Ανακοίνωση των Ερυθρόλευκων Καλλιτεχνών και Επιστημόνων

olympiakolympiakos-RomainΟι Ερυθρόλευκοι Καλλιτέχνες, Επιστήμονες (ΕΚΕ) οι οποίοι  και αποτελούν συνεχιστές με διαφορετικό όνομα  της δραστηριότητας των γνωστών, κυρίως από τη συγγραφή των τριών βιβλίων τους, [1] Θρησκευόμενων Κόκκινων Επιστημόνων αποφάσισαν ομοφώνως :

Να παρέμβουν  με ποικίλες  μορφές έτσι ώστε να αναχαιτιστεί η προσπάθεια διάβρωσης των φιλάθλων μας από την φασιστική, ρατσιστική ιδεολογία και η ανοχή σε αυτήν .

Δυστυχώς αυτή επιβεβαιώθηκε από την σε αντίθεση με τους οργανωμένους οπαδούς όλων των άλλων ομάδων, μη καταγγελία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα  στο όνομα δήθεν της μη εμπλοκής με την πολιτική. Εν προκειμένω αυτή η «αποχή» συνιστά  σαφέστατη πολιτική πράξη, σηματοδοτεί μια αποχή -συνενοχή.  

Οι ΕΚΕ

olympiak_empros_diki_6_14-7-1945-450x360-Σεβόμενοι την ίδια τη πολυφυλετική σύνθεση των ομάδων μας στα διάφορα αθλήματα, αλλά και τους διεθνείς αντιρατσιστικούς κανονισμούς,

-Τιμώντας την παράδοση του Νίκου Γόδα, του Ανδρέα Μουράτη, του Γιώργου Δαρίβα και τόσων άλλων αγωνιστών, φιλάθλων και αθλητών του Ολυμπιακού μας, κατά του φασισμού και των συνεργατών του, olympiakos_godas

-Τιμώντας την στάση  κατά της χούντας του Ρομαίν Αργυρούδη και τόσων άλλων,

-Τιμώντας την μαζική  αντίδραση  του λαού του Ολυμπιακού  στα κελεύσματα της χούντας για αποπομπή του Μπούκοβι,

-Και κυρίως τιμώντας την παράδοση της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων μας,

σε συνεργασία με όλους τους φορείς του Ολυμπιακού που είναι πρόθυμοι να συμπλεύσουν μαζί μας,  δηλώνουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι όπως αντιταχθήκαμε και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, στην οπαδική βία, θα αντιταχθούμε στην μετατροπή της πλέον λαοφιλούς ομάδας της πατρίδας μας, του αγαπημένου μας Ολυμπιακού  σε χώρο επώασης του φασιστικού-ρατσιστικού  φιδιού .

Άμεσα θα ανακοινώσουμε την ανάληψη συγκεκριμένων πολύμορφων πρωτοβουλιών σε αυτήν την κατεύθυνση.

 

 

Ερυθρόλευκοι Καλλιτέχνες και Επιστήμονες

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
[1] «40 ιστορίες Ολυμπιακής λατρείας» , Ελληνικά γράμματα, 2006, «Οπαδική βία και άλλες πτυχές της βίας στον αθλητισμό», Νόβολι, ΘΚΕ, 2010 και Ποδόσφαιρο και πολιτισμός,  Γκοβόστης. 2012

 

 

Μία απάντηση στο “Ανακοίνωση των Ερυθρόλευκων Καλλιτεχνών και Επιστημόνων”

  1. Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΕΝΟΣ ΔΡΑΚΟΥ ΠΙΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΠΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΠΕΙ…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *