Ξανά προσαγωγές Τούρκων αγωνιστών απόψε -Δικάζονται το πρωί στην Ευελπίδων -Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης

syntagmaΞανά προσαγωγές Τούρκων αγωνιστών απόψε το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος. Ενημέρωναν τον κόσμο για την απεργία πείνας των υπό έκδοση αγωνιστών. Το αναλυτικό ενημερωτικό δελτίο που ακολουθεί είναι προγενέστερο και δεν αναφέρεται στην αποψινή εξέλιξη.

[Προσθήκη: Συνέλαβαν ακόμη δύο, μετά τα μεσάνυχτα. Όλοι δικάζονται το πρωί στις 9.00 στην Ευελπίδων. Οι αγωνιστές από την Τουρκία καλούν σε συμπαράσταση στα δικαστήρια και στις 11.30′ στην πλατεία Συντάγματος]

 Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης  στους Επαναστάτες από την Τουρκία

1- Σάββατο, 19 Οκτώβρη στις 11.30 συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος

για να υποστηρίξουμε την απεργία πείνας συμπαράστασης και τους επαναστάτες από την Τουρκία που διώκονται

2- Δευτέρα 21 Οκτώβρη στις 19.30 στο Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης (Κ.Α.Π.Α.) Σπυρ. Τρικούπη 39-41 Εξάρχεια

συνάντηση-συζήτηση οργανώσεων, συλλογικοτήτων, κοινωνικών και πολιτικών φορέων, αγωνιστών για να εντείνουμε τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις αλληλεγγύης (δημοσιότητα, διαδήλωση κλπ) στον αγώνα των απεργών πείνας και γενικότερα στον αγώνα των πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ AHMET DÜZGÜN YÜKSEL,  ERDOĞAN ÇAKIR ΚΑΙ HASAN BIBER!

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 24Η  ΜΕΡΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ!

Για Την Ανάληψη Πρωτοβουλιών Αλληλεγγύης

ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ!

 
ΓΙΑ ΤΟΝ MEHMET YAYLA ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΩΡΑ 10.30 -ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
 
ΓΙΑ ΤΟΝ AHMET DÜZGÜN YÜKSEL ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΩΡΑ 13.30 -ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ  ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!

15 Οκτώβρη στην Πλατεία Συντάγματος αρχίσαμε  απεργία πείνας (άρχιζε απεργία πείνας μέλος την επιτροπή αλληλεγγύης η Fadik Adiyaman)  σε ένδειξη συμπαράστασης των αγωνιστών Erdogan Cakir, Ahmet Duzgun Yuksel, Hasan Biber, Mehmet Yayla που από τις 24 Σεπτέμβρη συνεχίζουν την απεργία πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού, για να σταματήσει η έκδοσή τους στη Γαλλία, Γερμανία και Τουρκία, την οποία αποφάσισαν τα Εφετεία Αθηνών και Πειραιώς.

Τον τελευταίο χρόνο το ελληνικό κράτος κινούμενο στην κατεύθυνση των επιθυμιών των ιμπεριαλιστικών ΗΠΑ και του συνεργάτη τους, της φασιστικής κυβέρνησης του ΑΚΡ, πολύ συχνά, κάνει εφόδους στα σπίτια, στους χώρους εργασίας, στα γραφεία του περιοδικού των επαναστατών από την Τουρκία, οι επαναστάτες από την Τουρκία συλλαμβάνονται στη μέση του δρόμου, κρατούνται, βασανίζονται και δικάζονται για να εκδοθούνε στην Τουρκία. Μάλιστα, όπως έκαναν και με τον Bulut Yayla, τους απαγάγουν στη μέση του δρόμου στην Αθήνα, και πειρατικά και παράνομα τους παραδίδουν στην Τουρκία και κατόπιν ισχυρίζονται ότι η σύλληψη έγινε στην Τουρκία. Οι ιμπεριαλιστές και οι φασίστες, όπως κάθε φορά, σπέρνουν τον τρόμο με κάθε τρόπο.

Σχεδόν σε όλα τα μέλη της Επιτροπής μας άνοιξαν δίκες έκδοσής τους στην Τουρκία. Ορισμένοι συνελήφθησαν στη μέση του δρόμου με χρήση βίας, και ορισμένοι όταν πήγαν στο Τμήμα Αλλοδαπών για να ανανεώσουν την ταυτότητά τους συνελήφθησαν με την αιτιολογία ότι αναζητούνται από την Ιντερπόλ. Τις ίδιες μέρες στην Τουρκία τόσο στον Τύπο όσο και στις δηλώσεις του Ερντογάν, γινόταν συνεχώς αναφορά και προπαγάνδα ότι υπάρχει συμφωνία και ότι η Ελλάδα θα εκδόσει τους τρομοκράτες(!).

Τελευταία, στις 30 Ιούλη, μετά από έφοδο που πραγματοποίησαν στα γραφεία μας, συνελήφθησαν οι σύντροφοί μας Ahmet Düzgün Yüksel και Erdoğan Çakır και κρατήθηκαν με την αιτιολογία ότι η Γερμανία ζητάει την έκδοση του Ahmet Düzgün Yüksel και η Γαλλία την έκδοση του Erdoğan Çakır.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ!

Ο Ahmet Düzgün Yüksel που ως δικηγόρος στην Τουρκία ασχολούνταν με υποθέσεις δολοφονίας πολιτών και καταπάτησης των δικαιωμάτων και επειδή έγινε στόχος του φασισμού προσέφυγε στη Γερμανία. Στη Γερμανία, με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε δημοκρατικές δραστηριότητες όπως στις εκδηλώσεις της 1ης Μάη, στη διοργάνωση συναυλιών, στη διανομή ενημερωτικού υλικού, στο άνοιγμα τραπεζιού για διανομή ενημερωτικού υλικού, σε δραστηριότητες αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, συνελήφθη, κρατήθηκε 4 χρόνια σε ένα κελί στην απομόνωση, και του επέτρεπαν να προαυλίζεται μόνο μια ώρα την ημέρα. Λόγω των βαριά ανθυγιεινών συνθηκών της απομόνωσης αρρώστησε και αποφυλακίστηκε με όρους. Για να μην ξανακλειστεί στις φυλακές της Γερμανίας ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να ζητήσει πολιτικό άσυλο, όμως συνελήφθη και αποφασίστηκε η έκδοσή του στη Γερμανία. Στη Γερμανία θα εκτίσει άλλα 3 χρόνια φυλάκισης σε συνθήκες απομόνωσης. Ο Ahmet Düzgün Yüksel, για να σταματήσει αυτή η αδικία σε βάρος του άρχισε Απεργία Πείνας Αορίστου Χρόνου.

Και ο Erdoğan Çakır, είναι ένας επαναστάτης που εδώ και 36 χρόνια εργάζεται ως εργάτης στη Γαλλία. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 χρόνων επειδή συμμετείχε σε δημοκρατικές δραστηριότητες όπως η διοργάνωση συναυλιών με το μουσικό συγκρότημα yorum, η πώληση περιοδικών, η συμμετοχή του σε καλοκαιρινά κάμπινγκ. Για να μην εκτίσει αυτή την άδικη ποινή όταν ήρθε στην Ελλάδα συνελήφθη και αποφασίστηκε η έκδοσή του στη Γαλλία. Ο Erdoğan Çakır, για να σταματήσει αυτή η αδικία σε βάρος του άρχισε Απεργία Πείνας Αορίστου Χρόνου.

Αυτές οι συλλήψεις και οι αποφάσεις έκδοσης είναι φανερό ότι δεν είναι νόμιμες. Δεν είναι δίκαιες. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δίκαιο να συλλαμβάνονται οι επαναστάτες που αγωνίζονται για ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, για την απελευθέρωση των καταπιεσμένων λαών της Τουρκίας. Είναι αδικία να ζούνε για χρόνια με τα βασανιστήρια των φυλακών. Γι’ αυτούς τους λόγους οι αποφάσεις έκδοσης των Ahmet Düzgün Yüksel στη Γερμανία και του Erdoğan Çakır στη Γαλλία πρέπει να καταπέσουν και να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Η έκδοσή τους θα σημαίνει συμπόρευση με τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Αυτοί που πράττουν αυτό και αυτοί που σιωπούν, αναμφισβήτητα, θα είναι ένοχοι απέναντι στην ιστορία, αλλά και ένοχοι πολιτικά. Γιατί θα συνεργαστούν με τον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό που δολοφονούν και εκμεταλλεύονται τους λαούς. Ο ιμπεριαλισμός είναι ένα σύστημα που σάπισε. Ο φασισμός είναι ένοχος απέναντι στην ανθρωπότητα. Το να είσαι από αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό σημαίνει ότι είσαι έντιμος άνθρωπος.

Οι αποφάσεις έκδοσης σημαίνουν ότι είσαι ενάντιος στους τυραννισμένους και καταπιεσμένους λαούς της Τουρκίας, ότι συμπαρατάσσεσαι με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τη φασιστική τουρκική δικτατορία.

Ο ελληνικός λαός που είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον ιμπεριαλισμό, που έζησε τη ναζιστική κατοχή, που πολέμησε ενάντια στο φασισμό και που πάλι βρίσκεται κάτω από την απειλή του φασιστικού βρικολακιάσματος,  είναι ο λαός που θα καταλάβει καλύτερα από όλους  τι σημαίνει ο αγώνας των αδελφών του επαναστατών από την Τουρκία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟepitroph_allhleggyhs

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ!

Επίσης, στις 30 Ιούλη συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν οι επαναστάτες από την Τουρκία Mehmet Yayla και Hasan Biber . Ο αγωνιστής Hasan Biber που υπήρξε πρόεδρος συνδικάτου, που λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης στην Τουρκία συνελήφθη πολλές φορές και γύρισε από τον θάνατο, που ταυτόχρονα είναι ποιητής και συγγραφέας, στις 26 Σεπτέμβρη δικάστηκε στο δικαστήριο του Πειραιά και αποφασίστηκε η έκδοσή του στην Τουρκία. Στον φάκελο της δικογραφίας του Hasan Biber περιλαμβανόταν και ένα επίσημο έγγραφο της Αμερικής. Η Αμερική επίσημα ζήτησε από την Ελλάδα όλα τα στοιχεία που αυτή έχει για τους  Hasan Biber, Mehmet Yayla και για τον επαναστάτη από την Τουρκία Bulut Yayla, ο οποίος πριν από λίγο καιρό απήχθη στο κέντρο της Αθήνας μπροστά στα μάτια όλων και παραδόθηκε στο φασιστικό τουρκικό κράτος, επίσης, ζητούσε τη συμμετοχή του FBI στις ανακρίσεις των συλληφθέντων. Αυτό το έγγραφο αποδεικνύει ότι η Ελλάδα, πλέον και τη Δικαιοσύνη της άρχισε να την παραδίδει στην Αμερική. Από τώρα και στο εξής δεν πρέπει να περιμένει κανείς ότι αυτά τα δικαστήρια θα αποφασίζουν ανεξάρτητα και δίκαια. Σήμερα ο Hasan Biber, αύριο κάποιος άλλος, και να μην έχετε αμφιβολίες αυτό θα επεκταθεί και προς τον ελληνικό λαό και την αριστερά.

Η ελληνική κυβέρνηση, μετά από τα παζαρέματα που έκανε με την Τουρκία και την Αμερική, πούλησε τους επαναστάτες από την Τουρκία. Με ποιο αντίτιμο, για πόσα χρήματα τους πούλησε; Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας με την οποία συνεργάζεται η Ελλάδα, ο Νταβούτογλου, πριν από λίγες μέρες σε ερωτήσεις γιατί δεν έγιναν ρυθμίσεις για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, απάντησε προσβλητικά λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τον εαυτό της, να φτιάξει και μετά εμείς θα κάνουμε τις ρυθμίσεις για τη Θεολογική Σχολή. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση του Σαμαρά συνεχίζει τη συνεργασία της. Και σήμερα, η απόφαση έκδοσης του Hasan Biber, σημαίνει την επικύρωση της εκτέλεσής του στην Τουρκία.

Γι’ αυτό το λόγο, ο Hasan Biber δηλώνοντας ότι «ο φασισμός δεν είναι απειλή μόνο στη χώρα μας αλλά είναι απειλή και για τις γειτονικές χώρες. Και ειδικά για την Ελλάδα. Τα πλοία σας, τα αεροπλάνα σας, παρενοχλούνται. Ο ελληνικός λαός υποτιμάται. Εμείς αγωνιζόμαστε και ενάντια σε αυτά. Γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι αυτή η απόφαση δεν είναι δίκαια» και τόνισε ότι αρχίζει απεργία πείνας επ’ αόριστον.

Οι Ahmet Düzgün Yüksel, Erdoğan Çakır  από τις 24 Σεπτέμβρη,  ο Hasan Biber από τις 29 Σεπτέμβρη, απέναντι σε αυτές τις άδικες αποφάσεις άρχισαν απεργία πείνας αορίστου χρόνου. Και ο κρατούμενος Mehmet Yayla άρχισε απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους.

Ενάντια σε αυτές τις άδικες και άνομες αποφάσεις να υποστηρίξουμε τον αγώνα και την απεργία πείνας που άρχισαν οι κρατούμενοι. Να σταματήσει η έκδοσή τους!

Κανείς από την Τουρκία, Κανείς Επαναστάτης δεν πρέπει να Εκδοθεί!

Λευτεριά στους Πολιτικούς Κρατούμενους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *