος της τράπεζας «Alpha» την περίοδο 1988-2000. Από το 2000 είναι πρόεδρος της «Frigoglass» και της «Aegean Baltic Bank», ενώ έχει επίσης υπάρξει πρόεδρος της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών, και μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ.

Αυτόν τον τύπο λοιπόν επέλεξε τον Μάη του 2004 η Ν.Δ όταν ξαναήρθε στην εξουσία για να ορίσει νέο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο στο ΟΤΕ. Και φυσικά τον διατήρησε και το ΠΑΣΟΚ όταν ήρθε στα πράγματα προφανώς εκτιμώντας τις ικανότητες του στο ξεπούλημα του ΟΤΕ και στην παντελή απαξίωση αυτού του οργανισμού.

Ο Π. Βουρλούμης έχει και μια εκκρεμότητα αφού με το βούλευμα 1693/2010 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων –μαζί με τον διευθυντή Τεχνικού Δικτύου του ΟΤΕ Γιώργο Ιωαννίδη– με την κατηγορία της απιστίας από κοινού, που αφορά υπερτιμολογημένες συμβάσεις που είχε υπογράψει ο ΟΤΕ το διάστημα 2003-2007 με εταιρίες, μεταξύ των οποίων η «Siemens» και η «Intracom», αλλά κάτι τέτοιους σκοπέλους τους ξεπερνούν με ευκολία οι άνθρωποι του συστήματος σαν τον Π. Βουρλούμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *