Μια επισήμανση

Όταν ολοκληρωθούν οι αποκαλύψεις που κάνει το το Wikileaks –δημοσιεύοντας τα απόρρητα έγγραφα του Στέητ Ντιπάρτμεντ, που υπέκλεψε ένας Σουηδός χάκερ- θα κάνουμε ένα γενικότερο σχολιασμό σ’ αυτό το γεγονός. Προς το παρόν μια επισήμανση.

Διαβάζουμε, ανάμεσα στα άλλα ότι υπάρχει απόρρητο τηλεγράφημα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2009 που αναφέρει ότι: «Η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα επιδείξει… ευελιξία στο Σκοπιανό».

Τι άραγε να εννοούν οι αμερικάνοι με την λέξη «ευελιξία»; Και πώς ήξεραν ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και προεξοφλούσαν τις προθέσεις της; Ρητορικά ερωτήματα φυσικά γιατί οι απαντήσεις για τους αναγνώστες του μπλογκ μας είναι γνωστές πιστεύουμε.

Μία απάντηση στο “Μια επισήμανση”

 1. μάλλον δεν έχεις διαβάσει ακριβώς το τηλεγράφημα. λέει το εξής:

  Levitte expressed optimism that a new Greek government would be `more solid` and allow greater
  flexibility for progress in the Greek-Macedonian name dispute. A/S Gordon agreed that either a more solid Conservative government or a Socialist government would be a
  stronger, more flexible partner in the negotiations. He [Λεβίτ]
  expressed hope that if the international community could
  convince Macedonia to abandon the idea of a referendum and
  get Greece to abandon the necessity of changing passports,
  then progress could be made.

  Ο Λεβίτ είναι γάλλος διπλωμάτης, ο οποίος εκτιμούσε ότι μετά τις περσινές εκλογές, η νέα κυβέρνηση θ' άλλαζε στάση στο μακεδονικό. Ο Γκόρντον, αμερικανός υφυπουργός εξωτερικών, πρόσθετε ότι αυτό θα συνέβαινε είτε με κυβέρνηση πασοκ είτε με ενισχυμένη κυβέρνηση νδ.

  Το αναφέρω όχι για να στηρίξω κάποια από τις απόψεις που εκφράζονται στο τηλεγράφημα, αλλά για να είναι ακριβής η αναφορά του "ΒΚ".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *