Όταν ένας χάκερ γελοιοποιεί όλα τα συστήματα ασφαλείας …

Είναι καταπληκτικό αυτό που συνέβη στο Στέητ Ντιπάρτμεντ. Ενας Σουηδός χάκερ κατόρθωσε να υποκλέψει χιλιάδες απόρρητα έγγραφα κάνοντας την αμερικανική πολιτική ηγεσία και όχι μόνο να παραμιλάει. (Δέστε το βίντεο).
Η δημοσίευση τους που ξεκίνησε από το Wikileaks και θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες – μιλάμε για 251.287 μυστικά διπλωματικά τηλεγραφήματα των ΗΠΑ- έχουν κάνει διεθνούς πολιτικούς αναλυτές να μιλούν για παγκόσμια διπλωματική κρίση, ενώ ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι έκανε λόγο για «την 11η Σεπτεμβρίου της παγκόσμιας διπλωματίας».

«Σοκ και αμηχανία επικρατούν σήμερα στο σιωπηλό κόσμο της διπλωματίας σε ολόκληρο τον κόσμο… Την στιγμή που οι πρώτες διαρροές του Wikileaks αφορούσαν το Αφγανιστάν και δεν ήταν μεγάλης σημασίας και οι διαρροές του Οκτωβρίου που ακολούθησαν επικέντρωναν το ενδιαφέρον στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα βασανιστήρια από όλες τις πλευρές στο Ιράκ, τα έγγραφα που διέρρευσαν χθες ρίχνουν τα φώτα των προβολέων στην αμερικανική διπλωματία και προκαλούν αμηχανία στην Ουάσινγκτον» σημειώνει τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

«Το Wikileaks πέτυχε σε μία ημέρα περισσότερα από ό,τι κατάφεραν οι αριστεροί ριζοσπάστες και ειρηνιστές ή απλά οι αμερικανικές οργανώσεις κατά του κατεστημένου σε 50 χρόνια», γράφει η εφημερίδα Wyborcza της Βαρσοβίας, επισημαίνοντας ότι η διαρροή θα «πλήξει σοβαρά την αξιοπιστία και θα αποδυναμώσει τη θέση των ΗΠΑ».

Όταν ένας χάκερ μπορεί και γελοιοποιεί όλα τα συστήματα ασφαλείας μιας υπηρεσίας όπως είναι το Στέητ Ντιπάρτμεντ ….

Μία απάντηση στο “Όταν ένας χάκερ γελοιοποιεί όλα τα συστήματα ασφαλείας …”

  1. Μόνο αυτό ρε παιδιά για την διαρροή;
    Λίγο ανισοβαρής μου φαίνεται η θεματολογία σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *