Συντονιστικό φορέων Σταγείρων Ακάνθου:Καλή λευτεριά

Α.Τάσσος_The Polytechnic Uprising on 17 November 1973-Πολυτεχνείο 1 Ψήφισμα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ

Οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής καταδικάζουν την πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ και εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των εργαζόμενων για τη σωτηρία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Η ίδια κυβέρνηση που ξεπούλησε τον τόπο μας σε ξένα και ντόπια συμφέροντα και τον ξεκοιλιάζει, φιμώνει τώρα την ενημέρωση των πολιτών κλέβοντας τους τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Έπρεπε να ξεμπερδεύει με το εμπόδιο της ελεύθερης  ραδιοφωνίας για να παίζουν ανενόχλητοι το παιχνίδι της παραπληροφόρησης και του άπληστου κέρδους οι ασύδοτοι καναλάρχες των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών δικτύων, όντας ταυτόχρονα μεγαλοεργολάβοι, εφοπλιστές, και αφεντικά κακοπληρωμένων και υποταγμένων εργαζόμενων.

Τους αγωνιστές της Χαλκιδικής τους έβρισαν, τους λοιδόρησαν … το ίδιο κάνουν και με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Τους αγωνιστές της Χαλκιδικής τους βάφτισαν τρομοκράτες επειδή αντιστάθηκαν στα σχέδια εταιρίας και κράτους … και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ έτσι θα τους βαφτίσουν επειδή αντιστέκονται! Όμως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν έχουν άλλο δρόμο… όπως κι εμείς δεν είχαμε άλλο δρόμο παρά μόνο την αντίσταση και τον αγώνα.

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την εξόρυξη χρυσού, υποθηκεύει το μέλλον ολόκληρης της Χαλκιδικής . Την ίδια στιγμή πετάει στο δρόμο 2.656 εργαζόμενους! Τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο. Η λασπολογία εις βάρος πολιτών και εργαζομένων, καθώς και το «διαίρει και βασίλευε», το ζήσαμε από πρώτο χέρι εδώ στη Χαλκιδική… δεν περνάει στους εξεγερμένους!

Πέρα όμως από τις θέσεις εργασίας είναι η ίδια η ΕΡΤ, το σύμβολο, η ανάμνηση, τα παιδικά μας χρόνια, η μόνη όαση μέσα στο καθημερινό βομβαρδισμό υποκουλτούρας, που απαιτεί τη στήριξη ολόκληρης της κοινωνίας και κελεύει για κοινούς, νικηφόρους αγώνες.

Ο καθαρός αέρας , το δάσος, το νερό, ο πολιτισμός και η ενημέρωση είναι αδιαπραγμάτευτα και θα παλέψουμε γι’ αυτά!

Ο αγωνιζόμενος λαός της Χαλκιδικής υψώνει γροθιά συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Θα παλέψουμε για το αυτονόητο, θα παλέψουμε για τις ζωές μας, όλοι μαζί και θα νικήσουμε!

Καλή λευτεριά!

Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
Coordinating Committee of Associations of Stageira-Akanthos against gold mining

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *