Έχουμε πόλεμο; Αν ναι, ας πάρουμε τα όπλα μας !

 

image002Το ένστικτο δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών, που το Μάιο κατέκλυσαν με τη συμμετοχή (και την αποφασιστικότητά τους για απεργία διαρκείας κόντρα στην πολιτική επιστράτευση) τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, δε λάθεψε. Και αυτό έκτοτε επιβεβαιώνεται περίτρανα όσο και τραγικά, όταν χιλιάδες απολύσεις – ανθρωποθυσίες εκπαιδευτικών και εργαζομένων, ανακοινώνονται από τη χούντα κυβέρνησης–ΕΕ-ΔΝΤ, στην ΕΡΤ, στα σχολεία, στους Δήμους κι αλλού.  Η προδοσία της απεργίας από τον κατεστημένο συνδικαλισμό βαραίνει κι άλλο σήμερα το κλίμα, που οι πρώτες μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών ανακοινώθηκαν εν μέσω κινηματικής άπνοιας και έλλειψης αγωνιστικού σχεδίου.

Αλλά και στο συνέδριο της ΔΟΕ, αν η εκπαιδευτική Αριστερά  είχε εμπνευστεί από την πρόταση δεκάδων ανεξάρτητων και αριστερών αντιπροσώπων για κήρυξη πενθήμερης απεργίας με την έναρξη της χρονιάς και Γ.Σ για συνέχιση με την ίδια μορφή (και δεν κατάπινε τη γλώσσα της, μένοντας άφωνη και άλαλη στην ουσία, στην κορυφαία συζήτηση για το πρόγραμμα δράσης), θα είχε προσανατολίσει το συνέδριο της ΟΛΜΕ σε αντίστοιχη συγκεκριμένη και κλειδωμένη πορεία και σήμερα, υπό την πολιτική σημασία μιας επικείμενης απεργίας διαρκείας-τουλάχιστον στην εκπαίδευση, θα έπαιρνε όλα τα μέτρα αντίστασης και πολιτικού εκβιασμού της κυβέρνησης μπροστά στον αιφνιδιασμό (;) με τις απολύσεις μες στο καλοκαίρι, μέτρα συνολικά που θα εντάσσονταν στις αποφάσεις αγώνα και θα ξεκίναγαν από την επομένη των συνεδρίων, θα έφταναν στο Σεπτέμβρη και … μέχρι τη νίκη.

Οι ασυντόνιστες οργισμένες κραυγές των συναδέλφων που απολύονται σήμερα, η σειρά μας που έρχεται οσονούπω και το ιστορικό διακύβευμα του εργασιακού μας αφανισμού, δεν επιτρέπει ξανά κατά καθήκον αντιδράσεις καταγγελτικού και μόνο χαρακτήρα. Δεν επιτρέπει τα ίδια εγκληματικά για το κίνημα λάθη, εξεγέρσεις και “no passaran” που μένουν στα χαρτιά, ως κούφια λόγια.
Και για να εξηγούμεθα: με μια 24 ωρη τη μέρα ψήφισης του νέου πολυνομοσχεδίου-φονιά δε θα βγει τίποτα! Το ξέρουν όλοι αυτό, το ξέρουν και οι πέτρες, το ξέρει και η κυβέρνηση. Ας μην την αφήσουμε ξανά να επελαύνει χωρίς αντίπαλο! Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες, τα Συνδικάτα που βρίσκονται στους δρόμους, οι δυνάμεις που επιμένουν ακόμα σε αγωνιστικές αναφορές πρέπει να οργανώσουν τώρα ανένδοτο αγώνα με στόχο την ανατροπή. Σε πρώτη φάση οι εργαζόμενοι στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ, στην ΕΡΤ και στα Νοσοκομεία, πρέπει να καταλάβουν την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ πιέζοντας για κήρυξη απεργίας διαρκείας σε όλους τους χώρους, παίρνοντας αποφάσεις για απεργία διαρκείας σε όσους περισσότερους χώρους μπορούν, εντάσσοντας σε έναν τέτοιο σχεδιασμό όλες τις άλλες δράσεις που κατατείνουν στο μπλοκάρισμα της μηχανής τους, όπως καταλήψεις δημαρχείων, υπηρεσιών, Υπουργείων (Παιδείας, Δ. Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη) και ακυρώνοντας έτσι τα σχέδια του πρασινογάλαζου συνδικαλισμού για νέες 24 ωρες εκτονώσεις.

Δεν είναι και το καλύτερο, αλλά μιας και η ΟΛΜΕ το αποφάσισε να συγκαλείται το σώμα των αντιπροσώπων ως διαρκές συνέδριο, προτείνουμε να συγκληθούν από κοινού, στο Σπόρτινγκ το Σάββατο 13 Ιούλη, έκτακτα συνέδρια των ΟΛΜΕ- ΔΟΕ (η ΔΟΕ μπορεί με απόφαση του 10% των συλλόγων) και να αποφασίσουν:

•Την κήρυξη πολιτικής ανυπακοής του κλάδου απέναντι στις αποφάσεις της Κυβέρνησης και της Τρόικα.
•Την κήρυξη αμέσως το λουκέτου διαρκείας σε όλα τα σχολεία το Σεπτέμβρη.
•Να καλέσουν τους συναδέλφους, τους συλλόγους και τις ΕΛΜΕ  σε καταλήψεις όλων των Διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλων των Περιφερειακών Διευθύνσεων εκπαίδευσης, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας,
•Το μπλοκάρισμα δια αυτού του τρόπου, όσο γίνεται, της προσκόμισης στοιχείων για απολύσεις. Να παραιτηθούν όλα τα αιρετά μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων για να προκύψει καθυστέρηση. Να απαιτηθεί η παραίτηση και όλων των στελεχών. Να κηρυχθεί απεργιακή μορφή για την κάλυψη της αποχής από τη διεκπεραίωση των εγγράφων απολύσεων και διαθεσιμότητας.
•Να καλεστούν όλοι οι συνάδελφοι και να στηρίξουν τις καταλήψεις με καθημερινές συγκεντρώσεις.
•Το συντονισμό, κάτω από κοινούς στόχους, με όλους τους κλάδους και το κάλεσμα σε  όλο το λαό για ξεσηκωμό.
•Τη στήριξη κάθε απεργιακής κινητοποίησης διαρκείας και κάθε αγωνιστική δράση των εργαζομένων μέσα στο καλοκαίρι και τη διακήρυξη ότι οι εκπαιδευτικοί μπαίνουν στον απεργιακό αγώνα από 11 Σεπτέμβρη, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου αλλά και του τελευταίου εκπαιδευτικού, εργαζόμενου και για την ανατροπή της χούντας Κυβέρνησης- ΕΕ-ΔΝΤ. Στον αγώνα αυτό δεσμεύονται όλα τα αποθεματικά των ταμείων των Ομοσπονδιών, για την κάλυψη των απεργιακών αναγκών αλλά και των απεργών.

Έχουμε πολεμο; Αν ναι, ας πάρουμε τα όπλα μας!rizospastiki-protovoulia

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *