Μια κόντρα με παρελθόν

Η κόντρα του Γιάννη Καψή με τον Θ. Πάγκαλο κρατάει χρόνια. Πιθανόν να θυμάστε ότι ο Γ. Καψής ζήτησε να στηθεί ειδικό δικαστήριο και να αποδοθούν οι κατηγορίες στον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «παραβίαση του συντάγματος, απόπειρα εξαπάτησης του ελληνικού λαού για την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Τώρα ο δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Καψής, με επιστολή του που έστειλε στο περιοδικό «Επίκαιρα» προχωρεί ένα βήμα παρακάτω. Αφού στολίζει με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα τον Θ. Πάγκαλο … του πετάει και το μπαλάκι. Του ζητάει να κάνει μόκο σε όσα του καταλογίζει γιατί διαφορετικά προαναγγέλλει ότι θα βρεθούν σε δικαστικές αίθουσες για να λύσουν τις διαφορές τους: «Ελπίζω ο κ. Πάγκαλος να μην μου απαντήσει. Θα το θεωρήσω σαν αίτηση συγνώμης. Διαφορετικά, θα ήταν δυσάρεστο να ανεβοκατεβαίνουμε στα κτίρια της τέως Σχολής Ευελπίδων», αναφέρει στην κατακλείδα της επιστολής του ο Γ. Καψής.

Εμείς πάντως πολύ θα το γουστάραμε να σηκώσει το γάντι ο Θ. Πάγκαλος –πράγμα του δεν το βλέπουμε γιατί στις προκλήσεις ο Θ. Πάγκαλος είναι κότα λυράτη- και να απολαύσουμε δικαστική μονομαχία Καψή Πάγκαλου.

Παραθέτουμε την επιστολή, όπως δημοσιεύετε στο περιοδικό.

Κύριε διευθυντά,

Φτάνει πια! Οι εβδομαδιαίες –όπως η προ ημερών- εκρήξεις αρλουμπολογίας (σ.σ.: Η επιστολή ελήφθη με καθυστέρηση) του κληρονόμου της «θείας Αγλαϊας» αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Πάγκαλου έφτασαν στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου και απειλούν να ολοκληρώσουν την απαξίωση της πολιτικής στην πιο κρίσιμή περίοδο που διέρχεται η χώρα μας, και όταν άλλοι συνάδελφοι σπεύδουν να ενστερνιστούν τις συκοφαντίες του.

Ο κ. Πάγκαλος ανατρέπει το δικαιικό μας σύστημα και προσφεύγει σε μεθόδους της Ιεράς Εξέτασης καλώντας τα θύματα των στκοφαντιών του να αποδείξουν την αθωότητά τους.
Παρά ταύτα θα τον ακολουθήσω. Του απαντώ:

– Ουδέποτε έκανα ή επεχείρησα να κάνω οποιονδήποτε διορισμό στο Δημόσιο ή στις αμαρτωλές δημοτικές επιχειρήσεις.

– Υπερασπίστηκα με σθένος το λεγόμενο «νόμο Πεπονή», δηλαδή τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, τη σπουδαιότερη ίσως κοινωνική αλλαγή της οκταετίας του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, και ουδέποτε επιχείρησα να ρίξω σ’ αυτόν την ευθύνη για την ανεργία.

– Πολέμησα τη νοοτροπία των «δικών μας παιδιών» και υπερασπίστηκα το δικαίωμα όλων, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης να έχουν πρόσβαση στην εργασία. Είναι αλήθεια ότι είχαμε πάντοτε διαφορά νοοτροπίας με το συντονιζόμενο από τον κ. Ραγκούση αντιπρόεδρο όσον αφορά τη λειτουργία ενός πολιτικού.

– «Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί» με είχε ρωτήσει λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές που πήρα μέρος.

– «Κανείς» του απάντησα»

– «Ε, τότε δεν θα εκλεγείς». Και δεν εξελέγην. Εκείνος ήρθε πρώτος … Απειλείται δε και η εκλογή της συζύγου του.

– Και για να τελειώνουμε: Ο Πάγκαλος υποστηρίζει ότι υπήρξε φαύλος. Δεν θα τον διαψεύσω. Για να το λέει … Αρνούμαι όμως αυτή την κατηγορία για τον εαυτό μου. Στην πολιτική έδωσα, δεν πήρα.

Αναγκάστηκα να πουλήσω ένα κτήμα στο Διόνυσο, ένα διαμέρισμα στην Ιπποκράτους (της συζύγου μου) και ένα εξοχικό στο Σοφικό (της συζύγου μου) και αυτή τη στιγμή η μόνη ιδιοκτησία που έχω είναι το σκάφος μου (12 μέτρα) και ένα αυτοκίνητο που αγόρασα μεταχειρισμένο. Και δεν αμφισβητώ καμιά κληρονομιά. (Σημείωση: Προς αποφυγή παρανοήσεων. Δεν αμφισβητώ επ’ ουδενί τη νομιμότητα των κινήσεων του κ. Πάγκαλου και όπως δε, είπε ο κ. Βουλγαράκης, παν νόμιμο και ηθικόν. Μόνο που ο κ. Βουλγαράκης δεν έκανε ποτέ τον σοσιαλιστή).

 Ελπίζω ο κ. Πάγκαλος να μην μου απαντήσει. Θα το θεωρήσω σαν αίτηση συγνώμης. Διαφορετικά, θα ήταν δυσάρεστο να ανεβοκατεβαίνουμε στα κτίρια της τέως Σχολής Ευελπίδων.

– Γιάννης Καψής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *